Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept

Contractul de report

legislatie

+ Font mai mare | - Font mai micContractul de reportNotiune

Art.1781 - (1) Contractul de report este acela prin care  reportatorul cumpara cu plata la vedere titluri de credit si valori mobiliare circuland in comert si se obliga, in acelasi timp, sa revanda reportatului titluri sau valori mobiliare de aceeasi specie, la o anumita scadenta, in schimbul unei sume determinate.

(2) Contractul de report se perfecteaza prin predarea titlurilor sau valorilor mobiliare, iar daca acestea sunt nominative, prin indeplinirea formalitatilor necesare pentru transmiterea lor.

(3) In toate cazurile, contractul este supus prevederilor legii speciale, daca acestea deroga de la prezentul capitol.

Drepturi accesorii

Art.1782 -In lipsa de stipulatie contrara, drepturile accesorii conferite de titlurile si valorile mobiliare reportate, precum dobanzile si dividendele ajunse la scadenta in timpul duratei reportului, se cuvin reportatorului.

Obligatia reportatorului de a exercita optiunea

Art.1783 - (1) Reportatorul este obligat sa exercite optiunea pe seama reportatului in timpul reportului, daca titlurile acorda un asemenea drept, in conditiile legii speciale.(2) Reportatul trebuie sa puna la dispozitia reportatorului fondurile necesare, cu cel putin trei zile inainte de scadenta termenului de optiune. Daca reportatul nu indeplineste aceasta obligatie, reportatorul trebuie sa vanda dreptul de optiune in numele si pe seama reportatului.

Efectuarea de varsaminte asupra titlurilor

Art. 1784 - Daca in timpul reportului urmeaza a se efectua varsaminte asupra titlurilor si valorilor mobiliare care fac obiectul reportului, reportatul trebuie sa puna la dispozitia reportatorului sumele necesare, cu cel putin trei zile inainte de scadenta varsamintelor. In caz contrar, reportatorul poate proceda la lichidarea silita a contractului.

Lichidarea reportului. Lichidarea diferentelor si reinnoirea reportului

Art. 1785 - (1) Lichidarea reportului se va face inauntrul celei de a doua zi de lucru ce urmeaza scadentei.

(2) Daca la scadenta termenului reportului, partile lichideaza diferentele, facand plata, si reinnoiesc reportul asupra unor titluri sau valori mobiliare ce difera prin calitatea sau specia lor, sau pe un alt pret, atunci se considera ca partile au incheiat un nou contract.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1420
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved