Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


Campanii de relatii publice Campanie de imagine S.C. DANCOR SERVICES S.R.L.

Administratie+ Font mai mare | - Font mai micSNSPA- Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, BucurestiCampanii de relatii publice

Campanie de imagine

S.C. DANCOR SERVICES S.R.L.

Plan :

Introducere

2 Definirea problemei

3 Analiza S.W.O.T.

4 Publicul - tinta

5 Axa campaniei

6 Strategii si Tehnici

7 Evaluarea

8 Bugetul

1.Introducere

Prezenta campanie vizeaza compania S.C. DANCOR SERVICES SRL. Are ca scop cresterea notorietatii, imbunatatirea imaginii, cresterea numarului de clienti si atragerea personalului calificat in upper management si middle management.

Motivul pentru care m-am oprit asupra acestei companii este faptul ca sunt angajatul acesteia si observ nevoia de personal pe toate nivelele ierarhice, dar mai ales pe nivelele de management.

De asemenea, ca orice companie ce-si obtine profitul din vanzarea de servicii se simte nevoia de tot mai multi clienti.

DANCOR Services reprezinta divizia de servicii corporate a Grupului DANCOR. DANCOR Services are ca principal obiectiv sa asiste companiile si organizatiile in imbunatatirea performantelor economice, contribuind la buna-starea salariatilor si colaboratorilor lor.

Lider mondial in domeniul tichetelor de servicii, cu produsul sau principal Ticket Restaurant, DANCOR Services a creat si dezvoltat tichete si servicii care permit armonizarea obiectivelor de productivitate ale societatilor cu aspiratiile de buna-stare personala ale salariatilor.

DANCOR Services este activ in Romania din anul 1998 cu 5 tipuri de tichete de servicii: Ticket Restaurant tichete de masa, Ticket Cadou tichete cadou, Ticket Cresa tichete de cresa, Ticket Medica tichete de ingrijire medicala si Ticket Asist tichete sociale. La acestea se adauga programele de motivare si fidelizare Accentiv'.

Ticket Restaurant (tichete de masa) este tichetul de masa emis de DANCOR Services SRL in Romania.
Cu Ticket Restaurant salariatii au libertatea de a-si alege meniul preferat, iar companiile beneficiaza de importante facilitati fiscale.

Ticket Cadou este un tichet cu uz universal, emis de DANCOR Services SRL in Romania.
Cu Ticket Cadou salariatii au libertatea de a-si alege cadoul care le place, iar companiile beneficiaza de importante facilitati fiscale.

Ticket Cresa este tichetul de cresa emis de DANCOR Services SRL in Romania. Ticket Cresa este un beneficiu acordat de companii catre salariatii cu copii in varsta de pana la 3 ani, care aleg sa isi reia activitatea la locul de munca, in locul concediului de ingrijire a copilului.

Ticket Medica este tichetul de ingrijire medicala emis de DANCOR Services SRL in Romania. Ticket Medica este singurul tichet de ingrijire medicala din Romania.

Ticket Asist (asistenta sociala) este un tichet cu uz universal, emis de DANCOR Services SRL in Romania.

Programele de motivare si fidelizare Accentiv' ofera solutii complexe, cu implementare imediata, adaptate nevoilor fiecarei companii.

DANCOR Services isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca prin demararea procesului de fuziune cu HUNGASTRO, al treilea jucator pe piata tichetelor de servicii, proces ce se finalizeaza in octombrie 2007. Echipa societatii Hungastro devine parte integranta din echipa DANCOR Services si va continua sa-si desfasoare activitatea la aceeasi adresa de la Sfantul Gheorghe.

In Romania, peste 35 000 de companii folosesc tichetele emise de DANCOR Services, pentru a-i recompensa, motiva si fideliza pe cei 1 500 000 de salariati ai lor.

2.Definirea Problemei

Traim intr-o societate in care pietele de toate tipurile sunt in continua dezvoltare, iar concurenta este apriga. Raportandu-ne exclusiv la piata de servicii, in Romania exista aproximativ 9 firme cu acest profil. De real pericol sunt 3: SC Cheque Dejeuner Romania SRL, SC Eurotiket Company SRL si SC Sodexo SRL

Un numar mare de firme concurente inseamna si un numar mare de oferte cu care este greu de tinut pasul. Un numar tot mai mare de clienti opteaza pentru ofertele celorlalte firme. Desi exista un pact de neatacare intre aceste firme, care presupune o oarecare impartire a clientelei, concurenta ofera de multe ori promotii sau tarife mult mai mici, lucrand de multe ori in pierdere pentru a capta clientela. Acest lucru face ca si clientii sa fie mai exigenti, mai pretentiosi si mai greu de multumit. Adeseori se intampla ca impreuna cu o firma mare sa plece la concurenta si o multitudine de firme mai mici dependente de firma mai mare. Numarul acestor oferte a crescut semnificativ in ultima perioada si scaderea numarului de clienti se simte profund. Aceasta scadere afecteaza in mod direct profiturile organizatiei.

Una din marile probleme este faptul ca recent o parte din cei mai buni angajati ai firmei au infiintat o firma concurenta cu acelasi profil. De asemenea, fiind direct implicati in relatia cu clientii au plecat cu o mare parte din clientii ce le erau loiali.

Pe langa aceste plecari ale angajatilor la concurenta se mai adauga si plecarea angajatilor spre alte domenii de activitate, spre alte tari sau pensionari.

Compania face eforturi sustinute pentru a recruta noi angajati oferind salarii atractive, conditii de munca satisfacatoare si traininguri. Cu toate acestea noii angajati vin lipsiti de experienta si sunt necesare investitii suplimentare in pregatirea acestora.

Obiectivele prezentei campanii vizeaza cresterea numarului de clienti si cresterea numarului de angajati calificati, cu experienta, tineri, energici, capabili sa indeplineasca cerintele posturilor de management.

De asemenea se doreste si imbunatatirea imaginii companiei si detasarea de de concurenta prin cresterea aprecierii fata de companie, numarului de comenzi si implicit prin cresterea cifrei de afaceri.

3.Analiza S.W.O.T.

Puncte tari

Puncte slabe

Oportunitati

Riscuri

(amenintari)

Existenta de 22 de

ani pe piata

serviciilor.

Multe firme concurente

Preferintele angajatorilor pentru

acest gen de servicii

Gradul de noto-

rietate in

scadere

Calitate superioara

a serviciilor.

Insuficienta personalului

Partener si sponsor

la diferite

evenimente

Pierderea clientilor din cauza pretului mai ridicat decat al concurentei

Promptitudine in

furnizarea serviciilor.

Slaba

comunicare

interna

Popularitatea firmei

Schimbarea legislatiei si posibila disparitie de pe piata a acestui tip de servicii

Diversitatea

serviciilor oferite

Lipsa de experienta

a personalului nou venit

Arie extinsa de activitate

Plecarea anajatilor experimentati la concurenta

4.Publicul Tinta

Campania de fata se adreseaza tuturor persoanelor juridice ce angajeaza personal cu carnet de munca, atat firmelor deja existente pe piata cat si celor pe cale de aparitie.

Initial, serviciile erau disponibile doar celor din sectorul privat, insa, multumita schimbarii legislatiei aceste servicii pot fi acordate si sectorului bugetar.

Campania se adreseaza si clientilor deja existenti pentru intarirea imaginii si loializare lor.

De asemenea public tinta este si populatia ce doreste un loc stabil de munca. De preferat sunt cei cu experienta in domeniu, mai ales in sectorul de middle management.

Asadar aceasta campanie este deopotriva o campanie de imagine cat si o campanie de recrutare.

5. Axa Campaniei

In cazul firmei de fata argumentul pe care se bazeaza aceasta campanie este avantajul fiscal al serviciilor oferite.

6.Strategii si Tehnici

Strategia prin care se va desfasura campania de fata vizeaza numeroase metode de a face cunoscute serviciile oferite.

In primul rand se va incerca popularizarea serviciilor prin intemediul agentilor de teren care vor lua legatura cu firmele mari care nu se afla pe lista clientilor nostrii, incercand sa-i atraga prezentandu-le avantajele servciilor. In al doilea rand se va incerca contactarea firmelor mici si mijlocii prin departamentul telemarketing, care vor lua legatura telefonic cu aceste firme, prezentandu-le serviciile si avantajele acestora.

Se va recurge si la mass-email-ing, trimitandu-se firmelor inexistente pe lista clientilor, dar prospectate de agentii nostrii, emailuri continand materiale audio si video precum si prezentari grafice, detaliate ale serviciilor.

Serviciile se vor face cunoscute si la diferitele actiuni sociale la care societatea este organizator/participant/sponsor prin intermediul afiselor, flyerelor, brosurilor. Exemple ale acestor actiuni ar fi actiuni de ajutorare a populatiei victime ale calamitatilor naturale prin acordarea de Tichete Asist si sustinerea unor organizatii caritabile precum:

  • Asociatia Sfantul Stelian din Bucuresti: sprijin pentru numeroasele proiecte ale asociatiei: cantina sociala, mentorat si ajutor scolar pentru copiii din familii nevoiase, asistenta materiala pentru persoane in varsta, sprijin in reintegrarea profesionala pentru someri.
  • Asociatia Caritas: donatii in tichete sociale.
  • Fundatia ARC Romania, in proiectul '2 la suta' - pentru promovarea catre cei peste 1 500 000 de salariati care beneficiaza de tichete de masa Ticket Restaurant a posibilitatii de a directiona 2% din impozitul pe venit datorat Statului, catre asociatii caritabile.
  • Congregation Saint Jean Bucuresti: donatii lunare catre centrul de asistenta pentru copiii strazii.

Atragerea clientelei se va face si prin promotii oferite noilor semnatari de contracte. Aceste promotii se vor adresa si clientilor deja existenti pentru loializarea acestora. O mare parte din noii clienti solicita colaborarea cu firma la recomandarea clientilor deja existenti, deci este foarte important sa loializam si sa fidelizam clientii si sa le mentinem gradul de satisfactie cat mai ridicat.

Se va apela si la mass media pentru popularizarea serviciilor. In special se va apela la televiziune. Se vor creea doua spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe perioade de cel putin 6 luni, urmand ca acestea sa fie difuzate alternativ.

Se va asigura si informarea ziarelor si revistelor prin intermediului centrului de presa ce se poate gasi pe site-ul companiei, de unde jurnalistii i-si pot procura informatii utile si noutati legate de companie.

In toate materialele publicitare mentionate mai sus se va preciza obligatoriu si site-ul societatii, cea mai completa resursa informationala. Aici pot fi gasite raspunsuri la majoritatea intrebrilor legate de companie si serviciile furnizate de aceasta.

7. Evaluarea

Programul a fost implementat cu succes si s-a incadrat in perioada de timp stabilita.

Cum toate actiunile intreprinse si planul de marketing au fost elaborate be baza studiilor de piata efectuate anterior, firma a reusit sa-si atinga obiectivele stabilite. Astfel, dupa numai trei luni de la difuzarea spotului, vanzarile la tichetele de masa crescusera cu 27%. Pt ca spotul avea ca laitmotiv numele DANCOR Services, acest lucru a contribuit si la cresterea vanzarilor pentru celelalte produse comercializate sub marca proprie.

CHELTUIELI DE BAZA

ACTIVITATE

COSTUL APROXIMAT ()

Chelt pt plata agentiei de publicitate

Plata actorilor pt spot

2 actori X 200/zi X 4zile = 1600

Chelt pt modificarea matritei pt ambalaje

Plata firmei pt informatiile cu privire la audienta posturilor TV

Plata pt difuzarea spotului

2 posturi TV X 2500/min X 4/zi X 183 zile = 3660000

1 post X 2600/min X 5/zi X 183 zile = 2379000

Chelt cu sondajul de audienta

Achizitionarea unui sistem informatic pt gestiunea vanzarilor

TOTAL CHELT DE BAZA

ALTE CHELTUIELI

Chelt cu invitatiile pt evenimente sociale

3 X 1/buc = 3

Chelt de protocol pt desfasurarea evenimentelor sociale

Chelt cu instruirea personalului in vederea utilizarii programului informatic

3 pers X 150 = 450

TOTAL

BUGET TOTAL

8. BugetulPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1635
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved