Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Programul Societatea Civila - Dezvoltarea Sectorului ONG - Cerere de Finantare

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micGuvernul RomanieiMinisterul Finantelor Publice

Oficiul de Plati si Contractare Phare

Programul Societatea Civila

Componenta 1 - Dezvoltarea
Sectorului ONG

Cerere de Finantare

REZERVA

Linia de buget: Phare 2004/016-772.01.02/01

Numele solicitantului:

Asociatia pentru Dezvoltarea Parteneriatelor Vasluiene

Nr. Dosar

(doar pentru uz intern)

NoTA

Va rugam sa cititi si sa completati acest formular cu cea mai mare atentie. Lipsa unor informatii cerute nu poate fi rectificata in cazul in care se constata lipsa unor informatii sau documente, Cererea de Finantare depusa va fi respinsa.

I.       PROIECTUL

Descriere

Titlu : Centru Regional de Resurse pentru ONG -urile cu specific HIV/SIDA


1.2Locul de desfasurare


Judet(e), regiune(i), localitate(ati)

Judetul Vaslui, Regiunea Nord-Est, localitatea Vaslui

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta


Costul total eligibil al proiectului

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

% din costul totalul al proiectului

30602 EURO

27002 EURO

Rezumat


Maximum 10 randuri (a se include informatii despre (a) scopul proiectului, (b) grupul(rile) tinta si (c) activitatile principale). Acolo unde este cazul, indicati sectorul, tema sau zona geografica specificate in cererea de oferta de proiecte careia ii corespunde proiectul dvs.

Scopul proiectului: este infiintarea unui Centru regional de resurse pentru organizatiile nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA, dotarea acestuia astfel incat personalul care va desfasura activitate in cadrul acestuia sa aiba asigurate conditii optime pentru a putea oferi consultanta si asistenta tehnica celor 11 O.N.G.-uri din zona Moldovei.

Grupul tinta : 11 O.N.G.-uri din judetele Moldovei ( Botosani, Suceava, Iasi, Bacau, Neamt , Vaslui si Galati ) profilate pe domeniul HIV/SIDA , acestea incluzand 669 persoane afectate de virusul HIV.

Activitati:

1.Achizitionare tehnica de calcul

2.Intocmirea unei baze de date care sa cuprinda informatii despre: ONG-urile beneficiare, legislatie specifica in domeniu, oportunitati de finantare;

3. Realizarea unui Buletin informativ in forma electronica;

4. Organizare cursuri elaborare si management proiecte pentru membrii celor 11 ONG-uri ;

5. Pregatirea unei echipe de voluntari prin cursuri de voluntariat ;

6. Monitorizarea si evaluarea interna a proiectului;

7. Promovarea proiectului, mediatizarea rezultatelor.

1.5Obiective


Va rugam sa bifati Domeniul si/sau Sectiunea caruia(careia) li se adreseaza prezentul proiect:

Domeniul I - Campanii publice de informare/educare

Domeniul II - Dezvoltare organizationala pentru ONG

X Domeniul III, Sectiunea I - Infiintarea de noi Centre de Resurse pentru ONG

Domeniul III, Sectiunea II - Consolidarea Centrelor de Resurse pentru ONG existente

Domeniul IV - Retele ONG

Maximum 1 pagina. Descrieti obiectivul(ele) general(e) si obiectivele specifice ale proiectului.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

1. Sporirea capacitatii institutionale si operationale a organizatiilor nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei in raport cu toti factorii de interes, cresterea credibilitatii si a rolului pe care il au in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, atat ca furnizori de servicii, cat si ca parteneri ai factorilor de decizie din cadrul administratiei locale si centrale;

2. Imbunatatirea sustenabilitatii sectorului ONG prin crearea unei retele regionale, avand ca nucleu Centrul Regional de Resurse pentru organizatii nonguvernamentale (CRR - ONG) , in cadrul caruia administratia locala va avea un rol de sprijin, dar si de incurajare a initierii de parteneriate, atat in plan local, cat si regional.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Imbunatatirea accesului ONG la informatii si dezvoltarea resurselor locale prin infiintarea unui centru regional de resurse pentru organizatiile nonguvernamentale cu profil HIV/SIDA din zona Moldovei;

2.Cresterea capacitatii de functionare a CRR-ONG prin:

- formarea , prin cursuri de voluntariat , a unei echipe de voluntari care vor lucra in cadrul Centrului pe baza de Contracte de voluntariat ;

- asigurarea necesarului de resurse informationale care sa permita prestarea serviciilor , de catre echipa Centrului, la un nivel calitativ corespunzator, prin crearea bazei de date structurata pe 3 domenii : beneficiari, legislatie specifica, oportunitati de finantare;

3.Sporirea capacitatii profesionale a ONG-urilor cu specific HIV/SIDA din regiune, prin instruirea membrilor acestora in domeniul elaborarii si managementului proiectelor .

1.6Justificare


Maximum 3 pagini. Furnizati urmatoarele informatii:

(a)     relevanta proiectului pentru obiectivele componentei programului

Infiintarea unui Centru Regional de Resurse pentru organizatiile nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei reprezinta un pas important pentru dezvoltarea si consolidarea acestora in cadrul unei retele de colaborare bine organizata.

Serviciile de care vor beneficia cele 11 ONG-uri cu specific HIV/SIDA din partea Centrului vor fi :

- in primul rand, informatii de orice fel necesare desfasurarii activitatilor desfasurate , atat prin Buletinul informativ electronic distribuit periodic ONG-urilor beneficiare, dar si direct, ori de cate ori este nevoie;

- consultanta si asistenta tehnica in accesarea fondurilor , elaborarea si managementul proiectelor,alte actiuni demarate pentru realizarea obiectivelor;

- formarea unor echipe bine instruite la nivelul fiecarei organizatii beneficiare, atat prin cursurile organizate in cadrul proiectelor, cat si prin alte cursuri ulterioare, organizate la solicitarile acestora.

Centrul regional va avea rolul unui nucleu in care cele 11 ONG-uri vor colabora astfel incat fiecare dintre ele sa primeasca sprijin in vederea consolidarii institutionale si operationale , imbunatatirii imaginii publice , a sustenabilitatii prin initierea de parteneriate durabile cu importanti factori de decizie pe plan local si regional.

(b)    relevanta proiectului pentru prioritatile componentei programului

Constituirea Centrului Regional de Resurse pentru organizatiile nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA corespunde prioritatii componentei programului - imbunatatirea accesului ONG la informatii si dezvoltarea resurselor locale, cu accent pe constituirea de retele la nivel regional, dar si pe sectoare specifice de activitate.

Avand in vedere absenta unui centru de resurse pentru organizatiile nonguvernamentale din zona, Centrul infiintat prin proiect va reprezenta nucleul de sprijin al unei retele de ONG-uri raspandite in cele 7 judete ale Moldovei (Botosani, Suceava, Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt si Galati). In plus, activitatea asociatiilor beneficiare se desfasoara strict pe domeniul apararii drepturilor persoanelor seropozitive , constituirea retelei si a centrului fiind deosebit de benefica pentru aceasta categorie defavorizata.

De altfel, cele 11 organizatii beneficiare ale proiectului se afla intr-o relatie stransa de colaborare si informare, lipsind, insa, un cadru organizational bine pus la punct, asa cum va fi Centrul. Prin dotarea acestuia cu tehnica de calcul , baza de date si echipa specializata, colaborarea prin actiuni comune ale ONG-urilor va fi mult facilitata.

(c)     identificarea necesitatilor si constangerilor percepute in tarile/ regiunile vizate

Dupa cum se stie, in ultimii ani pandemia HIV/SIDA a crescut cu o viteza alarmanta. In fiecare zi, in lume, 15000 persoane se infecteaza cu HIV.

In Romania , la 31 decembrie 2004 existau 9258 persoane bolnave de SIDA, din care 7088 copii.

Tot la sfarsitul anului trecut numarul persoanelor seropozitive se ridica la 6213 , din care 4462 copii. Se observa preponderenta copiilor in procentajul total , atat la persoanele bolnave de SIDA, cat si in cazul celor seropozitive.

Exista in tara 9 centre de evidenta si tratament HIV/SIDA , in zona Moldovei fiind cel din Iasi, cu peste 1200 cazuri aflate in evidenta.

Este cunoscut faptul ca interesele unei categorii defavorizate pot fi aparate , cu mai multa eficienta, intr-un cadru organizat, cum ar fi o organizatie nonguvernamentala cu personalitate juridica. In cazul persoanelor seropozitive au fost constituite, insa, prea putine ONG-uri , cele cateva existente nefiind suficient de puternice pentru a reusi sa rezolve unele probleme cu care se confrunta persoanele asistate.

In judetele Moldovei desfasoara activitate pe domeniul HIV/SIDA un numar de 11 asociatii, avand in evidenta 707persoane seropozitive, din care 512 copii cu varste cuprinse intre 0 - 16 ani.

Dintre aceste asociatii, doar doua au un anumit nivel de experienta in elaborarea si implementarea proiectelor : Asociatia "Zambete de copii" - Galati si Asociatia "Iris" - Vaslui. Acestea se straduiesc ca, prin diverse actiuni, inclusiv proiecte cu finantare interna sau externa, sa rezolve o parte din neajunsurile cu care se confrunta beneficiarii. Lipsa personalului specializat, a unei echipe de voluntari care sa contribuie la atragerea fondurilor, precum si posibilitatile foarte reduse de cofinantare in cadrul proiectelor, sunt factori care limiteaza puterea de actiune a ONG-urilor, chiar si in cazul celor doua considerate mai experimentate.

Persoanele afectate de virusul HIV reprezinta o categorie defavorizata cu un statut special, in sensul ca mentinerea starii de sanatate si, nu in ultimul rand , integrarea in colectivitate , presupun eforturi conjugate din partea mai multor factori : familia, institutiile statului, societatea.

Exista, din nefericire, multe situatii in care este nevoie de interventia unui ONG reprezentativ pentru ca drepturile persoanelor seropozitive sa fie respectate in totalitate.

(d)    lista grupurilor tinta si numarul estimat de beneficiari directi si indirecti

Grupul tinta este reprezentat de catre cele 11 organizatii nonguvernamentale profilate pe domeniul HIV/SIDA care desfasoara activitate in judetele din zona Moldovei Botosani, Suceava, Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt si Galati .

Numarul total de persoane aflate in evidenta acestora ca persoane asistate si , deci, beneficiari directi, se ridica la 707 .

Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt:

membrii familiilor si apartinatorii persoanelor asistate de catre asociatii

colectivitatile in care beneficiarii directi traiesc si isi desfasoara activitatea

institutiile cu rol in protectia sociala , educatie , sanatate .

(e)     motivatia alegerii grupurilor tinta si a activitatilor

In Romania si, in mod special, in zona Moldovei, sectorul ONG este slab reprezentat , nu atat prin numar, cat mai ales prin capacitate redusa de actiune.

In general , ONG-urile din Moldova nu dispun de personal pregatit, inclusiv voluntari care ar putea contribui in mare masura la strangerea de fonduri si la realizarea activitatilor .

Avand in vedere situatia grea in care se afla un numar din ce in ce mai mare de persoane seropozitive, din care peste 65% copii , este necesar ca organizatiile nonguvernamentale sa aiba forta suficienta pentru a se implica in apararea drepturilor acestora . Una dintre solutiile prin care se poate realiza consolidarea si dezvoltarea ONG-urilor este constituirea Centrului Regional de Resurse pentru ONG, in cadrul caruia asociatiile beneficiare sa colaboreze, primind, in acelasi timp, sprijin specializat sub forma de informatii si asistenta tehnica.

Activitatile propuse in cadrul proiectului contribuie la realizarea obiectivelor specifice si, in final, a obiectivelor generale.

Infiintarea Centrului necesita activitati activitati menite sa asigure conditii optime de fonctionare la standardele propuse : dotare cu tehnica de calcul , o baza de date , un Buletin informativ in forma electronica, o echipa de voluntari . de asemenea, primul pas catre formarea echipelor de specialisti in cadrul celor 11 ONG-uri este sustinerea , in cadrul proiectului, a cursului de eleborare si management proiecte.

(f)         relevanta proiectului pentru grupurile tinta

In cadrul retelei si a Centrului , organizatiile vor primi informatii de ultima ora, vor invata cum sa-si formeze o echipa puternica de specialisti si de voluntari, cum sa acceseze fonduri si cum sa abordeze parteneri importanti. Astfel, ele vor putea oferi servicii persoanelor asistate la un nivel mult mai ridicat, vor actiona cu mai multa forta si profesionalism pentru rezolvarea situatiilor dificile , vor capata mai multa credibilitate si o imagine publica imbunatatita.

Descrierea detaliata a activitatilor


Maximum 9 pagini. Includeti titlul si descrierea detaliata a fiecarei activitati avute in vedere pentru obtinerea rezultatelor, specificand, unde este cazul, rolul fiecarui partener (sau al asociatilor sau subcontractorilor) in proiect. In acest sens, descrierea detaliata a activitatilor nu trebuie confundata cu planul proiectului (a se vedea sectiunea 1.9).

1.Achizitionarea tehnicii de calcul este prima activitate care va demara imediat dupa semnarea contractului de finantare si se va desfasura pe parcursul lunii a 2-a, cu o etapa pregatitoare in prima luna a proiectului.

Centrul Regional de Resurse pentru ONG -urile cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei va fi amenajat intr-un spatiu pus la dispozitie de catre Consiliul Judetean Vaslui, cladire in care se afla si sediul organizatiei solicitante.

In prezent, tehnica de calcul existenta la nivelul acestuia nu poate asigura desfasurarea unor activitati ce impun deplasari (ex. sustinerea unor cursuri in diferite localitati, culegerea de materiale informative din zona, realizarea unor programe sau activitati in teritoriu), astfel incat, vor fi achizitionate 2 laptop-uri care sa satisfaca aceasta necesitate.

Avand in vedere faptul ca suma prevazuta nu depaseste 5000 Euro, procedura de achizitie va fi cea cu cerere de oferta.

Astfel, in luna pregatitoare a acestei activitati va fi prospectata piata tehnicii de calcul, vor fi identificati furnizorii, vor fi trimise cereri de oferta (incluzand si specificatiile tehnice), catre cel putin 5 furnizori.

Selectarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere al pretului (in conditiile respectarii performantelor tehnice specificate) se va face din cel putin 3 oferte primite.

Dupa stabilirea firmei furnizoare, in luna a 2-a a proiectului vor fi facute demersurile pentru obtinerea certificatului de scutire TVA si va fi incheiat contractul, cu toate clauzele corespunzatoare: garantie, certificat de origine, alte obligatii ale partilor.

Responsabil cu punerea in aplicare a acestei activitati va fi solicitantul.

Bugetul activitatii : 0

2. Intocmirea unei baze de date - va incepe din luna a 3-a cu o perioada de pregatire de doua luni, timp in care vor fi colectate informatii si date din 3 domenii :

- beneficiari (organizatiile nonguvernamentale beneficiare care vor face parte din retea - date de identificare, persoane de contact, alte informatii necesare colaborarii viitoare);

- legislatie specifica domeniului, dar si de ordin general, care ar putea fi utilizata de catre echipa Centrului;

- oportunitati de finantare prin diverse programe.

Pe parcursul lunii a 5-a aceste informatii si date colectate vor fi structurate intr-o baza de date care va putea fi completata si actualizata periodic.

Realizarea bazei de date, inclusiv activitatea de colectare , va fi subcontractata cu un specialist informatician .

Responsabili cu punerea in aplicare a activitatii vor fi solicitantul , respectiv partenerul acestuia, prin responsabilul de relatii cu grupul tinta.

Bugetul activitatii : 1 specialist informatica x 3 luni x 150 Euro = 450 Euro

3. Elaborarea unui Buletin informativ in forma electronica va urma dupa realizarea bazei de date , cu o etapa de pregatire in luna a 5-a si punere in aplicare in luna a 6-a a proiectului. Activitatea va fi subcontractata cu acelasi specialist informatician si inclusa in contract. Vor fi prevazute la clauze si asistenta tehnica pentru cel putin 1 an dupa incheierea contractului. Aceiasi responsabili ca si la intocmirea bazei de date vor urmari buna desfasurare a acestei activitati : solicitantul impreuna cu partenerul.

Bugetul activitatii : -1 specialist informatica x 1 luna x 150 Euro = 150 Euro

4. Organizare cursuri elaborare si management proiecte pentru membrii celor 11 ONG-uri

Pentru aceasta activitate a fost prevazuta o perioada de pregatire de 2 luni (lunile 5 si 6) , in care: - va fi intocmit tabelul cursantilor, dupa consultarea ONG-urilor beneficiare si de comun acord cu

persoanele respective;

- va fi intocmit suportul de curs, stabilindu-se programul de instruire ;

- va fi identificat si pregatit spatiul necesar instruirii;

Cursurile de elaborare si managementul proiectelor vor fi sustinute de catre un expert lector angajat cu contract in acest scop. Ele se vor desfasura pe parcursul a 3 luni (7, 8, 9), din care ultima va fi destinata aplicatiilor si evaluarii prin chestionare.

Responsabili cu organizarea acestei activitati vor fi solicitantul impreuna cu partenerul.

Bugetul activitatii : 1 expert lector x 3 luni x 200 Euro/luna = 600 Euro

Transport cursanti : 12 pers. X 3 calat. X 20 Euro/calat. = 720 Euro

Diurna cursanti : 12 pers. X 11 zile x 20 Euro/zi = 2640 Euro

Intocmire suport curs 1 buc. X 200 Euro = 200 Euro

5. Formarea unei echipe de voluntari care vor lucra in cadrul Centrului pe baza de Contracte de voluntariat

Etapa pregatitoare a acestei activitati va fi in luna a 9-a si va consta in identificarea persoanelor care doresc sa activeze ca voluntari in cadrul Centrului, intocmirea tabelului, pregatirea suportului de curs , a spatiului cu dotarile necesare instruirii.

Cursul va fi sustinut in luna a 10-a a proiectului de catre un expert lector cu contract de prestari servicii.

Participantii la curs vor fi instruiti cu privire la tehnica strangerii de fonduri, participarea activa la manifestarile si operatiunile initiate de catre Centru , atat in cadrul acestuia, cat si in afara, implicarea in diverse actiuni organizate de catre cele doua asociatii partenere.

Responsabil cu buna organizare a acestei activitati va fi partenerul , prin responsabilul de relatii cu grupul tinta. Acesta , avand experienta atat ca presedinte de ONG, cat, mai ales , ca persoana bine cunoscatoare a problemelor legate de domeniul HIV/SIDA, va putea selecta cursantii dupa ce le va explica ce inseamna munca de voluntar in acest domeniu, pana la ce limita se pot implica, ce reguli trebuie sa respecte pentru a nu incalca drepturile la confidentialitate ale beneficiarilor.

Evaluarea eficientei instruirii se va face printr-un chestionar adresat cursantilor la final , urmand incheierea contractelor de voluntariat .

Bugetul activitatii: 1 expert lector x 1 luna x 200 Euro/luna = 200 Euro

- intocmire suport curs 1 buc. X 200 Euro = 200 Euro

6. Monitorizarea si evaluarea interna a proiectului

Monitorizarea proiectului va fi o activitate continua , pe tot parcursul derularii proiectului, si va constitui sarcina managerului general. Acesta, in stransa colaborare cu ceilalti membri ai echipei manageriale, va avea grija ca toate activitatile stabilite in proiect sa fie puse in aplicare conform planului, sumele prevazute in buget sa fie utilizate conform destinatiilor, sa nu existe abateri sau intarzieri care ar putea pune in pericol rezultatele proiectului.

Periodic, managerul general va convoca intalniri de lucru la care vor participa toate persoanele implicate in derularea proiectului. Vor fi analizate toate aspectele legate de punerea in aplicare a activitatilor, eventualele disfunctii aparute , care ar putea provoca abateri de la plan, vor fi identificate solutii de rezolvare a acestora. De asemenea, vor fi stabilite sarcini pentru perioada imediat urmatoare, precum si responsabilii de indeplinirea acestora.

Evaluarea interna a proiectului se va face prin:

- procesele verbale incheiate cu ocazia intalnirilor de lucru, in care vor fi consemnate principalele aspecte legate de derularea proiectului;

- doua evaluari interne efectuate de catre managerul general in doua momente importante ale proiectului : prima in luna 7, dupa achizitionarea tehnicii de calcul, realizarea bazei de date si a Buletinului informativ, a doua in luna 11, dupa finalizarea cursurilor de elaborare si management proiecte, formarea echipei de voluntari . Rezultatele celor doua evaluari vor fi consemnate in rapoarte de evaluare interna, intocmite de catre managerul general.

Bugetul proiectului : consumabile 10 luni x 100 Euro/luna = 1000 Euro .

7. Promovarea proiectului, mediatizarea rezultatelor va constitui responsabilitatea ambilor parteneri si se va desfasura in doua etape, astfel:

Prima etapa - va dura 2 luni , respectiv lunile 1 si 2 ale proiectului.

Prima luna , care va fi pregatitoare, va presupune urmatoarele actiuni:

- stabilirea unei date pentru organizarea unei conferinte de presa, ocazie cu care se va face lansarea proiectului (data va fi stabilita pentru luna a 2-a);

- pregatirea unui comunicat de presa prin care va fi anuntat evenimentul;

- intocmirea unor mape cuprinzand materiale informative care vor fi distribuite participantilor la eveniment ;

- pregatirea invitatiilor si intocmirea listei cu invitati;

- alte pregatiri care tin de spatiul destinat evenimentului , precum si de protocol.

In luna a doua va fi publicat Comunicatul de presa , vor fi distribuite invitatiile reprezentantilor mass media locali, ai unor institutii si organizatii importante, atat din plan local, cat si regional.

La data stabilita va avea loc conferinta de presa, ocazie cu care se va face si lansarea proiectului. Managerul general va aduce la cunostinta invitatilor finantarea proiectului, sursa de finantare si programul in cadrul caruia a fost aprobat, obiectivele si rezultatele asteptate prin implementarea proiectului.

A doua etapa - se va derula in ultimele doua luni ale proiectului si va avea drept scop mediatizarea rezultatelor .

La fel ca la prima etapa, prima din cele doua luni (11) va fi pregatitoare si va consta in:

- pregatirea si tiparirea unor pliante care sa cuprinda atat date de identificare legate de finantarea proiectului, cat si rezultatele acestuia,

- va fi stabilita si pregatita a doua conferinta de presa, care va fi anuntata pentru luna a 12-a a proiectului, fiind precedata de aceleasi pregatiri: comunicat de presa, invitatii, pregatire sala cu toate dotarile si protocolul necesar.

In ultima luna a proiectului va fi sustinuta conferinta de presa, cu aceiasi invitati ca la prima conferinta, cu deosebirea ca , materialele informative vor include si pliante, iar managerul de proiect va aduce la cunostinta incheierea proiectului , rezultatele acestuia.

Responsabili cu aceasta activitate vor fi solicitantul si partenerul acestuia.

Bugetul activitatii: Comunicat de presa 2 buc. X 100 Euro/buc.    = 200 Euro

Pliante 200 buc. X 1 Euro/buc. = 200 Euro

Consumabile 2 luni x 100 euro/luna = 200 Euro

Protocol 2 manifestari x 150 Euro/manif. = 300 Euro

1 aparat foto digital x 200 Euro/buc. = 200 Euro

Total buget activitate: 1100 Euro

1.8Metodologia


Maximum 4 pagini. Descrierea detaliata a

(a)     metodelor de implementare

Pentru ca implementarea proiectului "Centru Regional de Resurse pentru ONG-urile cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei" sa reprezinte un succes si sa se obtina rezultatele preconizate, este necesara adoptarea unei metodologii cat mai bune, avandu-se in vedere o serie de norme si principii generale ce trebuie respectate. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

respectarea cu strictete a planificarii activitatilor proiectului, atat din punct de vedere al termenelor, cat si din cel al actiunilor concrete;

acordarea importantei cuvenite activitatii de monitorizare si evaluare interna, aceasta insemnand un control permanent si riguros asupra procesului de implementare a proiectului.

efectuarea achizitiilor din cadrul proiectului conform legislatiei in vigoare.

Activitatea 1 - Achizitionarea tehnicii de calcul - va avea in vedere procedura prevazuta pentru achizitiile de bunuri cu valori sub 5000 Euro (2 laptop-uri a cate 2400 Euro bucata). Va fi utilizata metoda cu cerere de oferta, avandu-se grija ca specificatia tehnica atasata cererii de oferta sa fie respectata. Va fi selectata oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere al pretului. Pentru evaluarea ofertelor si verificarea calculatoarelor achizitionate si a documentelor insotitoare va fi solicitat un specialist din cadrul Consiliului Judetean.

Activitatea 2 - Intocmirea unei baze de date - va fi subcontractata cu un specialist informatician, care va colecta, cu concursul partenerului, care are posibilitatea de a furniza informatii de la ONG-urile beneficiare, toate datele necesare intocmirii acesteia. Baza de date va fi structurata pe 3 domenii:

beneficiari

legislatie

oportunitati de finantare

Activitatea 3 - Realizarea unui Buletin informativ in format electronic - va fi subcontractata cu acelasi specialist in informatica.

Practic, va exista un singur contract pentru cele 2 activitati, efectuate succesiv de catre informaticianul prestator. In contract vor fi prevazute clauze privind asistenta tehnica pentru utilizarea lucrarilor efectuate pe o perioada de minimum 1 an.

Activitatea nr. 4 - Organizarea cursurilor de elaborare si management proiecte - va consta in incheierea unui contract de prestari servicii cu un expert lector . Vor fi pregatiti prin aceste cursuri membri ai organizatiilor nonguvernamentale beneficiare, cel putin cate unul din fiecare ONG.Cursul se va desfasura pe parcursul a 3 luni, din care , ultima luna va fi rezervata aplicatiilor. Eficienta cursurilor va fi evaluata prin chestionare adresate participantilor la curs.

Activitatea nr. 5 - Monitorizarea si evaluarea interna a proiectului

Monitorizarea proiectului va insemna , practic, mentinerea sub control a intregului proces de implementare , prin convocarea lunara a intalnirilor periodice de catre managerul general , dar si atunci cand apar situatii deosebite, care necesita rezolvare urgenta.

Evaluarea interna se va face in doua momente deosebite ale derularii proiectului : una dupa achizitionarea tehnicii de calcul si realizarea celor doua lucrari de catre specialistul informatician (baza de date si Buletinul informativ), si alta in luna a 11 -a a proiectului, dupa terminarea cursurilor de elaborare si management proiecte, formare echipa de voluntari. Rezultatele evaluarilor vor fi consemnate in Rapoarte de evaluare interna, utile pentru intocmirea raportului catre finantator.

Activitatea nr. 6 -Promovarea proiectului, diseminarea rezultatelor - se va desfasura in doua etape, fiecare dintre acestea insemnand organizarea unei conferinte de presa, precedata de un comunicat de presa, la care vor fi invitati , alaturi de presa locala, si reprezentanti ai unor institutii importante din judet.

La prima conferinta de presa va fi efectuata si lansarea proiectului, distribuirea de mape cuprinzand material informativ, oferirea de amanunte referitoare la finantarea proiectului, la obiectivele urmarite prin implementarea acestuia, alte informatii solicitate de catre invitati.

La a doua conferinta de presa, precedata , si aceasta de un comunicat , vor fi distribuite si pliante care vor fi realizate de catre o firma specializata. Acestea vor contine, in afara informatiilor legate de finantarea proiectului (sursa de finantare, program, scop si obiective, parteneri, locatie), imagini si informatii privind rezultatele proiectului. Vor fi oferite, ca si la prima conferinta de presa, informatii solicitate de catre invitati.

(b)    motivelor pentru alegerea metodologiei propuse

La baza metodologiei utilizate pentru punerea in aplicare a fiecarei activitati prevazute in proiect a stat dorinta de a evita orice abatere de la plan , respectarea normelor legale privind achizitionarea de bunuri, a sumelor si destinatiilor prevazute in buget.

Astfel, achizitionarea tehnicii de calcul prin procedura cu cerere de oferta respecta prevederile legii care reglementeaza achizitia publica de bunuri, lucrari si servicii;

Pentru intocmirea bazei de date si a Buletinului informativ in forma electronica s-a optat pentru subcontractarea cu un specialist informatician din dorinta ca aceste doua lucrari sa fie de calitate, atat din punct de vedere al volumului de informatii , cat si din cel al posibilitatii de actualizare.

Prin includerea , in activitatile proiectului, a cursurilor de elaborare si management proiecte, s-a urmarit inceperea unui proces de formare si perfectionare a personalului din cadrul celor 11 ONG-uri din zona Moldovei profilate pe domeniul HIV/SIDA, acesta corespunzand obiectivului legat de capacitatea operationala a organizatiilor.

Formarea echipei de voluntari prin cursuri de instruire are drept motivatie necesitatea asigurarii resurselor umane la nivelul Centrului, persoane care sa contribuie la atragerea de fonduri , precum si la punerea in aplicare a unor actiuni initiate de catre cei doi parteneri in sprijinul beneficiarilor.

Subcontractarea celor doua lucrari (Baza de date si Buletinul informativ) cu un specialist informatician este determinta de dorinta de a obtine lucrari de calitate, incluzand un volum cat mai mare de informatii, cu posibilitatea completarii si actualizarii periodice a acestora de catre o persoana care va avea, in mod special, aceasta sarcina, beneficiind de asistenta tehnica din partea executantului pe o perioada de minim 1 an dupa predarea lucrarilor .

Incheierea contractelor cu viitorii voluntari are drept scop atragerea acestora, antrenarea in actiuni diverse, inclusiv de strangere de fonduri , cu respectarea tuturor prevederilor contractuale de ambele parti.

Metoda de monitorizare si evaluare interna a proiectului prin intalniri periodice de lucru si prin evaluari interne efectuate in doua momente importante are in vedere supravegherea si analiza permanenta, din partea managerului general , a tuturor activitatilor planificate in proiect. Utilizand aceasta metoda, managerul va putea preveni elementele perturbatoare de natura sa provoace abateri de la planul activitatilor sau de la liniile de buget. Intalnirile periodice cu echipa de implementare vor stimula colaborarea dintre membrii acesteia, gasirea solutiilor celor mai potrivite pentru rezolvarea problemelor ivite pe parcurs.

Pentru promovarea proiectului si diseminarea rezultatelor obtinute s-a avut in vedere metoda cea mai eficienta de mediatizare - conferinta de presa anuntata printr-un comunicat publicat in presa scrisa locala , la care vor fi invitati reprezentanti ai tuturor mijloacelor mass media de pe plan local, precum si ai unor institutii si organizatii importante. De asemenea, pliantele tiparite vor oferi informatiile complete despre proiect, incepand cu aprobarea finantarii si terminand cu rezultatele finale.

(c)     cum intentioneaza proiectul sa continue un proiect anterior (unde este cazul)

Nu este cazul.

(d)    proceduri de evaluare internaEvaluarea interna a proiectului se va efectua prin:

- analizarea situatiei proiectului cu ocazia intalnirilor de lucru organizate periodic(lunar, sau ori de cate ori exista situatii deosebite) de catre managerul de proiect, rezultatele fiind consemnate in Situatii intocmite de catre acesta ;

- evaluari interne efectuate in doua momente diferite (luna 7, respectiv luna 11) si concretizate in doua Rapoarte de evaluare interna.

Situatiile si Rapoartele de evaluare interna vor fi utile pentru intocmirea rapoartelor narative si financiare prezentate finantatorului.

(e) nivelul de implicare si activitatea altor organizatii (parteneri sau altii) in proiect

Asociatia pentru Dezvoltarea parteneriatelor Vasluiene , in calitate de solicitant, va avea rol de coordonator al proiectului.

Alaturi de acesta vor participa la implementarea proiectului , ca parteneri, Consiliul Judetean Vaslui si Asociatia "Iris" Vaslui .

Consiliul Judetean Vaslui va pune la dispozitia proiectului suma de 3600 Euro reprezentand cofinantarea (13,33 % din valoarea proiectului).

Asociatia "Iris" Vaslui va avea , in calitate de partener, urmatoarele sarcini:

- contactarea directa a asociatiilor cu specific HIV/SIDA din zona (grupul tinta), asigurarea legaturilor de colaborare dintre solicitant si organizatiile asociate ("Zambete de copii" Galati si "Lizuca" Bacau);

- furnizarea unor informatii (cu specific HIV/SIDA) necesare intocmirii bazei de date;

- contactarea si informarea persoanelor ce vor fi instruite ca voluntari, cu privire la specificul muncii in acest domeniu, colaborarea , in acest sens, la intocmirea suportului de curs;

Asociatiile "Zambete de copii" Galati si "Lizuca" Bacau , in calitate de organizatii asociate, vor colabora la implementarea proiectului prin furnizarea unor informatii , materiale si propuneri pe care le va solicita asociatia "Iris".

(f) justificarea rolului fiecarui partener

"Asociatia pentru Dezvoltarea Parteneriatelor Vasluiene", desi nou infiintata, dispune de spatiul necesar infiintarii Centrului Regional de Resurse pentru organizatiile nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei . In plus, prin faptul ca este constituita din institutii cu prestigiu (Consiliul judetean Vaslui, Consiliul local al municipiului Vaslui, alte consilii locale din judet), asociatia solicitanta va avea rol in sustinerea ulterioara a centrului.

Consiliul Judetean Vaslui , in calitate de institutie a administratiei publice locale , dispune de mijloacele financiare necesare implementarii proiectului , infiintarea Centrului de Resurse pentru ONG contribuind la realizarea obiectivelor de interes social.

Asociatia "Iris" Vaslui are ca obiect de activitate apararea drepturilor persoanelor HIV/SIDA.

Infiintata inca din anul 2000, asociatia are experienta atat in derularea proiectelor prin care a venit in sprijinul persoanelor HIV/SIDA asistate, cat si in initierea unor actiuni menite sa rezolve problemele cu care se confrunta beneficiarii.

(g)     echipa propusa pentru implementarea proiectului (pe functii: nu este nevoie sa se includa aici numele persoanelor).

Echipa propusa pentru implementarea proiectului se compune din :

manager general

asistent manager

manager financiar

responsabil relatii cu grupul tinta

secretar

1.9 Durata si planul proiectului


q      Durata proiectului va fi de 12 luni.

Nota: In planul orientativ al proiectului nu trebuie sa fie mentionate date exacte/certe, ci numai sa se arate "luna 1", "luna 2" etc. Solicitantii sunt sfatuiti sa prevada o marja de siguranta in planul de proiect propus. Planul proiectului nu trebuie sa contina descrierea detaliata a activitatilor, ci doar titlurile lor (va rugam sa verificati ca acestea se potrivesc cu cele mentionate in sectiunea 1.7). Si lunile fara activitati trebuie incluse in planul proiectului si in durata proiectului.

Planul pentru implementarea proiectului trebuie sa fie suficient de detaliat pentru a furniza informatii cu privire la pregatirea si implementarea fiecarei activitati. Planul proiectului trebuie prezentat conform urmatorului model

Planul activitatilor

Luna

Activitate

Org.care implementeaza proiectul

Activit. pregatitoare1 - Achizitionare tehnica de calcul

Solicitant

Activit.de executie 1 - Achizition. tehnica de calcul

Solicitant

Activitatea pregatitoare 2 -Intocmire baza de date

Solicitant

Partener 1

Partener 2

Activitate de executie 2 -Intocmire baza de date

Solicitant

Partener 1

Partener 2

Activit. pregatitoare 3 -Realiz. unui Buletin informativ electronic

Solicitant

Partener1

Partener 2

Activit. de executie 3 -Realiz. unui Buletin informativ electronic

Solicitant

Partener1

Partener 2

Activit. pregatitoare 4 -Org. curs elaborare si management proiecte

Solicitant

Partener 1

Activit. de executie 4 -Org. curs elaborare si management proiecte

Solicitant

Partener 1

Activit. pregatitoare 5 - Formarea unei echipe de voluntari prin cursuri

Solicitant

Partener 2

Activit. de executie 5 - Formarea unei echipe de voluntari prin cursuri

Solicitant

Partener 2

Activit. de executie 6 - Monitorizarea si evaluarea interna a proiectului

Ev.

Ev.

Solicitant

Activit. pregatitoare7 - Promovarea proiectului, diseminarea rezultatelor

Solicitant

Partener 1

Partener 2Activit. de executie 7 - Promovarea proiectului, diseminarea rezultatelor

Solicitant

Partener 1

Partener 2

Rezultate preconizate

Impactul preconizat asupra grupurilor tinta

Maximum 2 pagini. Indicati cum va imbunatati proiectul :

(a)     situatia grupurilor tinta

Organizatiile nonguvernamentale cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei , care reprezinta grupul tinta, au in prezent o capacitate institutionala si operationala destul de redusa.

Crearea Centrului de Resurse (CRR) pentru aceste ONG-uri, va marca inceputul unei etape de formare a resurselor umane, pregatirea de specialisti capabili sa initieze si sa puna in aplicare proiecte care sa contribuie la imbunatatirea situatiei persoanelor aflate in evidenta.

Formarea echipelor la nivelul ONG-urilor va fi posibila nu numai prin cursurile organizate in cadrul proiectului, ci si prin relatiile de colaborare si asistenta tehnica din partea Centrului. Cele 11 asociatii cu specific HIV/SIDA din Moldova se afla, de altfel, intr-o stransa legatura, natura aparte a domeniului, dificultatile cu care au de luptat constituind adevarate punti de legatura intre membrii lor (multi dintre ei sunt parinti sau rude ale persoanelor HIV/SIDA, motiv care i-a determinat sa se implice activ prin infiintarea de asociatii cu personalitate juridica).

Perspectiva colaborarii in cadrul CRR , crearea tuturor conditiilor pentru oferirea, in cadrul acestuia, a unui sprijin real prin informare si consultanta tehnica, reprezinta garantia realizarii obiectivelor proiectului - sporirea capacitatii institutionale si operationale a organizatiilor nonguvernamentale in raport cu toti factorii de interes, cresterea credibilitatii in comunitatile in care isi desfasoara activitatea atat ca furnizori de servicii cat si ca parteneri ai unor factori de decizie.

(b)     capacitatile manageriale si tehnice ale grupurilor tinta sau ale partenerilor (unde este cazul)

Prin participarea la cursurile de elaborare si management proiecte, membrii ONG-urilor cu specific HIV/SIDA din Moldova vor invata, in primul rand, cum sa acceseze finantari prin proiecte, cum sa scrie un proiect si cum sa-l implementeze.

In etapa urmatoare personalul care va lucra in cadrul CRR va oferi pe langa informatii, si asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor asociatiilor care vor solicita acest lucru.

Asociatia Iris, ca de altfel si cele doua organizatii cu rol de asociati in proiect, prin participarea la implementarea acestuia vor capata o experienta in plus.

Publicatii si alte rezultate

Maximum 1 pagina. Fiti la obiect si cuantificati rezultatele cat de mult posibil.

Principalele rezultate concrete obtinute in urma finantarii proiectului pot fi grupate astfel:

un Centru Regional de Resurse pentru ONG, dotat cu tehnica de calcul si cu personal pregatit (in Centru va lucra presedintele asocoatiei Iris conform unui program stabilit, acesta avand multa experienta in domeniu;

o retea formata, pentru inceput, din cele 11 ONG-uri cu specific HIV/SIDA din Moldova, avand drept nucleu de colaborare CRR. Lista organizatiilor care vor intra in retea va fi deshisa si pentru alte ONG-uri, indiferent de zona in care se afla;

o echipa de voluntari care va lucra in cadrul CRR pe baza de contracte de voluntariat;

personal instruit - cel putin cate unul din fiecare ONG - care sa poata elabora si implementa proiecte urmand ca pe parcurs sa se organizeze si alte cursuri asemanatoare in cadrul Centrului.

Efecte multiplicatoare


Maxim 1 pagina. Descrieti posibilitatea replicarii si extinderii rezultatelor proiectului.

Serviciile oferite in cadrul Centrului vor putea fi dezvoltate, cuprinzand si alte tipuri - de ex. organizarea unor manifestari culturale, excursii, festivitati, chiar activitati generatoare de venit ,cu antrenarea tuturor organizatiilor din retea.

Mediatizarea proiectului, a rezultatelor obtinute prin infiintarea Centrului Regional de Resurse pentru ONG-urile cu specific HIV/SIDA din zona Moldovei, calitatea serviciilor oferite de catre echipa acestuia si, nu in ultimul rand, rezultatele colaborarii organizatiilor in cadrul retelei,

vor putea constitui un exemplu de buna practica pentru alte organizatii din tara , indiferent de domeniul de activitate, infiintarea altor Centre cu extinderea retelei , contribuind astfel la intarirea sectorului ONG .

Impactul pe termen scurt si lung


Maxim 3 pagini. Va rugam sa faceti distinctia intre urmatoarele 3 dimensiuni ale impactului pe termen scurt si lung:

(a)     Aspectul financiar (Cum vor fi finantate activitatile dupa incetarea finantarii nerambursabile? )

Functionarea CRR dupa incheierea proiectului nu va necesita sume deosebit de mari, acestea rezumandu-se doar la plata utilitatilor si a unor cheltuieli ocazionate de activitati specifice.

Ca surse de finatare pentru acoperirea acestora pot fi mentionate:

identificarea unor sponsori - Asociatia" Iris" a beneficiat, inca de la infiintare, de numeroase sponsorizari din partea unor institutii sau agenti economici importanti. In plus, echipa de voluntari va fi pregatita in mod special pentru activitati de strangere fonduri;

oportunitati de finantare - si in acest mod Asociatia Iris a primit finantari prin proiectele pe care le-a derulat de la infiintare si pana in prezent;

subventii de la Guvern acordate conform legii ONG-urilor care ofera servicii sociale grupurilor dezavantajate;

organizarea, in perspectiva a unor activitati generatoare de venit, sumele obtinute fiind utilizate pentru realizarea obiectivelor propuse (sprijinirea si apararea drepturilor persoanelor HIV/SIDA).

(b)     Nivelul institutional (Vor mai functiona structurile care sustin/permit implementarea activitatilor la sfarsitul prezentului proiect? Va exista "proprietate" locala asupra rezultatelor proiectului?)

Dupa incheierea proiectului, la nivelul CRR, va desfasura activitatea o echipa compusa din:

un specialist (presedintele Asociatiei "Iris") care va oferi informatii si va asigura legatura intre ONG-urile din retea, intre acestea si alti specialisti, in functie de natura solicitarilor.

Presedintele Asociatiei "Iris" va coordona activitatea din Centru, va stabili colaborari pe proiecte in domeniul HIV/SIDA, va organiza actiuni comune cu celelalte organizatii cu acest specific, va colabora cu echipa de voluntari. In acest scop, unul din laptop-urile achizitionate prin proiect va intra in proprietatea Asociatiei "Iris" pentru a putea fi utilizat in activitatile ce impun deplasari in zona sau chiar in tara.

un operator PC, care va putea fi selectat din randul voluntarilor - acesta se va ocupa de actualizarea periodica a bazei de date si de intocmirea buletinului informativ electronic.

In cadrul CRR, Asociatia "Iris" va beneficia de ajutorul Asociatia pentru Dezvoltarea Parteneriatelor Vasluiene - organizatie aflata in masura sa asigure sprijin si colaborare din partea administratiei locale (asociatia este constituita din Consiliul Judetean Vaslui, Consiliile Locale din Vaslui, Barlad, Husi si alte consilii locale din judet).

(c)     La nivelul politicilor (care va fi impactul structural al proiectului - de ex., va conduce acesta la imbunatatirea legislatiei, codurilor de conduita sau metodologiilor etc.?)

Asociatia Iris se afla intr-o stransa legatura de colaborare cu organizatiile similare nu numai din Moldova, dar si din alte zone ale tarii.

La numeroasele intalniri pe care le-a avut cu acestea s-a discutat si despre o noua legislatie privind protectia sociala a persoanelor infectate cu HIV. Astfel, au fost intocmite si adresate mai multe "scrisori deschise" si memorii, in care se solicitau anumite drepturi pentru aceasta categorie defavorizata.

Unele solicitari, cum ar fi acordarea de alocatii de sprijin tuturor copiilor seropozitivi pe toata durata vietii lor si distribuirea lor prin ISTPH, s-au materializat, altele doar partial, sau se afla in studiul organului legislativ.

Nimeni nu cunoaste mai bine necesitatile persoanelor HIV/SIDA decat cei afectati si familiile acestora. Ca atare cele mai bune propuneri in materie de legislatie nu pot veni decat din interiorul organizatiilor de profil, constituite, majoritatea, din parinti cu copii seropozitivi.

CRR reprezinta un nucleu care va contribui la intarirea capacitatii de actiune a ONG-urilor din retea, cadrul organizational prin intermediul caruia se va putea actiona cu mai mult succes in vederea perfectionarii legislatiei in domeniu.

Bugetul proiectului

Completati Anexa B (Tabelul 1) pentru durata totala a proiectului. Pentru informatii suplimentare, consultati Ghidul Solicitantilor (Sectiunea 2.1.4).

Surse de finantare preconizate

Completati Anexa B (Tabelul 2) pentru furnizarea de informatii despre sursele de finantare preconizate pentru proiect.

Pentru a trece dintr-un tabel ("Foaie de lucru" sau "Worksheet") in altul, folositi optiunile aflate pe banda din partea de jos a ecranului.

II. SOLICITANTUL

Identitate

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei):V

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR VASLUIENE

Acronim (unde este cazul):

Statut juridic

O.N.G.

Cod fiscal:

Adresa oficiala:

Vaslui, str. Calugareni, nr. 14

Adresa postala:

Vaslui, str. Calugareni, nr. 14, cod postal: 730148

Persoana de contact:

PENCU MARIA

Numar de telefon:

Numar de fax:

Adresa E-mail:

Website:

Detalii despre banca

Banca trebuie sa fie localizata in tara in care este inregistrat solicitantul.

Numele titularului de cont:

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR VASLUIENE

Nr. cont bancar:

SA09501713800

Codul bancii:

Codul IBAN (optional):

RO60BRDE380SA09501713800

Numele bancii:

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE

Adresa bancii:

Vaslui, str. Dobrogeanu Gherea, nr. 2

Numele persoanei(lor) cu drept de semnatura:

PENCU MARIA

Functia(iile) persoanei(lor) cu drept de semnatura:

Expert

NB : Inainte de semnarea contractului de finantare nerambursabila, solicitantii selectati vor trebui sa depuna o fisa de identificare financiara, folosind modelul din Anexa V a contractului, certificata de banca mentionata mai sus.

Banca corespondenta (unde este relevant)

Numele titularului de cont:

Nu este cazul

Nr. cont bancar:

Nu este cazul

Codul bancii:

Nu este cazul

Cod IBAN (optional):

Nu este cazul

Numele bancii:

Nu este cazul

Adresa bancii:

Nu este cazul

Descrierea solicitantului (maximum o pagina)

3.1 Cand a fost infiintata organizatia dvs. si cand si-a inceput activitatea?

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR VASLUIENE a fost infiintata si a inceput activitatea incepand cu data 17 martie 2005.

3.2 Care sunt in prezent principalele activitati ale organizatiei dvs.?

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR VASLUIENE are urmatoarele activitati:

sprijinirea si promovarea dezvoltarii economice si sociale

imbunatatirea calitatii vietii si a nivelului de trai in judetul Vaslui, prin:

incurajarea si sprijinirea parteneriatelor intre sectorul public,;

elaborarea si implementarea de proiecte concrete in domeniile: economic, social, resurse umane, protectia mediului, cultura, educatie, tineret, sanatate, sport, etc.

colaborarea cu organisme similare din tara si strainatate pentru constituirea unei comunitati locale puternice in care categoriile dezavantajate sa fie protejate social si in care cetateanul sa fie liber in optiune si exprimare;

desfasurarea a diferite actiuni caritabile ;

organizarea si facilitarea organizarii de programe de instruire pentru copii, tineret si adulti ;

implicarea grupurilor vulnerabile in actiuni comune cu membrii Asociatiei in vederea gasirii de surse si resurse cu scopul de a inlatura pe cat posibil efectele generate de saracie ;

parteneriat, lobby si implicare in elaborarea planurilor si a programelor de asistenta sociala comunitara pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale ;

parteneriat, consultare si elaborarea de studii si cercetari pentru fundamentarea strategiei judetene de interventie in sprijinul familiilor, persoanelor singure, a persoanelor varstnice, a persoanelor cu handicap, precum si altor persoane aflate in nevoie ;

facilitarea colaborarii intre serviciile publice descentralizate ale ministerelor si institutiilor publice care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, serviciile publice locale de asistenta sociala, reprezentantii societatii civile implicati in derularea programelor de asistenta sociala, prin crearea unui cadru partenerial extins si dinamic ;

initierea de programe si proiecte de interventie sociala care sa aduca solutii de protectie sociala alternativa la nivel judetean si local ;

promovarea si dezvoltarea metodelor, strategiilor si modelelor destinate integrarii conceptului de sanse egale ale tuturor persoanelor in toate domeniile de activitate ;

3.3 Lista membrilor consiliului director al organizatiei dvs.


Nume

Profesie

Sex

Functie

Vechime (in ani) in consiliu

VASILE MIHALACHI

inginer

M

Presedinte

VICTOR CRITEA

profesor

M

Vicepresedinte

CONSTANTIN CONSTANTINESCU

inginer

M

Secretar general

4. Capacitatea de a conduce si implementa proiecte

4.1. Experienta in derularea unor proiecte similare


Maximum 1 pagina per proiect. Va rugam sa furnizati o descriere detaliata a proiectelor derulate de organizatia dumneavoastra in ultimii cinci ani in domeniile acoperite de acest program, avand grija sa identificati pentru fiecare proiect:

(a)     scopul si localizarea proiectului

(b)     rezultatele proiectului

(c)     rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare in proiect

(d)     costul proiectului

(e)     finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

NU ESTE CAZUL

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficienta experienta in gestionarea de proiecte in domeniul si la o scara comparabila cu proiectul pentru care solicitati finantare nerambursabila.

Resurse


Maximum 3 pagini. Va rugam sa furnizati o descrierea detaliata a diferitelor resurse la care are acces organizatia dumneavoastra si, in special, a urmatoarelor aspecte:

venitul anual in ultimii trei ani, incluzand o estimare a sumei in Euro si mentionand, unde este cazul, pentru fiecare an, numele principalilor finantatori si proportia din venitul anual cu care au contribuit acestia

NU ESTE CAZUL

numarul angajatilor cu norma intreaga si partiala, pe categorii (de ex., numarul de coordonatori de proiect, contabili etc.), indicand locul unde sunt angajati

Numarul de angajati permanent cu norma partiala 3 persoane.

echipamente si spatii de birouri

4 calculatoare

3 imprimante

1 multifunctional

4 birouri

alte resurse relevante (de ex., voluntari, organizatii asociate, retele care ar putea contribui de asemenea la implementarea proiectului)

NU ESTE CAZUL

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficiente resurse pentru implementarea unui proiect de complexitatea celui pentru care solicitati finantare nerambursabila.

5. Alte cereri de finantare inaintate unor institutii europene, Fondului European de Dezvoltare (FED) sau statelor membre UE

Finantari nerambursabile, contracte sau imprumuturi obtinute in ultimii trei ani de la institutii europene, FED sau statele membre UE


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

Data la care s-a obtinut finantareaNU ESTE CAZUL

Cereri de finantare inaintate (sau in curs de a fi inaintate) la institutii europene, FED sau state membre ale UE in anul in curs:


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

NU ESTE CAZUL

iii.    parteneri ai solicitantului CARE partICIPA la proiect

1. Descrierea partenerilor

Aceasta sectiune trebuie completata pentru fiecare organizatie partener, tinand cont de prevederile sectiunii 2.1.2 a Ghidului Solicitantilor. Asociatii, asa cum sunt definiti in cadrul aceleiasi sectiuni, nu trebuie mentionati. Copiati acest tabel de cate ori aveti nevoie pentru a introduce informatii despre toti partenerii.

Partener 1

Partener 2

Partener 3

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei)

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR VASLUIENE

CONSILIUL JUDETEAN VASLUI

ASOCIATIA "IRIS"

Nationalitate

Romana

Romana

Romana

Statut juridic

O.N.G.

Institutie publica

O.N.G.

Adresa oficiala

Vaslui, str. Calugareni, nr. 14

Vaslui, Str. Stefan cel Mare, nr. 79

Vaslui, str. Stefan cel Mare, nr. 413, sc. B, et. 2, ap. 10

Persoana de contact

Pencu Maria

Bichinet Corneliu

Volocaru Lenuta

Nr. telefon:

Nr. fax:

Adresa e-mail

consiliu@cjvs.quantum.ro

Numar de angajati

3 permanenti

99 permanenti

5 voluntari

Alte resurse relevante

Experienta altor proiecte similare, in legatura cu rolul in implementarea proiectului propus

Proiecte similare: "Si pentru ei o sansa"

Proiecte similare: "Craciun 2000", "Cu tineri pentru tineri", "Si pentru ei o sansa", "Implicarea organizatiilor de PLWHA in furnizarea de servicii adresate PLWHA"

Istoricul cooperarii cu solicitantul

Rolul si implicarea in pregatirea proiectului propus

A participat la scrierea proiectului ca solicitant.

A participat la scrierea proiectului ca partener.

A participat la scrierea proiectului ca partener.

Rolul si implicarea in implementarea proiectului propus

Va participa la implementarea proiectului ca solicitant.

Va participa la implementarea proiectului ca partener.

Va participa la implementarea proiectului ca partener.

Important: Aceasta cerere de finantare trebuie sa insotita de o declaratie de parteneriat semnata, stampilata si datata atat de catre solicitantul principal, cat si de catre fiecare partener, in conformitate cu modelul din pagina urmatoare.

2. Declaratia de Parteneriat

Parteneriatul este o relatie de substanta intre doua sau mai multe organizatii, ce presupune impartirea responsabilitatilor in derularea proiectului finantat de catre Autoritatea Contractanta. Pentru a se asigura ca proiectul se deruleaza in bune conditii, Autoritatea Contractanta solicita tuturor partenerilor (inclusiv solicitantului principal care semneaza contractul) sa recunoasca aceasta, consimtind la principiile de buna practica a parteneriatului, stipulate mai jos:

Principiile de Buna Practica a Parteneriatului

Toti partenerii trebuie sa fi citit Cererea de Finantare si sa fi inteles care va fi rolul lor in proiect, inainte de a trimite Cererea de Finantare Autoritatii Contractante.

Toti partenerii trebuie sa fi citit Contractul standard de finantare nerambursabila si sa fi inteles care vor fi obligatiile lor contractuale in cazul acordarii finantarii nerambursabile. Partenerii autorizeaza solicitantul principal sa semneze contractul cu Autoritatea Contractanta si sa-i reprezinte in toate relatiile cu Autoritatea Contractanta, in contextul implementarii proiectului.

Solicitantul trebuie sa se consulte regulat cu partenerii sai si sa-i informeze asupra tuturor aspectelor privind evolutia proiectului.

Toti partenerii trebuie sa primeasca copii ale rapoartelor - narative si financiare - inaintate Autoritatii Contractante.

Propunerile de modificari substantiale ale proiectului (de ex., activitati, parteneri etc.) trebuie sa fie consimtite de parteneri inainte de a fi trimise catre Autoritatea Contractanta. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere, solicitantul trebuie sa informeze Autoritatea Contractanta cu privire la aceasta, atunci cand inainteaza spre aprobare propunerea de modificare.

Inainte de terminarea proiectului, partenerii trebuie sa consimta asupra unei distributii echitabile a echipamentelor, vehiculelor si bunurilor dobandite din finantarea nerambursabila UE, intre partenerii locali situati in tarile vizate. Copii ale titlurilor de transfer trebuie atasate raportului final.

Declaratie de parteneriat

Am citit si aprobat continutul propunerii inaintate catre Autoritatea Contractanta. Ne angajam sa respectam principiile practicii unui bun parteneriat.

Nume:

LENUTA VOLOCARU

Organizatie:

ASOCIATIA "IRIS" VASLUI

Functie:

PRESEDINTE

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

15.11.2005 Vaslui

II.         DeclaraTia SOLICITANTULUI

Subsemnatul, in calitate de persoana responsabila din partea organizatiei solicitante pentru prezentul proiect, certific urmatoarele:

(a)   informatia furnizata in aceasta cerere este corecta; si

(b)   solicitantul si partenerii (unde este cazul) nu intra sub incidenta nici uneia din categoriile de la (a) la (f) mentionate in Sectiunea 2.1.1 (2) din Ghidul Solicitantilor, si

(c)   solicitantul detine sursele de finantare si are competenta profesionala si calificarile mentionate in Sectiunea 2.3 (3) din Ghidul Solicitantilor.

Nume:

VASILE MIHALACHI

Functie:

PRESEDINTE

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

Vaslui, 15.11.2005

Lista de verificare

Inainte de a trimite cererea de finantare, va rugam sa verificati daca cererea dumneavoastra este completa (vedeti si Nota de la pagina 2), si anume ca:

Cererea de Finantare

dosarul este complet si respecta conditiile cererii de finantare;

un original si 3 copii ale tuturor documentelor sunt anexate, fiecare indosariate separat si marcate (original, copie);

dosarul este tiparit si este in limba romana;

Declaratia Solicitantului (Sectiunea IV) este semnata, stampilata si atasata in original;

daca exista parteneri, solicitantul a completat, semnat si stampilat Declaratia de Parteneriat, iar aceasta este anexata in original;

fiecare partener a completat, semnat si stampilat cate o Declaratie de Parteneriat, iar aceste declaratii sunt anexate in original;

bugetul si sursele de finantare preconizate sunt prezentate in formatul din Pachetul Solicitantului (Anexa B - Tabelul 1 si Tabelul 2), completat si exprimat in Euro;

in buget, contributia Autoritatii Contractante este identificata si reprezinta maxim 90,00% din costurile totale eligibile ale proiectului;

in buget, costurile administrative/ de regie nu depasesc 7% din costurile directe eligibile

Cadrul Logic al proiectului este completat (Anexa C) si anexat.

Documentele care insotesc cererea de finantare

Pentru solicitanti si, unde este cazul, partener(i), care sunt organizatii neguvernamentale nonprofit din Romania: copie a hotararii judecatoresti de infiintare, definitiva si irevocabila, care sa ateste personalitatea juridica a organizatiei;

Copia celui mai recent statut autentificat al solicitantului si a hotararii judecatoresti corespunzatoare, definitiva si irevocabila, si/sau copia corespunzatoare a certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, in conformitate cu legislatia in vigoare);

Daca statutul initial si modificarile la acesta nu sunt incluse intr-un document distinct final, atunci trebuie atasate copii ale statutului initial si ale tuturor documentelor ulterioare/aditionale la statut, inclusiv copii ale hotararilor judecatoresti corespunzatoare, definitive si irevocabile, si/sau copia/copiile certificatului(elor) de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, in conformitate cu legislatia in vigoare).

Pentru parteneri organizatii neguvernamentale nonprofit din Romania: copia celui mai recent statut autentificat al organizatiei si a hotararii judecatoresti, definitiva si irevocabila, corespunzatoare si/sau copia corespunzatoare a certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, in conformitate cu legislatia in vigoare).

Daca statutul initial si modificarile la acesta nu sunt incluse intr-un document distinct final, atunci trebuie atasate copii ale statutului initial si ale tuturor documentelor ulterioare/aditionale la statut, inclusiv copii ale hotararilor judecatoresti corespunzatoare, definitive si irevocabile, si/sau copia/copiile certificatului(elor) de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, in conformitate cu legislatia in vigoare).

Pentru parteneri organizatii neguvernamentale nonprofit cu sediul in orice alta tara Phare sau din tarile membre UE (unde este cazul): traducerea autorizata in limba romana sau limba engleza a documentelor statutare, in conformitate cu normele in vigoare din tara respectiva; actele atasate trebuie sa ateste respectarea criteriilor de eligibilitate mentionate la sectiunea 2.1.2. a prezentului Ghid.

Pentru parteneri autoritati/institutii publice locale/nationale (unde este cazul): copii ale documentului/documentelor care atesta ca partenerul este o persoana juridica nonprofit constituita conform normelor in vigoare.

Pentru partenerii autoritati publice locale care au fost infiintati si functioneaza in baza unor acte normative care sunt publicate in Monitorul Oficial, Partea I, o referire detaliata la documentele respective va fi suficienta (numele actului normativ, numarul si data acestuia, indicarea articolului(lelor) si paragrafului(elor) relevante, precum si numarul si data Monitorului Oficial).

Copia celui mai recent raport anual al solicitantului este anexat;

Copia celor mai recente situatii financiare anuale ale solicitantului (contul de rezultate si bilantul la 31.12.2004) sau cea mai recenta balanta de verificare pentru organizatiile infiintate in 2005 este anexata. In cazul ONG care isi organizeaza activtatea in partida simpla, cea mai recenta situatie a soludurilor elementelor de active si de pasiv, este atasata ;

CV-urile coordonatorului de proiect si ale personalului cheie sunt completate si atasate (Anexa F);

Declaratia de Impartialitate, este semnata si stampilata de catre solicitant si, unde este cazul, de catre toti partenerii, si anexata (Anexa G - atesta faptul ca acestia nu se regasesc in situatia mentionata la sectiune 2.1.1. (2) (g));

Rezumatul proiectului in format tiparit si pe suport electronic (conform Anexei H) este completat si anexat;

Planul de sustenabilitate (numai pentru Domeniul III - Centre de Resurse pentru ONG), conform Anexei J, este completat si anexat

Copii ale documentelor care insotesc Cererea de finantare solicitate sau traducerea legalizata in limba romana sau engleza, atunci cand aceste documente sunt redactate in alta limba decat cea romana, sunt anexate.Mentionati de exemplu daca aplicantul este o organizatie non-profit sau nu.

Unde este cazul, daca partenerul este o autoritate/institutie publica locala/nationala, va rugam sa indicati actele normative care sunt publicate in Monitorul Oficial, Partea I, atestand eligibilitatea partenerului asa cum este mentionat in sectiunea 2.1.2. din Ghidul Solicitantilor (numele, numarul si data actului normativ, indicand articolul/articolele si paragraful/paragrafele relevante si, de asemenea, numarul si data Monitorului Oficial).

Trebuie semnata, datata si stampilata de catre solicitant si fiecare partener, in toate cazurile in care exista un partener in afara de solicitant.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1690
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved