Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Regulile conversatiei in relatii publice

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micRegulile conversatiei in relatii publice

Conversatia ocupa cea mai mare intindere din vorbirea functionarului in relatiile sale cu publicul. Redam principalele reguli ale unei conversatii politicoase:● Sa fii temperat, regula ce se impune intotdeauna, dar mai ales cand discutia se poarta cu persoane despre care stim prea putin sau aproape nimic.

● Fii mai intai un bun ascultator al spuselor celor din jur si apoi sa iei cuvantul (sa-ti spui parerea, opinia, ideea).

● Formuleaza corect propozitiile si frazele, pronuntandu-le clar, pe firul gandirii logice. Sa nu intreci masura. Opreste-te la timp, si nu monopoliza discutia, chiar daca ai talent de povestitor.

● Daca nu cunosti pronuntia corecta sau sensul unui cuvant, nu-l folosi. Evita sa incepi majoritatea frazelor cu 'au', 'am' etc.

● Controleaza-ti vocea, caci 'tonul face conversatia', nu vorbi zgomotos, nicicand si niciunde, dar mai ales intr-o societate pretentioasa.

● Vorbeste cu tact, firesc, intr-un ritm placut. Vorbirea rapida, trancaneala, repetarea monotona a aceleiasi idei, fie ea chiar geniala, va afecta conversatia si va avea rezultate de nedorit.

● Nu trageti concluzii dupa fiecare afirmatie a interlocutorului, nu intrerupeti pe vorbitor, chiar daca aveti dreptate, pentru ca faceti o impresie penibila.● Daca partenerul de dialog (adversarul) a avut mai multe argumente, a fost mai documentat si te-a invins prin cuvinte, nu-l parasi cu un aer jignit, ci intrerupe politicos discutia sau schimba cu abilitate subiectul.

● In exprimarea ideilor, foloseste in mod predominant limbajul. Actiunile care completeaza vorbirea (mimica, gesturile, atitudinile) sunt utile la momentul potrivit si nu in exces.

● S-ar putea ca, in timpul discutiei, sa devii tinta unor ironii amicale. Sa nu te complaci in aceasta situatie. Incearca sa schimbi cu abilitate firul discutiei sau sa raspunzi cu o gluma, dar fara rautate.

● Evita ticurile verbale de tipul:'desigur', 'exclus', 'absolut', 'foarte adevarat' care dovedesc lipsa de finete si de atentie fata de interlocutor.

● Este cu totul nepermis a face glume pe seama infirmitatii sau slabiciunilor, pasiunilor unei persoane prezente.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1534
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved