Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Modalitatile dreptului de proprietate

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micModalitatile dreptului de proprietate

Prin modalitate juridica avem in vedere nu numai situatia cand mai multe persoane au un drept de proprietate comun asupra unui bun sau mase de bunuri, dar si atunci cand exista anumite situatii de incertitudine vremelnica in care se afla dreptul de proprietate.
Unii autori au considerat ca exista doar doua modalitati ale dreptului de proprietate: proprietatea comuna si proprietatea rezolubila, alti autori au retinut ca, pe langa coproprietate (sau proprietate indiviza), mai exista proprietatea rezolubila si proprietatea colectiva. Intr-o alta opinie, cele doua modalitati, termenul si conditia pot afecta si proprietatea, asa incat se poate vorbi de o proprietate conditionata si o proprietate afectata de termen.

Trebuie sa distingem intre doua situatii distincte: prima, cand mai multe persoane au un drept de proprietate asupra bunului si a doua, cand exista o situatie juridica de incertitudine vremelnica in care se gaseste dreptul de proprietate. In primul caz, ne vom afla in prezenta proprietatii comune, iar in al doilea caz, in prezenta proprietatii anulabile si proprietatii rezolubile.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 798
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site