Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

MANAGEMENTUL ACHIZITIILOR - BANNERE PUBLICITARE STRADALE REFLECTORIZANTE

management+ Font mai mare | - Font mai mic

PROIECT   MANAGEMENTUL ACHIZITIILOR

CAPITOLUL 1 MOTIVATIA

Motivul alegerii acetui produs are la baza urmatoarele argumente:

 • produsul este o noutate pe piata din Romania, diferenta facand-o printul refelectorizant, ceea ce face ca banner-ul sa fie vazut si pe timp de noapte, fara a necesita consum de energie;
 • piata de desfacere mare, produsul adresandu-se tuturor agentilor economici, indiferent de segmentul in care activeaza, fiind un mijloc de promovare a afacerii relativ ieftin, si cu beneficii in imaginea clientului; poate fi achizitionat si de persoane fizice( pentru diferite anunturi), de partidele politice (in campanii electorale) de institutii, scoli, spitale,evenimente sportive, cabinete avocati, etc,
 • pretul mic il face accesibil si firmelor mici, produsul fiind achizitionat si de firme mari, multinationale, etc;
 • nu este produs sezonier, clientii avand nevoie de promovare indiferent de perioada anului in care ne aflam;
 • tendinta de crestere a pietei productiei publicitare;
 • fiind o latura relativ noua a industriei, dispune de utilaje noi, performante, ceea ce duce la un pret mic al prodului finit;
 • numar mic de operatii ale procesului tehnologic, ceea ce inseamna un numar mic de angajati, si de aici reducerea costurilor;
 • investitie mica;
 • CPM foarte bun (CPM = cost per mia de afisari)
 • costuri reduse in raport cu durata campaniei
 • expunere 24h din 24
 • adresare directa catre conducatorii auto si pentru pietoni
 • adresare foarte buna in functie de pozitia geografica
 • posibilitatea instalarii exact in proximitatea vanzarii
 • adresare selectiva catre populatia urbana/rurala
 • suprafata mare de afisare

CAPITOLUL 2 DESCRIEREA PRODUSULUI, PIETEI, CLIENTILOR

Un bannerul stradal reflectorizant poate fi printat pe ambele fete, fiind confectionat din poliplan, un material foarte rezistent la conditii meteorologice dure( vant, ploi, ninsoare, soare puternic), avand aplicate pe margini capse metalice prin care trece o cordelina pentru sustinere si prindere banner.Poliplanul poate avea culori diferite, dar se foloseste indeosebi poliplan alb, pentru reducerea costurilor. Dimensiunile lui pot varia in functie de dorinta clientului, dar in caz in care nu sunt cerinte speciale din partea clientului, bannerul reflectorizant are dimensiunile standard de (5X2)m, avand o suprafata de printare de 10mp. Suprafata bannerului poate fi printata in totalitate, pretul nediferind in functie de gradul de umplere cu vopsea a suprafetei. Capsele pot fi din zinc sau nichel, cu dimensiuni standard de 6mm, 9mm sau 12mm.

Proiectul va fi facut pentru bannere stradale reflectorizante printate pe ambele fete, cu dimensiunea standard de (5X2)m, cu capse de 9mm( produs A) si bannere stradale reflectorizante printate pe o singura fata, dimensiune (5X1)m, cu capse de 5mm (produs B).

Piata este in continuare crestere in Romania, cifra de afaceri crescand in anul 2007 fata de anul precedent cu 50%. Bugetele alocate de firme pentru publicitate cresc de la an la an, ajungand la unele firme la 3% din cifra de afaceri, fata de 0-0,05% in anii precedenti.

In anul 2007 toate firmele din domeniul publicitatii OUTDOOR au raportat profit.

Clientii pot fi din totalitatea agentilor economici, indiferent de segmentul in care activeaza, poate fi achizitionat si de persoane fizice( pentru diferite anunturi), de partidele politice (in campanii electorale) de institutii, scoli, spitale,evenimente sportive, cabinete avocati, etc

CAP.ITOLUL 3 PREVIZIUNE VANZARI

Previziunile se fac pnetru 2 produse: bannere stradale reflectorizante printate pe ambele fete, cu dimensiunea standard de (5X2)m, cu capse de 9mm( produs A) si bannere stradale reflectorizante printate pe o singura fata, dimensiune (5X1)m, cu capse de 5mm( produs B).

Pretul unui metru patrat de banner este de 80lei fara TVA, pentru printul pe ambele fete, si de 50lei fara TVA pentru printul pe o singura fata.

Astfel, pretul unui banner stradal reflectorizant printate pe ambele fete, cu dimensiunea de (5X2)m, cu capse de 9mm este de 800lei, iar pretul unui banner stradal reflectorizant printate pe o singura fata cu dimensiune (5X1)m, cu capse de 5mm este de 250lei.

Pentru anul 2010 se va opera o crestere a pretului de 10%.

Anul

Produse

Cant

Pret (per bucata), fara TVA

2009

Produs A

5000

800

Produs B

6000

250

2010

Produs A

7500

880

Produs B

6600

275

CAPITOLUL 4 ALEGEREA LOCATIEI

Alegerea locatiei, a punctului de lucru, s-a facut in localitatea Tomesti, judetul Iasi, la doar 7km de municipiul Iasi, intr-o hala dezafectata a fostului abator Tomesti, apartinand in acest moment societatii SC PREMIUM STAR SRL Iasi.

S-a ales o locatie in afara orasului datorita faptului ca in timpul productiei se degaja vapori de vopsea, si nu se primeste acceptul garzii de mediu pentru desfasurarea activitatii in interiorul orasului. Locatia are acces la soseaua principala Iasi-Albita, are rampa pentru camioane si o suprafata utila de 150mp.

Un alt factor pentru care s-a ales acesta locatie este pretul redus al chiriei in aceasta zona, cererea de spatii fiind redusa in aceasta zona.

Pentru inchirierea acestui loc s-a stabilit plata unei chirii lunare de 800 convertiti in lei la cursul zilei si platibili la inceputul fiecarui trimestru. Deci costul total al chiriei pe an se ridica la 9600, plata utilitatilor facandu-se separat.. Se considera ca spatiul inchiriat se afla in concordanta din punct de vedere al suprafetei si dotarilor cu ceea ce urmeaza sa producem.

CAPITOLUL 5 ACHIZITIE MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN

S-a decis pentru achizitionarea a 2 autoturisme marca Matiz Daewoo, unul pentru agentul de vanzari iar celalalt pentru partea administrativa a firmei si o autoutilitara Logan Pick-up, pentru transportul diferitelor materiale si materii prime.

Autoturismele Matiz au fost achizitionate de la firma SC SERVICE S.C.M. SRL IASI( Str. Pacurari nr 94, langa Benzinaria Petrom, tel:0232/250.484, e-mail: office@servicesocomiasi.ro), la pretul de 5199 euro/buc.

    Dotare standard Matiz E
Bare de ranforsare in usi fata/spate, bancheta spate rabatabila, centura de siguranta centrala pentru pasager mijloc spate, aer conditionat.

Aotiutilitara Logan Pick-up a fost achizitionata de la SC CAREMIL IMPEX SRL Iasi( Str. Valea Lupului DN28 Tel :0232/253.701, e-mail : office@caremilauto.ro ), la pretul de 7250 euro.

Dotare standard Logan Pick-up

Dacia Logan Pick-Up ofera confort, comportament rutier si performante specifice gamei Logan si excelente optiuni de incarcare pentru nivelul sau de pret.
Avand o sarcina utila de 800 kg., Logan Pick-Up ofera cel mai bun raport sarcina utila/pret in segmentul din care face parte. Modelul dispune de o bena cu lungimea de incarcare de 1,80 metri; in plus cabina beneficiaza de un spatiu de depozitare 300 litri, situat in spatele scaunelor.
Logan Pick-Up dispune de suspensii inalte, garda la sol ridicata si de protectie a grupului motopropulsator. Luneta este protejata, in functie de nivelul de echipare de un cadru metalic foarte practic si rezistent. Ornamentul de plastic al benei protejeaza caroseria si poate suporta o sarcina de 100 kg. Oblonul spate poate sustine, in pozitie rabatata, o incarcatura de pana la 300 kg.

Planseul benei, partile sale laterale si peretele de inchidere a cabinei sunt realizate din tabla de otel tratata impotriva coroziunii.
In plus, un dispozitiv de evacuare a apei prin doua conducte de scurgere specifice, permite evitarea stagnarii apei de ploaie in bena.
Bena dispune de 16 puncte de ancorare, care permit fixarea si transportul in siguranta a oricarei incarcaturi. Cand oblonul este coborat, pragul de incarcare nu depaseste 64 cm.,ceea ce face ca operatiunea de incarcare sa se realizeze foarte simplu. treapta dispusa in partea inferioara a oblonului permite un acces rapid si usor al utilizatorului in interiorul benei.

CAPITOLUL 6 ACHIZITII IN AFARA PRODUCTIEI

Petru buna desfasurare a activitatii de produstie a acestor bannere s-a achizitionat un computer INTEL CELERON E-1400, compatibil cu programul COREL DRAW 13, o licenta pentru programul Corel Draw 13, un mibilier de birou simplu, un scaun si un cuier.

Pretul de achizitei pentru fiecare din aceste produse este cupreins in urmatorul tabel:

OBIECT

PRET/BUC [ron]

FURNIZOR

CONTACT

Computer INTEL CELERON E-1400

1020

SC AVICENA SRL IASI

Bulevardul Stefan cel Mare nr.8-10, tel:0332/ 407.784

Licenta Corel Draw 13

1934

SC GECAD SHOP SRL, Bucuresti

Bd. Dimitrie Pompei nr 10A, Bucuresti, tel:021/303.2070

Birou

215

SC MOLDOFANION SRL,Iasi

Calea Galatii, Nr. 17 tel:0232/225706

Scaun

150

SC MOLDOFANION SRL,Iasi

Calea Galatii, Nr. 17 tel:0232/225706

Cuier

100

SC MOLDOFANION SRL,Iasi

Calea Galatii, Nr. 17 tel:0232/225706

CAPITOLUL 7 DETERMINAREA NECESARULUI DE UTILAJE

Fazele fluxului tehnologic sunt urmatoarele:

PREGATIRE PRINTARE

 


CONTROL FINAL

 

PRINDERE CORDELINA

 

CAPSARE

 

USCARE

 

PRINTARE

 

Utilajele necesare ralizarii baneerelor sunt:

1 printer, 1 masina batut capse; uscarea se face pe cale naturala, lasand banner-ul proaspat printat in camera de prinatare 30 min la temperatura camerei; aceasta este o uscarea de saturare, uscarea fiind realizata in cea mai mare parte de tamburul fierbinte cu care este prevazut printerul; prinderea cordelinei se face manual, iar controlul final se face ochiometric; capsarea se face cu un capsator automat; capsele se bat din 50 in 50 cm; astfel, pentru bannerul de tip A sunt necesare 28 de capse/banner, iar pentru bannerul de tip B, 24 de capse/banner.

Vom nota printerul cu , iar capsatorul cu ;

Anul

Tip utilaj

Produse

Zile de intreruperi planificate

Val de inventar al utilajului[ron]

A

5000

B

6000

2009

1

0.45

4

34650

0.10

0.10

4

16324

Pe durata celor 2 ani, se va lucra intr-un singur schimb, de 10 ore/zi pentru anul 2009, si de 8 ore/ zi pentru anul 2010; sambata si duminica nu se lucreaza.

U1=(5000*1+6000*0.45)/(365-52-52-9-4)*10= 3.10, deci vom achizitiona 4 printere;

U2=(5000*0.10+6000*0.10)/(365-52-52-9-4)*10=0.44, deci vom achizitiona 1 capsator;

Anul

Tip utilaj

Produse

Zile de intreruperi planificate

Val de inventar al utilajului[ron]

A

7500

B

6600

2010

0.90

0.40

4

34650

0.08

0.08

4

16324

U1=(7500*0.90+6600*0.40)/(365-52-52-9-4)*8= 4.73, deci vom achizitiona 5 printere; 4 printere sunt din anul 2009, deci mai achizitionam inca 1 printer;

U2=(7500*0.08+6600*0.08)/(365-52-52-9-4)*8=0.56, deci vom achizitiona 1 capsator; astfel, pentru anul 2010 nu mai achizitionam nici un capsator, ramanand doar cel achizitionat in 2009;

Alegerea furnizorului pentru capsator:

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /buc [ron]

Distanta (km)

Calitate

COMPASS CRAIOVA

1587

545

B

EXIMOD BUCURESTI

1925

396

S

ETC INTERNATIONAL CHISINAU

13475

124

FB

BICOM P.A. VOLUNTARI

397

388

S

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este distanta fata de furnizor,urmat de calitate si apoi de pret.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

COMPASS CRAIOVA

0.75

0

0.5

EXIMOD BUCURESTI

0.5

0.5

0

ETC INTERNATIONAL CHISINAU

0

1

1

BICOM P.A. VOLUNTARI

1

0.5

0

Coeficienti de importanta

0.30

0.50

0.20

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 0.75*.3+0*0.5+0.5*0.2 = 0,325

U(F) = 0,5 * 0,3 + 0,5 * 0,5 + 0 * 0,2 = 0,40

U(F) = 0 * 0,3 + 1 * 0,5 + 1 * 0,2 = 0,70

U(F) = 1 * 0,3 + 0,5 * 0,5 + 0 * 0,2 = 0,55

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul ETC INTERNATIONAL CHISINAU. Aceasta ne ofera utilajul cu un pret de 3500 , la un curs de 3.85 Ron/Euro. Infiintata in anul 2003 in Chisinau, ETC INTERNATIONAL isi desfasoara activitatea in mai toate domeniile legate de productia si creatia publicitara, dintre care amintim :

 • Printare digitala de mici si mari dimensiuni;
 • Amenajarea si decorarea spatiilor expozitionale (realizare standuri prezentare);
 • Realizare de fatade;
 • Realizarea de firme luminoase (neon flexibil);
 • Inscriptionari auto;
 • Standuri de prezentare si expozitionale;
 • Realizare de obiecte personalizate;

Toate utilajele si echipamentele, care, sunt procurate de la SC ETC International SRL sunt insotite de obligatii de garantie, la fel si de un suport tehnic si consultativ dinamic. Procurand utilajul de la SC ETC International SRL, puteti fi intotdeauna siguri in aceea, ca tehnica nu va cadea in pana pe parcursul perioadei de garantie. In decursul a 5 ani de dezvoltare noi am devenit unul din cei mai dinamici furnizori de materiale si utilaje pentru firmele de publicitate, si, in prezent, companie noastra este la fel de tanara si indrazneata,  ca si la inceput. SC ETC International SRL un nume bine cunoscut in industria publicitatii vizuale.

Datele de contact ale furnizorilor sunt date mai jos:

COMPASS CRAIOVA- St. Parang nr. 100B
Tel: 0721.231.431
E-mail: sales@compass.com.ro

EXIMOD BUCURESTI - unic importator si reprezentant in Romania al firmei RODCRAFT PNEUMATIC TOOLS GmbH Germania , vine in intampinarea nevoilor agentilor economici cu o gama foarte diversificata de masini-unelte, scule pneumatice profesionale de uz industrial;eximod@eximod.ro

ETC INTERNATIONAL CHISINAU punct de lucru in Romania, Berceni 82, sector 4
Bucuresti 041918

Telefon:

+40214600471

Mobil:

+40726674790

Fax:

+40214600470

Email:

office@etc.md

Costuri de import: =1*3500*3.85=13475 Ron

Folosim clauza Franco Uzina- EX Works(Vanzatorul are obligatia unica de a pune marfa la dispozitia cumparatorului la sediul sau; el nu raspunde in acest caz de incarcarea marfii in mijlocul de transport trimis de cumparator si nici de vamuirea marfii; cumparatorul suporta toate costurile si riscurile pe care le implica preluarea marfii de la sediul vanzatorului pana la destinatia dorita; aceasta clauza poate fi folosita indiferent de mijlocul de transport), iar in acest caz avem:

Costuri transport: = 5%* = 13475*0.05=673.75Ron

Cheltuieli conexe: = 3%* = 673.75*0.03=20.22 Ron

Cost cu asigurari: = 3%* =13475*0.03=404.25 Ron

= 13475+673.75+20.22+404.25= 14573.22 Ron

Taxe vamale: = 10%* = 13475*0.1=1347.50 Ron

Comisioane vamale: Com = 3%* = 13475*0.03=404.25 Ron

TVA = 19%( + Com) = (13475+1347.5+404.25)*0.19= 2893.08Ron

Pretul in consum fara tva = 14573+1347.50+404.25=16324Ron

Alegerea furnizorului pentru printer:

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /buc [ron]

Distanta (km)

Calitate

Guangzhou Gateway Technology Development Co, China

71225

5000

B

SC Alex Company SRL, Buzau

34650

280

B

Ad Line Solutions, Bucuresti

65411

396

FB

Media Cut, Ramnicu Valcea

38500

456

B

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este distanta fata de furnizor,urmat de calitate si apoi de pret.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

Guangzhou Gateway Technology Development Co, China

0

0

0.5

SC Alex Company SRL, Buzau

1

1

0.5

Ad Line Solutions, Bucuresti

0.5

0.75

1

Media Cut, Ramnicu Valcea

0.9

0.25

0.5

Coeficienti de importanta

0.3

0.5

0.2

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 0*0.3+0*0.5+0.5*0.2 = 0.1

U(F) = 1 * 0,3 + 1 * 0,5 + 0.5 * 0,2 = 0,90

U(F) = 0.5 * 0,3 + 0.75* 0,5 + 1 * 0,2 = 0,725

U(F) = 0.9* 0,3 + 0,25 * 0,5 + 0.5 * 0,2 = 0,495

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul SC ALEX COMPANY SRL BUZAU Aceasta ne ofera utilajul cu un pret de 9000 , la un curs de 3.85 Ron/Euro, deci 34650 ron. Vom achizitiona de la SC ALEX COMPANY 4 printere in anul 2009 plus inca un printer in anul 2010. Alex Company SRL - este distribuitor autorizat pe piata romaneasca a printerelor cu real solvent - My JET, unul dintre cele mai competitive brand-uri, nu numai datorita raportului pret - calitate , cat si a stabilitatii sale. Printerele MyJET va ofera siguranta succesului prin calitatea printului, folosind capete Xaar si Konica Minolta, cat si prin volumul mare de tiparire, este economic, costurile de intretinere sunt foarte mici, se poate lucra si la o temperatura mai scazuta datorita sistemelor de incalzire. Cerneala se usca pe print intr-un timp scurt atat datorita componentei sale, real solvent, cat si a sistemului de ventilatie cu care este prevazut printerul. Pentru outdoor, printerele cu capete Xaar, sunt excelente atat prin culorile vii redate cat si prin rezolutie. SC Alex Company SRL are certificatul de management al calitatii ISO 9001. Adresa: Str. Chiristigii, Nr. 2, Buzau ,Tel/Fax:0238.721.781; Mobil: 0744.536.286;  E-mail: alexcompbz@yahoo.com         Web: www.alexcompany.ro ; Registrul Com: J10/141/1994;Cod Fiscal: R 5153234

Investitia pentru utilaje:

Pentru anul 2009, avem:

= 4*34650= 138600 Ron

=1*16324 = 16324 Ron

Pentru anul 2010, avem:

= 1*34650= 34650 Ron

=0*16324 = 0 Ronse foloseste acelasi capsator ca si in anul precedent;

CAPITOLUL 8 DETERMINAREA NECESARULUI DE MATERII PRIME SI MATERIALE

Anul

Tip de materie prima

Produse

Pret lei/unitate de masura

1

5000

2

6000

2009

Poliplan (mp)

10

5

10.32

Capse (buc)

28

24

0.11

Cordelina (m)

15

15

1.30

Vopsele(solventi) pentru print (kg)

0.1

0.05

93.63

Avem nevoie de urmatoarele cantitati:

Poliplan: 5000*10+6000*5=80000 mp poliplan;

Capse: 5000*28+6000*24=284000 buc capse;

Cordelina: 5000*15+6000*15=165000 m cordelina;

Vopsea pentru print: 5000*0.1+6000*0.05=800 kg vopsea;

Anul

Tip de materie prima

Produse

Pret lei/unitate de masura

1

7500

2

6600

2010

Poliplan (mp)

10

5

10.32

Capse (buc)

28

24

0.11

Cordelina (m)

15

15

1.30

Vopsele pentru print (l)

0.1

0.05

93.63

Avem nevoie de urmatoarele cantitati:

Poliplan: 7500*10+6600*5=108000 mp poliplan;

Capse: 7500*28+6600*24=368400 buc capse;

Cordelina: 7500*15+6600*15=211500 m cordelina;

Vopsea pentru print: 7500*0.1+6600*0.05=1080 kg vopsea;

Alegerea furnizorului pentru poliplan:

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /mp [ron]

Distanta (km)

Calitate

SC  Nuovo Mondo SRL, CARANSEBES

10.32

635

B

LEYKOM, IASI

26.92

0

B

PRINT DIGITAL , BUCURESTI

42.35

396

B

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este pretul,urmat de calitate si apoi de distanta fata de furnizor.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

SC  Nuovo Mondo SRL, CARANSEBES

1

0

0.5

LEYKOM, IASI

0.2

1

0.5

PRINT DIGITAL , BUCURESTI

0

0.5

0.5

Coeficienti de importanta

0.7

0.1

0.2

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 1*0.7+0*0.1+0.5*0.2 = 0.8

U(F) = 0.2 * 0,7 + 1 * 0,1 + 0.5 * 0,2 = 0,34

U(F) = 0 * 0,7 + 0.5* 0,1 + 0.5 * 0,2 = 0,15

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul SC NUOVO MONDO SRL, CARANSEBES. Nuovo Mondo s.r.l. din Caransebes, judetul Caras Severin pune la dispozitia materiale publicitare, bannere, printuri outdoor, autocolante, placari cladiri, copertine, prelate, termoformari, casete luminoase, totemuri, panouri, volumetrie, gravura, import materiale si util Persoana de contact: Vela Mihaela; Adresa: Str. N. Balcescu, Nr. 114 A, Cod 325400; Localitate: Caransebes; Judet:

Caras Severin; Telefon: 0255 516 423; Telefon mobil: 0729 70 40 40; 0729 50 40 40

Fax: 0255 516 423; Website:https://www.nuovomondo.ro . Vom achizitiona poliplan la pretul de 10.32 lei/mp.

Alegerea furnizorului pentru capse:

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /buc [ron]

Distanta (km)

Calitate

COMPASS CRAIOVA

0.19

545

S

LEYKOM, IASI

0.15

0

B

WEISSPUNKT, GERMANIA

0.11

1600

FB

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este pretul,urmat de calitate si apoi de distanta fata de furnizor.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

COMPASS CRAIOVA

0

0.5

0

LEYKOM, IASI

0.5

1

0.5

WEISSPUNKT, GERMANIA

1

0

1

Coeficienti de importanta

0.6

0.1

0.3

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 0*0.6+0.5*0.1+0*0.3 = 0.05

U(F) = 0.5* 0,6 + 1 * 0,1 + 0.5 * 0,3 = 0,55

U(F) = 1* 0,6 + 0* 0,1 + 1 * 0,3 = 0,90

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul WEISSPUNKT GERMANIA, cu punct de lucru in Romania la Bucuresti, Str. Acordului Nr.6, Cod Postal 012962, Sector 1, tel: 021 667 65 65; fax: 021 667 65 65.

S.C. Weisspunkt S.R.L. ,J40/17545/1994, R6284262; web: www.weisspunkt.ro;

De la WEISSPUNKT GERMANIA se vor achizitiona capse la pretul de 0.11lei/buc.

Achizitia fiind intracomunitara se comleteaza o declaratie statistica intrastat, valoarea achizitiei nedepasind 10000 de euro.

Alegerea furnizorului pentru cordelina:

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /m [ron]

Distanta (km)

Calitate

SC AURA SA, ORADEA

1.3

520

FB

SC ALPIN EXPE SRL, ORADEA

1.3

520

B

SC ASCENT SRL, BUCURESTI

1.39

395

B

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este calitatea, urmata de pret, si apoi de distanta fata de furnizor.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

SC AURA SA, ORADEA

1

0

1

SC ALPIN EXPE SRL, ORADEA

1

0

0.5

SC ASCENT SRL, BUCURESTI

0.75

1

0.5

Coeficienti de importanta

0.5

0.1

0.4

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 1*0.5+0*0.1+1*0.4 = 0.90

U(F) = 1* 0,5 + 0 * 0,1 + 0.5 * 0,4 = 0,70

U(F) = 075* 0,5 + 1* 0,1 + 0.5 * 0,4 = 0,675

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul SC AURA SA, ORADEA. Cu peste 40 de ani in domeniu, AURA si-a consolidat o reputatie solida in randul producatorilor de atrticole de pasmanterie prin gama variata de produse care satisface cerintele diferitelor industrii.
Produce sireturi pentru incaltaminte, elastice, snururi, snururi rasucite, corzi statice si dinamice, cordeline, dantele, articole decorative, franjuri, galoane, extensoare si fixatoare.
Oferim produse de calitate (certificat ISO 9001:2000), varietate, adaptabilitate la cererea clientului toate acestea la preturi excelente. Persoana de contact: Teleuca Florin; Adresa: str. D. Cantemir nr. 9-11; Localitate: Oradea; Judet: Bihor; Telefon: 0259431356; Telefon mobil: 0726323383; Fax: 0259431356; web: www.auraoradea.bizo.ro

Vom achizitiona de la SC AURA SA, ORADEA, cordelina Aura Carpari de 6mm, la pretul de 1,30 lei/m.

Alegerea furnizorului pentru vopsele( solventi) pentru print :

Se alege dintre urmatorii furnizori:

Furnizori

Pret /l [ron]

Distanta (km)

Calitate

COMPASS CRAIOVA

103.95

545

B

LEYKOM, IASI

93.63

0

FB

Jiaxing Baichuan Printer Technology Co., Ltd, Jiashan, Zhejiang, China

90

5000

B

Coeficientii se iau dupa importanta lor. Consideram ca cel mai important coeficient este calitatea, urmata de pret, si apoi de distanta fata de furnizor.

Furnizori

Pret

Distanta

Calitate

COMPASS CRAIOVA

0.4

0.5

0.5

LEYKOM, IASI

0.6

1

1

Jiaxing Baichuan Printer Technology Co., Ltd, Jiashan, Zhejiang, China

1

0

0.5

Coeficienti de importanta

0.5

0.2

0.3

Calculam utilitatea globala a fiecarui furnizor,dupa formula:U= punctaj*coef. de importanta:

U(F) = 0.4*0.5+0.5*0.2+0.5*0.3 = 0.45

U(F) = 0.6* 0,5 + 1 * 0,2 + 1 * 0,3 = 0,80

U(F) = 1* 0,5 + 0* 0,2 + 0.5 * 0,3 = 0,65

Vom alege furnizorul cu cea mai mare utilitate globala, deci furnizorul SC LEYKOM SRL, cu punct de lucru in Iasi Calea Chisinaului, nr. 35. tel: 0232.244.240
fax: 0232.244.243 e-mail: iasi@leykom.ro, web: www.leykom.ro

Vom achizitiona de la SC LEYKOM SRL, vopsea(solvent) pentru print la pretul de 93.63 lei/litru.

CAPITOLUL 9 DETERMINAREA NECESARULUI DE PERSONAL

Necesarul de personal pentru 2009 l-am calculat tinand seama de numarul de sambete(52), duminici(52), sarbatori legale (9) si numarul zilelor de concediu (21). In 2009, salariantii vor lucra 10 ore/zi.

Anul

Specializarea muncitorilor

Norma de timp

Salarii medii brute lunare

A

5000

B

6000

2009

=

1

0.45

850 Ron

=

0.10

0.10

MU1=(5000*1+6000*0.45)/(365-52-52-9-21)*10=3.33, deci vom angaja 4 muncitori pentru utilajul 1; cum in unitate avem 4 utilaje U1, inseamna ca totalul de muncitori pentru U1 este de 16.

MU2=(5000*.01+6000*0.1)/(365-52-52-9-21)*10=0.47, deci vom angaja 1 muncitor pentru utilajul 1;

Investitia pentru 2009 pentru personal:

M= (16* 850 + 28%* 13600)* 12= 208896 Ron

M= (1* 850 + 28%* 850)* 12= 13056 Ron

Investitia totala in muncitorii direct productivi este de : 208896+13056=221952Ron

Avem nevoie deci de 17 muncitori direct productivi.Avem insa si personal indirect productiv: director general, contabil, agent vanzari, agent curatenie, secretara si agent paza.. Salariile acordate acestora sunt:

Director general: 2500 Ron

Contabil: 1500 Ron

Agent vanzari: 1300

Agent curatenie: 500 Ron

Secretara: 1000 Ron

Agent paza: 600 Ron

Investitia in muncitorii indirect productivi pentru 2009 este: (2500+1500+1300+500+1000+600)+(28%*7400)*12=113664 ron.

Necesarul de personal pentru 2010 l-am calculat tinand seama de numarul de sambete(52), duminici(52), sarbatori legale (9) si numarul zilelor de concediu (21). In 2010, salariantii vor lucra 8 ore/zi.

Anul

Specializarea muncitorilor

Norma de timp

Salarii medii brute lunare

A

7500

B

6600

2010

=

0.90

0.40

850 Ron

=

0.08

0.08

MU1=(7500*0.9+6600*0.4)/(365-52-52-9-21)*8=5.08, deci vom angaja 6 muncitori pentru utilajul 1; cum in unitate avem 5 utilaje U1, inseamna ca totalul de muncitori pentru U1 este de 30.

MU2=(7500*0.08+6600*0.08)/(365-52-52-9-21)*8=0.61, deci pentru utilajul 1 va ramane acelasi angajat sa si in anul precedent.

Investitia pentru 2010 pentru personal:

M= (30* 850 + 28%* 25500)* 12= 391680 Ron

M= (1* 850 + 28%* 850)* 12= 13056 Ron

Investitia totala in muncitorii direct productivi este de : 391680+13056=404736Ron

Avem nevoie deci de 31 muncitori direct productivi.Avem insa si personal indirect productiv: director general, contabil, agent vanzari, agent curatenie, secretara si agent paza.. Salariile acordate acestora sunt:

Director general: 2800 Ron

Contabil: 1600 Ron

Agent vanzari: 1500

Agent curatenie: 550 Ron

Secretara: 1200 Ron

Agent paza: 700 Ron

Investitia in muncitorii indirect productivi pentru 2010 este: (2800+1600+1500+550+1200+700)+(28%*8350)*12=128256 ron.

CAPITOLUL 10 DETERMINAREA NECESARULUI DE PERSONAL

A.     cheltuieli directe - materii prime si materiale directe

- salarii directe.

B. cheltuieli indirecte- cheltuieli comune ale sectiilor(CCS)

-cheltuieli de desfacere(CD)

- cheltuieli generale administrative(CGA).

 1. Cheltuieli directe

Pentru anul 2009:

MD= unde:

Cs= consum specific din materia prima l necesara realizarii produsului i

P= pretul materiei prime l

CTA= cheltuieli de transport aprovizionare (nu este cazul)

MD==(10*10.32)+(28*0.11)+(15*1.3)+(0.1*93.63)=135.14Ron

MD= (5*10.32)+(24*0.11)+(15*1.3)+(0.05*93.63)=78.42Ron

SD=, unde

nt= norma de timp in care produsul i este prelucrat de catre categoria k de muncitori

Sbh= salariul brut oraral categoriei k

Un muncitor castiga 850lei/luna lucrand 10 ore/zi, 20 zile/luna.

Inseamna ca pe ora castiga 4.25 lei.

SD=4.25 * (1+0.1) + 28% = 5.98Ron

SD= 4.25 * (0.45+.1) + 28% = 2.98 Ron

Cd= MD+ SD, unde Cd= cheltuieli directe unitare pentru produsul i

Cd= MD+ SD= 141.12Ron

Cd= MD+ SD= 81.4 Ron

KDT=, unde KDT=cheltuieli directe totale

KDT== 5000* 141.12 + 6000 * 81.4 = 1194000 Ron

Pentru anul 2010:

MD= unde:

Cs= consum specific din materia prima l necesara realizarii produsului i

P= pretul materiei prime l

CTA= cheltuieli de transport aprovizionare (nu este cazul)

MD==(10*10.32)+(28*0.11)+(15*1.3)+(0.1*93.63)=135.14 Ron

MD= (5*10.32)+(24*0.11)+(15*1.3)+(0.05*93.63)=78.42Ron

SD=, unde

nt= norma de timp in care produsul i este prelucrat de catre categoria k de muncitori

Sbh= salariul brut oraral categoriei k

Un muncitor castiga 850lei/luna lucrand 8 ore/zi, 20 zile/luna.

Inseamna ca pe ora castiga 5.31 lei.

SD=5.31 * (0.9+0.08) + 28% = 6.65 Ron

SD= 5.31 * (0.4+0.08) + 28% = 3.25 Ron

Cd= MD+ SD, unde Cd= cheltuieli directe unitare pentru produsul i

Cd= MD+ SD= 141.79 Ron

Cd= MD+ SD= 81.67 Ron

KDT=, unde KDT=cheltuieli directe totale

KDT== 7500* 141.79 + 6500 * 81.67 = 1594280 Ron

B. Cheltuieli indirecte

- cheltuieli comune ale sectiilor(CCS)

-cheltuieli de desfacere(CD)

- cheltuieli generale administrative(CGA).

Pentru anul 2009

CCS

CD

CGA

Materiale auxiliare

1000

3000

Energie, apa

15000

2000

Combustibil

5500

1500

Sal. indirecte

113664

Chirii

36960

Amortizare

5097.4

8006.46

Alte cheltuieli

1000

0

1000

27597.4

0

166130.46

Amortizarea sediului firmei se face in 50 de ani; fiind inchiriat, nu este cazul de calculat amortizarea lui.

Amortizarea la utilaje este de 10 ani.

U1=34650/10= 3465 ron

U2=16324/10=1632.40 ron;

Total=3465+1632.40=5097.40ron.

Amortizarea autoturisme este in 5 ani; A1=8006.46(cele 2 matiz);

A2=5582.5(autoutilitara Logan)

K=27597.4/1594280=0.017

K= 0

K=166130.46/1594280+27597.4+5582.5=0.10

C=Cd*K=141.12*0.017= 2.41

C=Cd=81.4 *0.017= 1.38

K=0

C= Cd(1+ K)(1+ K)K=141.12*1.1=155.23

C=141.79 *1.0017*1.1=156.23

Pentru produsul A:

Total cheltuieli directe: MD+ SD= 135.14 +6.65 Ron= 141.79

Total cheltuieli indirecte: C+ C+ C= 2.41+0+155.23=157.64 Ron

Cost produs A: total ch directe+ total ch indirecte=141.79+157.64 =299.43 Ron

Marja de profit:30%= 89.82 Ron

Pret produs A: 299.43 +89.82 =389.25Ron

Pentru produsul B:

Total cheltuieli directe:141.79 Ron

Total cheltuieli indirecte:156.23 Ron

Cost produs B=298.02 Ron

Marja de profit 30%=89.4 Ron

Pret produs B=387.42 Ron

Cifra de afaceri= pretul de vanzare * cantitate

pentru produsul A = 389.25 * 5000 = 1946250 Ron

pentru produsul B = 387.42 * 6000 = 2324520 Ron

Cifra de afaceri pentru total productie: 4270770 Ron

Cheltuieli=ch generale pe produs* cantitate

pentru produsul A = 299.43* 5000= 1497150Ron

pentru produsul B = 298.02* 6000 =1788120Ron

Cheltuieli pentru total productie: 3285270 Ron

Profit=cifra de afaceri- cheltuieli

pentru produsul A= 1946250-1497150= 449100Ron

pentru produsul B = 2324520-1788120= 536400Ron

Profit pe productie: 985500 Ron

Pragul de rentabilitate

Q1594280/389.25-141.12=6425.18

CAcr = CF/m= 4270770/23.07=185182.23

m =*100=985500/4270770*100=23.07

M = CA-CVt =4270770 -1594280 = 2676490

Situatia financiara:

Sfin = (*100=(4270770/185182.23-1)*100=Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2214
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved