Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

Raport de Practica - Prezentarea generala a unitatii de alimentatie publica - Restaurant Decebal

management+ Font mai mare | - Font mai micACADEMIA DE STUDII ECONOMICEFacultatea de Comert -Turism

 


Raport de Practica

Prezentarea generala a unitatii de alimentatie publica - Restaurant Decebal

Specificul activitatii de Banqueting Manager Assistant

Bucuresti

An universitar   2006-2007

 


I.      Prezentarea generala a unitatii de alimentatie publica - Restaurant Decebal

Cuprins

Istoric

Date generale

Amplasament

Categoria de incadrare

Arhitectura si Design

Program de functionare

Dotari

Structura organizatorica

Meniu

Clientela

Strategii de marketing

Servicii

I. Prezentarea generala a unitatii de alimentatie publica - Restaurant Decebal

Restaurant Decebal este un restaurant de marime medie, situat intr-o zona renumita a capitalei, si anume zona Pietei Muncii. Este un loc unde poti sa gusti magia unei seri linistite alaturi de prieteni, intr-un cadru elegant, intim si placut. Experienta de peste 5 ani imbina intr-un mod unic traditia mancarurilor romanesti cu arta culinara internationala.

1. Istoric:

In anul 1994, Serban Cornel (actualul director al Restaurantului Decebal) a infiintat societatea comerciala Helen Chris COM, o societate cu raspundere limitata. Experimentand mai multe sectoare de activitate, succesul societati il reprezinta Restaurantul Decebal. Acesta a fost infiintat in anul 2001, fiind de fapt o afacere de familie.

2. Date tehnice:

Restaurantul este marime medie. Capacitatea este de 120 de locuri. In anul 2001 capacitatea era de 90 de locuri, insa in 2003 a avut loc prima extindere si anume terasa acoperita ceea ce a insemnat un surplus de 30 de locuri. In prezent jos sunt distribuite 80 de locuri iar la etaj 40 de locuri.

Suprafata desfasurata a restaurantului este de 240 mp, ceea ce permite organizarea unor banchete si receptii.

3. Amplasament:

Restaurantul este amplasat pe bulevardul Decebal nr. 17, la parterul blocului S16, sector 3. Amplasarea acestuia este favorabila avand in vedere ca in aceasta arie se regasesc numeroase firme, sedii de banci, hoteluri.

4. Categoria de incadrare:

Restaurantul Decebal este o unitate cu specific romanesc, de marime medie. Acest tip de unitate pune in valoare traditiile culinare ale Romaniei, servind o gama diversificata de preparate culinare, bauturi alcoolice si nealcoolice specifice. Ambianta interioara este specifica tarii.

Desi meniul de baza este cel cu specific romanesc, in lista se regasesc si preparate din bucataria internationala. Numaratele specialitati ale bucatariei romanesti si nu numai atrag o clientela cat mai vasta si variata. El ofera un meniu cu preturi fixe, dar aditional si un meniu a la carte.

5. Arhitectura si Design:

Dupa cum se poate vedea in imagine primul nivel este alctauit din terasa acoperita (imprejmuita cu pereti de sticla), apoi salonul. Tot la acest nivel se afla barul, bucataria (cu cele 2 zone de depozitare) si grupurile sanitare (atat pentru clienti cat si pentru angajati - separate). La etaj este cel de al doilea salon mai restrans.

Din punct de vedere al arhitecturii si al design-ului, restaurantul Decebal este un conceput in stilul rustic-elegant. Mobilierul rustic realizat din lemn masiv se potriveste perfect cu arhitectura unitatii. Lemnul este, prin natura lui, un material natural, cald, viu, linistitor, primitor si confortabil, tocmai din acest motiv a fost preferat de catre arhitecti.

Mobilierul rustic este ideal pentru restaurantele cu specific romanesc.

La etaj, tavanul este acoperit cu scandura (capriori), iar peretii acoperiti cu lambriuri din lemn. Scara interioara este si ea din lemn masiv.

Lemnul asigura o atmosfera de relaxare si de siguranta. Mobilierul din lemn si in general obiectele din lemn, mai ales cele rustice, au fost associate cu elemente de fier forjat (corpuri de iluminat, alte obiecte decorative).

S-a renuntat la stilul rustic standard cu piei de animale pe pereti si obiecte de ceramica greoaie, inlocuindu-se cu obiecte decorative din cupru si arama care duc cu gandul la conducatorul dac Decebal.

In ceea ce priveste barul acesta este invelit in caramida rosiatica, iar peretii salonului sunt si ei alocuri "pavati" cu caramida. Culorile folosite sunt tonuri calde, linistitoare (culorile pamantului).

Acest stil arhitectural rustic-elegant este ideal pentru a te relaxa si a savura preparatele cu specific romanesc.

6. Programul de functionare:

Programul de functionare este unul flexibil si acaparant pentru clientela de afaceri a restaurantului. Acesta este deschis pe tot parcursul unei saptamani de la ora 12:00 pana la ora 24:00 (ora de preluare a ultimei comenzi). In perioada sarbatorile religioase precum Craciunul, Pastele, restaurantul este inchis, insa acesta este deschis in numeroase alte zile fie religioase importante pentru poporul roman (Sf. Ion, Sf. Constantin si Elena etc.) sau sarbatoare precum: 1 Martie, 8 Martie, Ziua Muncii.

In ceea ce priveste angajatii din staff-ul tehnic (in special cei de la bucatarie, dar si cei care se ocupa cu curatenia) sunt prezenti in unitate in fiecare zi de la ora 9:00 pana la ora 24:00). Anagajtii lucreaza in ture de 24 cu 24 de ore (o zi libera, una de munca).

7. Dotari:

Unitatea de alimentatie publica este prevazuta cu un sistem de climatizare modern care a permis segmentararea acestei in spatiu pentru fumatori si spatiu pentru nefumatori.

La bar se regaseste instrumentele speciale pentru preaparea diferitelor bauturi si cocktail-uri: blander, shaker, expressor etc. De asemenea pentru curatarea acestora este folosita o masina de spalat vase. Barul este dotat si cu o mica vinoteca.

Bucataria prezinta echipamente pentru linia calda cat si pentru linia rece de preparate. Astfel avem echipamente frigorifice, cuptoare electrice cu plita, salamandra etc.

8. Structura organizatorica:

Directorul General al restaurantului este Serban Cornel. Acesta are in subordine Directorul Comercial - Serban Ionut si Directorul de Resurse Umane - Serban Cristina. Tot in subordinea acestuia este Administratorul firmei Serban Elena. Pe posturile tehnice, de executie sunt 8 barmani, 7 bucatari, 2 barmani si 2 guvernante.

Fiecare dintre angajati au experienta profesionala precum si studii in domeniu, ceea ce asigura un serviciu de calitate, oferind un renume restaurantului.

Directorul General:

coordoneaza activitatea tuturor departamentelor

asigura rezolvarea necesitatilor zilnice pentru functionarea companiei

urmareste permanent gradul de indeplinire a solicitarilor fiecarui departament

coordoneaza activitatea de aprovizionare si desfacere

coordoneaza activitatea de marketing la nivelul fiecarui departament

urmareste rezolvarea problemelor de personal

reprezinta firma in relatiile cu partenerii externi, etc.

Directorul Comercial:

raspunde pentru calitatea negocierii contractelor/actelor aditionale cu furnizorii;

isi asuma responsabilitatea pentru propunerile de noi furnizori, dupa ce a verificat pozitia in piata si standardele serviciilor oferite de catre acestia;

raspunde pentru calitatea activitatii personalului aflat in subordine si pentru fluxul operational la nivelul departamentului pe care-l conduce.

organizeaza departament Comercial pe criterii de "cost efficiency", in vederea optimizarii activitatii de aprovizionare a marfii , etc.

stabilirea strategiei specifice pentru implemetarea/urmarirea stocului optim si a tuturor procedurilor comerciale prevazute.


Directorul de Resurse Umane:

 • efectueaza lucrarile de evidenta si miscarea personalului in unitate;
 • efectueaza activitati de selectie, incadrare, promovare a personalului;
 • intocmeste, completeaza si gestioneaza carnetele de munca pentru salariatii;
 • intocmeste dosarele de pensionare ale salariatilor;
 • tine evidenta concediilor medicale, a concediilor de odihna, a concediilor fara plata aprobate si a absentelor nemotivate;
 • elaboreaza si propune reguli de acces in incinta, in zilele de lucru, precum si in cele in care, potrivit legii nu se lucreaza;
 • tine evidenta deciziilor emise si aprobate de director; etc.

9. Meniul:

Meniul contine o varietate de preparate culinare romanesti dar si din bucataria internationala. Acesta este schimbat de doua ori pe an, este vorba despre o adaptare sezoniera, prin care se face trecerea de la mancarurile grele de iarna cu multe sosuri la cele usoare de vara - salate. La fel se procedeaza si la bar.


10. Clientela:

Amplasarea intr-o zona populata si de referinta in capitala, cu numeroase spatii comerciale si sedii de firme denota o clientela de clasa medie, specializata, educata. Principalii clienti sunt oamenii de afaceri, avocati, notari in timpul saptamanii dar si familiile cu copii in weekend-uri. Servicile de calitate precum si meniul variat a dus la fidelizarea clientelei.

11. Strategii de marketing:

In acest sens a fost creat site-ul restaurantului www.restaurantdecebal.ro, unde sunt postate imagini din restaurant, de la evenimente desfasurate si alte informatii utile.

Directorul restaurantului lucreaza si cu alte reviste cu informatii despre unitatile de alimentatie publica din Bucuresti, care au o distributie restransa (doar in incinta restaurantelor). De asemenea, restaurantul este promovat si online pe site-ul www.restaurantebucuresti.ro (beneficiind chiar de un banner).

Pentru fidelizarea clientelei, a fost creat cardul de fidelitate care se adreseaza in special firmelor ai caror angajati aleg restaurantul Decebal (ex.: firma Auto Italia, banca ABN AmRo etc.).

In zile de sarbatoare, clientii au parte de un tratament special, fie le este oferita din partea casei un meniu special, sau gratuit un vin de colectie recomandat de un sommelier etc.

12. Servicii:

Sistemul de efectuare al serviciului este "la farfurie", asigurat de catre chelneri. De asemenea, la cererea clientilor fideli, restaurantul organizeaza banchete, receptii sau alte manifestari de aceasta natura.

In incinta restaurantului este perminsa plata cu cardul, restaurantul colaborand cu mai multe banci.

II.           Specificul activitatii de

Banqueting Manager Assistant

Cuprins

Organizarea Banchetelor si a Receptiilor

Definitie

Clasificarea evenimentelor

Principalele tipuri de manifestari

Banchetul

Buffet Cocktail

Buffet Lunch

Buffet Rece

Bufet dinatoire

Buffet Brunch

Receptia

Departamentul de Banqueting

Directorul de Banqueting

Misiunea

Atributii

Calitatile necesare

Banqueting Manager Assistant

Misiunea

Atributii

Calitati necesare

Alte atributii suplimentare

Plusuri si minusuri ale functiei

Oportunitati de a avansa in functie

Stagiul de Practica

3.1 Lansarea cerintei pentru realizarea evenimentului

3.2 Realizarea ofertei pentru client

3.3 Prezentarea ofertei realizate de restaurant catre client

3.4 Realizarea orarului de desfasurare a banchetului

Concluzii

1. Organizarea banchetelor si a receptiilor

1.1 Definitie:

Banchetul, lunch-ul, buffet-ul si alte tipuri de patreceri sunt manifestari ce reunesc un anume numar de persoane. Meniul, forma, numarul participantilor si tariful sunt determinate si negociate in avans intre directorul de banqueting si client.

In ansamblu, acest tip de servicii oferite in cadrul acestor manifestari sunt adresate grupari de clientele numita generic "piata clientilor complementari". Reprezinta o activitate complementara celei de baza a unui restaurant sau hotel.

1.2 Clasificarea evenimentelor

Manifestarile-evenimente pot fi:

cu caracter privat: - sarbatori cu caracter religios (nunti, botezuri)

- aniversari

cu caracter profesional:

seminar

reuniune

congres

simpozion

conferinta

colocviu

1.3 Principalele tipuri de manifestari

1.3.1 Banchetul:

Este o masa comandata care poate reuni de la 15 la 1000 de persoane si mai mult chiar. In timpul banchetului, participantii sunt asezati pe scaune si consuma un meniu determinat in avans. In acest tip de manifestare cel mai folosit serviciu este cel direct (englez) dar si serviciul la farfurie (american). Banchetul presupune o atentie speciala atat asupra mese-en-place-ului cat si asupra organizarii, desfasurarii evenimentului.

1.3.2 Buffet Cocktail:

Buffetul este o masa intinsa pe care sunt "expuse" hors d'oeuvre-canapele (aperitive - sandvisuri cu o singura felie) si bauturi (cocktails bowls, vinuri si alte bauturi aperitive). Buffetul Cocktail este un Buffet cu aperitive, unde se vor gasi sortimente variate, calde sau reci, sarate sau dulci. Participantii stau in picioare. Clientii se pot servi sau pot fi serviti de catre personal care se plimba printre invitati cu platourile.

1.3.3 Buffet Lunch:

Acest tip seamana cu buffet-ul cocktail, insa in plus ofera posibilitatea de a dejuna sau cina. Este alcatuit la baza dintr-un buffet coktail, completat de preparate calde sau reci care se pot consuma in picioare (de exemplu frigarui). De asemenea clientii se pot servi sau pot fi serviti de catre personal care se poate plimba cu platourile in mana printer invitati.

1.3.4 Buffet Rece:

Acesta este constituit din platouri reci cu salate mixte, grill-mix-uri, specialitati de peste, branzeturi si deserturi, bauturi alcoolice si nonalcoolice. Clientii se pot servi sau pot fi serviti, pot fi asezati pe scaune sau pot ramane in picioare. Acest tip de buffet poate fi integrat intr-un restaurant classic.

1.3.5 Buffet dinatoire:

Este acel tip de buffet rece completat de preparate calde (o combinatie de buffet rece cu buffet lunch).

1.3.6 Buffet Brunch:

Este acel tip de buffet care tine loc de masa de pranz, o combinatie intre breakfast si lunch.

1.3.7 Receptia:

Este o manifestare de nivel inalt in cadrul careia sunt servite, in regim buffet, preparate rafinate si bauturi. Participantii raman in picioare dar isi pot sprijini farfuriile pe mese. Calitatea preparatelor si a bauturilor este cea care conteaza in acest tip de manifestare.

2. Departamentul de Banqueting

Departamentul de banqueting este preocupat cu organizarea tuturor evenimentelor sau manifestarilor festive ce au loc in incinta unitatii. Acesta este condus de Directorul de Banqueting care are in subordine Responsabilul de Banquete si Evenimente (duminrea in franceza) sau Asistentul Managerului de Banqueting (denumirea in engleza).

2.1 Directorul de Banqueting

2.1.1 Misiunea:

Directorul de Banqueting are rolul de a lucru aproape de directorul de restaurant si cel de la vanzari pentru a face acest department cat mai profitabil. Uneori acest department este cel care creeaza echilibrul in restaurant (din punct de vedere finanaciar).

2.1.2 Atributii:

din punct de vedere comercial: acesta realizeaza bugetul si planul de marketing la departamentul sau. El este responsabil pentru ofertele comerciale de banchete, conferinte, receptii catre clientii exteriori dar si pentru cei potentiali.

sa se colaboreze cu seful bucatar pentru a realize oferte de meniu pentru receptii si banchete dar si cu staff-ul tehnic pentru a fi sigur ca toate instrumentele ii sunt puse la dispozitie.

sa gestioneze corect cifrele astfel incat sa duca la indeplinirea planului de afaceri sis a mentina rata rentabilitatii.

sa creeze sis a animeze echipa cu care lucreaza, si totodata sa tina cont de efortul depus de fiecare dintre ei pentru a-l rasplati sau avansa in grad.

sa mentina lengatura cu clientul chiar si dupa desfasurarea evenimentului

2.1.3 Calitati necesare:

simt commercial si spirit de negociere cu clientul

organizare si riguare in ceea ce priveste planul

charisma si autoritate pentru gestionarea echipei din subordine

creativitate pentru punerea in practiva a unor idei originale

disponibilitate si spirit de initiative pentru situatile neprevazute

cunoasaterea unor limbi straine

cunostiinte de baza in domeniul financiar

cunostiinte despre restauratie.

2.2 Asistentul managerului de banchete / Banqueting Manager Assistant / Responsabilul de banchete si evenimente

2.2.1 Misiunea:

Responsabilul de banchete si evenimente este legatura intre directorul de marketing si directorul de banchete. Coordoneaza si supravegheaza organizarea si desfasurarea evenimentelor speciale, care solicita creativitate.

2.2.2 Atributii:

sa consilieze clientul in definirea amplorii evenimentului in concordanta cu posibilitatile de spatiu oferite de unitate precum si sfaturi pentru utilizarea rationala si ingenioasa a spatiului.

sa coordoneze activitatea, astfel incat sa existe un plan - timing clar stabilit precum si atributiile fiecarui angajat sa fie bine definite. El este punctul de trecere de la client la serviciile oferite de unitate.

sa participe la eveniment astfel incat sa urmareasca desfasurarea conform planului a acestuia, fiind gata sa intervina pentru orice modificare neasteptata.

sa gestioneze cu corectitudine bugetul alocat evenimentului.

2.2.3 Calitatile necesare:

acesta trebuie sa fie creative, commercial si operational in acelasi timp

trebuie sa cunoasca perfect locatia pentru a sti cum sa utilizeze resursele umane si tehnice cat mai rational

trebuie sa fie riguros cu organizarea si timing-ul, si cu o atentie deosebita asupra detaliului

trebuie sa se adapteze rapid si sa gaseasca o solutie in cazul unei modificari in plan.

trebuie sa creeze o relatie cu clientii bazata pe respect, care sa ii asigure succesul evenimentului.

Flexibil si versatile, calm in situatile de presiune, atent la oameni

2.2.4 Alte atributii ale asistentului de banqueting:

sa-si assume responsabilitate pentru realizarea fisei saptamanale/zilnice a evenimentelor si completarea acesteia cu acuratete

sa se descurce cu toate cerintele in legatura cu banchetul care vin fie prin fax, telefon sau cerinte directe.

sa asigure distributia planului tuturor celor din echipa de realizare a evenimentelor precum si a celor din celelalte departamente implicate

sa se asigure de realizarea tuturor meniurilor si de disitributia lor catre departamente

sa se asigure ca brosurile cerute de clienti cu informatii si detalii despre eveniment au fost realizate si trimise catre participanti

sa identifice noile tendinte in acest domeniu, studiind comportamentul clientilor sis a informeze Directorul de vanzari si directorul general..

sa indentifice noi perspective de dezvoltare a domeniului

sa aplice politica unitatii in relatia cu clientii

sa intampine intr-un mod prietenos si eficient plangerilor din partea oaspetilor, pentru satisfactia acestora

2.2.5 Plusuri si minusuri ale acestei functii:

+ iei contact cu multe persoane din medii diferite

+ nici una din zile nu se aseamana intre ele, ceea ce face ca postul sa fie placut si captivant

+ solicita creativitatea si ingeniozitatea

+ recunostiinta clientilor de dupa desfasurarea evenimentului

- inconvenientul il reprezinta orarul de lucru care este iregular - chiar si in weekend fiind solicitat

- uneori poate fi un mediu stresant, cand este nevoie de prezenta acestuia 7 zile din 7

2.2.6 Oportunitati de a avansa in functie:

Tratand cu seriozitate aceasta functie de start si aratand interesul si motivatia pentru a realiza un eveniment de success se poate progresa la functia de Manager General Debutant sau pozitii similare. Functia iti permite sa dezvolti aptitudini in mai multe domenii, oferindu-ti posibilitatea de a-ti realize propria afacere.

3. Stagiul de Practica:

In perioada de practica in cadrul Restaurantului am participat la organizarea mai multor evenimente speciale cum ar fi:

 • Masa festiva de 14 Februarie - Ziua Indragostitilor
 • Masa festiva de 1 si 8 Martie
 • Botez

Pentru exemplificarea activitatii de Banqueting Manager Assistant in cadrul Restaurantului Decebal, am ales prezentarea banchetului pentru Botez, care a avut loc pe data de 24 martie 2007.

3.1 Lansarea cerintei pentru realizarea evenimentului

Pe data de 5 februarie 2007, clientul s-a prezentat in incinta restauratului pentru efectuarea unei rezervari a restaurantului pe data de 24 martie 2007 in vedere realizarii evenimentului - botezul, cu un numar aproximativ estimat de 70 de persoane. Discutia a avut loc intre Directorul General si client, fianlizandu-se cu un accord intre cele doua parti, urmand a fi stabilite in cursul saptamanii meniul si aranjamentul salii si alte detalii.

Cerintele clientului: un meniu cu specific romanesc, care sa nu depaseasca suma de 50 de Euro/ persoana. El doreste decorarea Sali (baloane) precum si obiecte personalizate (precum cartonase cu numele invitatilor si poza copilului pe o parte), si de asemenea un moment special.

3.2 Realizarea ofertei pentru client

Avand in vedere cerintele clientului sunt realizate trei variante de meniuri cu specific romanesc, precum si calculatia de prt pentru fiecare.

Pentru decorarea interiorului este solicitata firma cu care lucreaza intreprindere la astfel de evenimente si anume: BallonStyle SRL. Acestia realizeaza decoruri din baloane, cardurile de mese, servetele, husele pentru mese, precum si aranjamentele florale de pe mese.

Momentul special este de fapt surpriza firmei ce se ocupa cu decorarea si amenajarea sptiului. Acesta consta in consta in 3 ursitoare, vestitele ursitoare dupa cum se stie din popor, ele sunt zanele care vin intr-o seara la noul nascut daruindu-i copilului 3 calitati pe care el o sa le aiba toata viata (sa fie frumos, sa fie destept, sa fie bogat, sa fie iubit .etc.). Dansatoarele (care sunt balerine la teatru) vor fi imbracate ca niste zane cu baghete si vor face un spectacol in jurul copilului (bebelusul poate sa nu fie prezent daca e prea micut sau daca doarme) unde ii vor darui aceste calitatii.

In ceea ce priveste fundalul sonor acesta este asigurat de catre client. Sistemul audio al restaurantului este pus la dispozitia acestuia.

Periaoda de desfasurare a Botezului este cuprinsa intre orele 14:00 si 22:00.

3.3 Prezentarea ofertei realizate de restaurant catre client

Pe data de 10 februarie, Directorl General se intalneste cu clientul petru a-I prezenta oferta. Clientul consulta cele trei meniuri si il alege pe cel mai potrivit cu un pret rezonabil (meniul ales este prezentat in anexa).

De asemenea in ceea ce priveste firma de decorarea a interiorului, clientului este de accord cu cerintele fiananciare, si accepta oferta noastra.

Clientul comunica modul de asezare al invitatilor, aceasta informatie fiind necesara pentru realizarea cardurilor de mese, si totodata aduce pe suport electronic poza care urmeaza a fi tiparita pe aceste carduri.

Tortul este oferit din partea restaurantului, urmand a fi comandat cu 4 zile inainte de eveniment la cofetaria Ana aflata in vecinatatea restaurantului.

Tot acum clientul plateste un avans de 40 % din valoarea totala a organizarii evenimentului.

3.4 Realizarea orarului de desfasurare a banchetului

Pentru un control riguros al programului de desfasurare a evenimentului este necesar intocmaire unui time planning. Acesta iti permite gestionarea eficace si amanuntita a tuturor actiunilor.

08:00 sosirea angajatilor restaurantului (2 bucatari, un buffetier, un barman si 4 chelneri)

08:30 dispunerea meselor la banchet

09:00 sosirea firmei raspunzatoare cu decorarea incaperii

Imbracarea meselor cu fete de masa festive speciale

Imbracarea scaunelor cu huse de matase

Aranjarea meselor cu bulgari de flori

Amplasarea baloanelor in incapere

Amplasarea cardurilor pe mese (cu numele invitatilor) etc.

09:30 inceperea realizarii mise-en-place-ului la banchet pentru meniul comandat

Amenajarea meselor concomitant cu firma specializata in decorare

Alegerea veselei conforma cu meniul

Realizarea platourilor cu fructe

Pregatirea legumelor si fructelor utilizate in preparatele culinare

Toate ingredientele sunt verificate, fiind gata de folosire

Realizarea unor preparate speciale (sosuri) etc.

11:00 montarea sistemului audio de catre persoana angajata de client

11:30 bucataria incepe realizarea platourilor aperitiv pentru cele 70 de persoane

Taierea legemulor, a mezelurilor

Prepararea salatelor etc.

12:00 firma raspunzatoare cu amenajare salii isi incheie activitatea si paraseste incinta

13:00 crearea mini-barului in sala pentru servirea prompta a invitatilor

13:45 pregatire pentru intampinarea oaspetilor

14:00 sosirea primilor oaspeti

platourile cu aperitive sunt montate

15:00 servirea aperitivelor

Prepararea primului fel de mancare si montarea acestuia pe farfurie

15:30 debarasarea meselor

16:00 momentul surpriza oferit de firma BallonStyle SRL. "momentul cu ursitoarele"

16:30 servirea primului fel de mancare

Preparea celui de al doilea fel de mancare

17:20 debarasarea meselor

17:50 salatele pentru felul doi sunt amplasate pe masa

18:00 servirea celui de al doilea fel de mancare

18:45 debarasarea meselor

19:00 aranjarea platourilor cu desert - prajituri

20:00 intrarea in scena a tortului

20:10 servirea tortului si a prajiturilor

22:00 incheierea evenimentului

Plata integrala a organizarii acestui eveniment de catre client

La plecarea oaspetilor acestia isi pot insusi baloanele folosite pentru decorare

22:30 debarasarea meselor si aranjarea lor in forma initiala

Strangerea tuturor decoratiunilor folosite la acest eveniment

Realizarea curateniei specifice dupa astfel de eveniment

La acest eveniment nu au fost incidente sau probleme aparute. Banchetul s-a desfasurat conform orarului.

Concluzii

Functia de Banqueting Manager Assistant este cu totul speciala in domeniul Ospitalitatii. Aceasta te pune in legatura directa cu oamenii, iti dezvolta posibilitatile de comunicare, creativitatea si ingeniozitatea. Succesul fiecarui eveniment consta aprecierea clientului si revenirea acestuia in scopul organizarii altor evenimente.

Bibliografie

 • C. Florea; Indrumar pentru unitatile de alimentatie publica; Ed. Tehnica, Bucuresti, 1988
 • Lupu, Nicolae; Hotelul - Economie si management -editia a V-a; Colectia Oeconomica, Ed. All Beck, Bucuresti, 2005
 • https://technoresto.org/tr/banquet/banquet.pdf
 • https://www.vatel.fr/emplois/documents/RespEvenementiel.pdf
 • www.restaurantdecebal.ro


Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 8687
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved