Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Raport preliminar de cercetare pe piata "Cremelor anticelulita"

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micRaport preliminar de cercetare pe piata "Cremelor anticelulita"Introducere

Natura este o sursa inepuizabila de ingrediente valoroase pentru pastrarea sanatatii  si tineretii pielii oricaruia dintre noi. Am stiut acest lucru inca din momentul in care am creat primele produse cosmetice sub numele de Cellstop. Ne-am propus inca de la inceput sa va oferim produse naturale, de calitate, care sa se ridice la standardele exigentelor dumneavoastra, la preturi accesibile si sa va convingem de daruirea si respectul pe care vi-l purtam.
An de an adaugam in portofoliul nostru noi produse si game numai pe baza de extracte din plante, oferindu-va astazi nu mai putin de 100 de produse. Noi folosim potentialul plantelor, stiinta si propria experienta pentru a va pune la dispozitie produse cosmetice de cea mai buna calitate in intampinarea nevoilor si exigentelor Dumneavoastra.

Datorita procentului semnificativ din vanzarile fabricii detinut de romaneasca firma noastra SC VITAPLANT S.A lanseaza o noua gama Cellstop care va masca pur si simplu celulita!
Intense si eficiente, produsele din gama Cellstop sunt special concepute pentru masajul corporal, avand efectul diminuarii celulitei. Crema "Cellstop Body" cu extracte din menta si nucsoara are efect anti-inflamator,calmant,stimulativ,actioneaza intens asupra reducerii aspectului de coaja de portocala, nu prezinta efecte negative asupra pielii, marind fermitatea pielii,reduce durerile musculare. Poate fi folosit in orice moment al zilei. Cellstop Body nu pateaza hainele, poate fi folosit de toate doamnele de orice varsta cu aceasta problema, cea acelulitei.
Conform situatiei prezentate, scopul efectuarii acestei cercetari selective este stabilirea oportunitatii lansarii acestei noi game de produse anticelulita cu extract de menta si nucsoara pe piata romaneasca.

1.Problema decizionala:

1.1.Patrunderea pe segmentul de piata prin marca CELLSTOP.

1.2.Se refera la studiul pozitionarii marcii CELLSTOP

2. Obiective de cercetare :

ª      identificarea asteptarilor consumatorilor in ceea ce priveste caracteristicile unei creme anticelulitice

ª      determinarea nivelului optim(pe cat posibil) al pretului accesibil tuturor consumatorilor

3.Metoda de cercetare

Propunem ca recoltarea informatiilor sa se faca prin metoda sondajului, ca forma structurata de comunicare c- tuturor consumatorilor le va fi prezentat acelasi chestionar, apelandu-se la auto inregistrarea respondentilor.

Administrarea chestionarelor ar fi de preferat sa se faca cu prilejul "Targului de produse cosmetice si de ingrijire a corpului", la intrarea vizitatorului din stand, de catre operatorii firmei noastre, clientului fiindu-i prezentat scopul actiunii si fiind invitat la colaborare. O metoda atractiva ar fi ca, chestionarul sa fie insotit de un talon de participare la o tombola organizata in cadrul standului pentru a stimula participarea la completarea chestionarului. Chestionarele completate vor fi stranse la iesirea din stand de catre unul dintre operatori.

La eventualele nelamuriri vor raspunde alti doi operatori prezenti in incinta standului; avand rolul de a asocia, in mintea vizitatorilor imaginea unui corp suplu, proprietatile cremei anticelulita - considerandu-se ca pe clienti ii intereseaza prioritar proprietatile cremei si rezultatele sale.

Targul va fi deschis pe o perioada de doua saptamani, distribuirea chestionarelor facandu-se pe toata durata orarului de functionare, durata medie a completarii unui chestionar fiind de 5-10 minute.

3.1.Chestionar

Buna ziua, numele meu este ......... si reprezint firma de produse cosmetice "CELLSTOP" din Romania. In scopul diversificarii ofertei noastre de produse ne este necesara cunoasterea motivatiilor dvs. de cumparare/necumparare. In acest sens, va rugam sa aveti amabilitatea de a ne raspunde la urmatoarele intrebari, putand castiga astfel un set complet de produse pentru ingrijirea corpului daca veti completa talonul atasat chestionarului si il veti depune in urna. Va multumesc.

1.Alegeti intervalul de varsta in care va incadrati:

18-25 ani 26-35 ani    36-45 ani 46-55 ani peste 55 ani

2.Folositi creme anticelulitice?

Da (treceti la intrebarea 3)    Nu (treceti la intrebarea 4 )

3.Cat de des folositi creme anticelulitice?

Frecventa

Zilnic

O data la 2 zile

O data la 4 zile

Saptamanal

Alta varianta

4.Enumerati marcile de crema anticelulitica pe care le cunoasteti:

5. Care este pretul maxim pe care sunteti dispus sa-l platiti pentru o crema anticelulitica?

Sub 10 lei    Intre 11lei - 40 lei Intre 41lei - 100lei peste 101 lei

6.De obicei de unde cumparati crema anticelulitica pe care o folositi?

Supermarket    Farmacie    Reprezentanti autorizati

7. Va rugam sa va exprimati parerea in legatura cu urmatoarele atribute ale marcii "CELLSTOP"

Atribute

Foarte favorabila

Favorabila

Neutra

Nefavorabila

Foarte nefavorabila

Imaginea de marca

Mirosul

Designul ambalajului

Calitatea

Echilibreaza nivelul de umiditate al pielii si confera suplete

8. Venitul dumneavoastra lunar este:

sub 250lei intre 250lei - 750lei intre 751 lei - 1000 lei peste 1000 lei

.Precizati tipul de mass-media din care preferati sa va informati *:

radio cotidiene reviste tv altele
*exemplificati varianta aleasa:.

Va multumim pentru timpul acordat!

Nota: Datele dvs. de identificare din talonul atasat chestionarului vor fi folosite exclusiv in scopul extragerii si contactarii castigatorilor.

3.2.Nota explicativa chestionar

Prin acest chestionar se urmareste adaptarea produselor si serviciilor firmei noastre la cerintele dinamice ale pietei, identificarea caracteristicilor consumatorilor:

intrebarea 1=varsta consumatorului(18-35ani:produsul este cumparat cu preponderenta pentru a preveni aparitia celulitei sau pentru a o trata,36-55ani:produsul este achizitionat pentru a trata,devenind indispensabila,peste 55:folosesc din obisnuinta)

intrebarea 2=ponderea persoanelor care folosesc astfel de creme

intrebarea 3=frecventa de utilizare

intrebarea 4=determinarea concurentilor,respectiv a marcilor care au fost cel mai bine promovate(prin enumerarea lor,consumatorul isi aminteste cel mai bine promovate marci)

intrebarea 5= determinarea pretului cel mai avantajos

intrebarea 6= care este locul cel mai accesibil pentru a achizitiona un produs anticelulitic

intrebarea 7=atitudinea fata de caracteristicile produsului nostru

intrebarea 8= produsul se adreseaza unui nivel predominant al salariului(de exemplu daca s-a chestionat un esantion de 100 persoane dintre care 60 au venitul de pana in 500 ron,20 pana in 1000 si 20 peste 1000,pretul cel mai potrivit va fi stabilit astfel incat sa fie accesibil in primul rand persoanelor cu venitul de pana in 500 ron deoarece acestea au o pondere mai mare in numarul consumatorilor)

intrebarea 9= urmarim sa aflam ce posturi de televiziune urmaresc consumatorii nostri, eventual ce ziare citesc, ce posturi de radio asculta pentru a sti care este metoda potrivita de promovare.

Aceasta analiza poate sa duca eventual la o segmentare, o impartire a pietei in grupe de consumatori care au nevoi sau moduri de consum similare (de exemplu exista consumatori care folosesc cremele anticelulitice in functie de gradul acesteia care poate fi de la mediu la grav, exista persoane care folosesc crema anticelulitica dar care practica si diverse sporturi, iar aici este nevoie de o crema anticelulita care sa puna accent pe tonifierea pielii, sunt persoane care doar folosesc crema dar nu practica sport, atunci credem ca este nevoie de o crema care sa imbine actiunea puternica asupra celulitei dar si asupra elasticitatii pielii).

4. Buget

Ca orice, cercetare si acest studiu pe care firma noastra l-a efectuat a implicat anumite costuri. Resursele folosite pentru efectuarea acestei cercetari de piata au fost:

*umane- operatorii firmei noastre care au dat explicatii la orice nelamurire a clientilor, care au strans toate chestionarele completate de catre clienti pe parcursul celor 2 saptamani ale targului. Personalul autorizat ce au impartit testere tuturor persoanelor ce au vizitat standul nostru

*materiale - materialele de papetarie (foi de scris, tus, pixuri etc.necesare pentru formularea si completarea chestionarului), mostrele de produs, cadourile oferite la tragerea la sorti de la sfarsitul targului

*financiare - cheltuielile cu inchirierea standului, cheltuielile pentru plata resursei umane (operatorii firmei noastre), cheltuielile pentru cumpararea resursei materiale (materialelor de papetarie, cadourilor, mostrelor etc.)

*timpul - timpul alocat acestei manifestari, targul desfasurandu-se pe o perioada de doua saptamani, dar aici se include si timpul pregatirilor care cu aproximatie a fost de 7 zilePolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1485
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved