Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Tendinte de adaptare a noului produs la progresul tehnic

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micTendinte de adaptare a noului produs la progresul tehnic

Dezvoltarea unor noi produse este un proces de durata care asociaza eforturile proiectantilor, producatorilor si comerciantului. Lansarea unui produs nou pe piata depinde, in principal, de cat de "nou" este acel produs. La actualul grad de diversificare a pietei si ofertei de produse, un nou produs este adesea, forma perfectionata a unui produs existent.Pe baza studiului cerintelor consumatorilor, precum si a evaluarii produselor realizate de organizatia economica respectiva si de concurentii ei, trebuie sa se intocmeasca recomandarile privind imbunatatirea produselor existente, precum si propunerile referitoare la asimilarea de noi produse; in acest sens vor fi avute in vedere: (Dijmarescu E., Glont L. - "Lansarea de produse noi si prospectarea pietei",1982, pag. 10):

functiunea pe care o va indeplini produsul;

conditiile de ambianta in care va functiona;

durata de serviciu scontata;

termenele de garantie ce se vor acorda;

nivelele de performanta pe care trebuie sa le indeplineasca;

siguranta necesara in exploatare;

pretul de desfacere, pentru a fi plasat pe piata in cantitatile planificate;

nivelul pretului de cost care ar justifica investitia;

termenul pana la care trebuie lansat produsul (si programul aferent), pentru a castiga un avans fata de competitori si pentru a beneficia de inovatia respectiva:

serviciile pe care le implica;

standardizarea si intersanjabilitatea necesara;

aspectele caracteristice care contribuie la cresterea desfacerilor;

specificatii de ambalare;

fundamentarea asimilarii produsului.

Logic, responsabilitatea privind noile produse trebuie sa revina compartimentului de planificare a structurii productiei. In aceasta conceptie, responsabilitatea respectiva se extinde cu precadere asupra functiunilor axate pe asimilarea de noi produse, sau atragerea de noi beneficiari. In aceste conditii, compartimentul de planificare a structurii productiei se poate axa, in principal, pe indeplinirea raspunderilor ce-i revin cu privire la "noile produse", respectiv la identificarea acelor cerinte ale beneficiarilor care nu au fost pana atunci acoperite de firma respectiva.

Lansarea noului produs pe piata este un proces indelungat care reprezinta, cel mai adesea, continuarea desfacerii cu succes a produsului respectiv pe piata interna. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca o firma interesata sa exporte, este sa evalueze gradul de exportabilitate al produselor sale. In acest scop a fost conceput un chestionar care cuprinde doua parti.

Prima parte cuprinde intrebari referitoare la insusirile produsului comparativ cu cele ale produselor exportate cu succes de concurenta. Pentru ca produsul ales sa se bucure de succes pe piata de export aleasa, trebuie ca acesta sa se diferentieze fata de produsele deja existente pe aceasta piata. Diferentierea se poate realiza, in conditiile in care produsul raspunde cerintelor calitative ale pietei, fie prin insusirile functionale, fie prin pret sau prin ambele.

Realizarea obiectivelor de lansare cu succes a produsului pe piata externa depinde, in consecinta, de combinarea adaptarii produsului la piata cu cresterea insusirilor sale tehnico-constructive.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2255
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved