Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

SPRINCENELE

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
NARCISSUS POETICUS (Zarnacadea)
FEBRA TIFOIDA
ISTORICUL RINITEI ATROFICE OZENOASE
TRATAMENTUL OZENEI
Ciroza hepatica si complicatiile cirozei - test grila
SPRINCENELE
Reproducerea umana. Conceptia. Sarcina. Nasterea. Comportamentul sexual in sarcina si postpartum
EXERCITII PENTRU LORDOZA
MANAGEMENTUL COMPORTAMETAL IN MEDICINA DENTARA PEDIATRICA
Asepsia si antisepsia


SPRINCENELE

Sprincenele sint doua proeminente musculocu-tanate, arcuite si acoperite cu fire de par, dispuse transversal la limita dintre frunte si pleoapele superioare.
Ele adumbresc ochii si stavilesc scurgerea trans­piratiei spre cavitatea conjunctivala; joaca de asemenea un important rol estetic si in mimica.

in general se descrie fiecarei sprincene trei por­tiuni, destul de precis delimitate, si anume: a) capul — este extremitatea mediala, de forma ovo-idala; b) corpul sau portiunea mijlocie; si c) coada care este extremitatea laterala, prelunga si subtire.

Capul si corpul sprincenelor corespund sinusu­rilor frontale, care le despart de encefal, raport care confera acestei regiuni un deosebit interes ana­tomic, clinic si operator. Aspectul normal al re­giunii sprincenoase poate fi modificat in unele stari patologice, prin fracturi, plagi, flegmoane sau tumori. Dintre acestea din urma sint caracteristice chisturile dermoide ale cozii sprincenelor, resturi ale primei crapaturi branchiale.in constitutia anatomica a sprinceneloj: intra cinci straturi anatomice, care de la suprafata in profunzime sint: a) pielea, mai paroasa decit in regiunile invecinate, puternic aderenta la straturile subjacente, prezinta numeroase glande sebacee si este acoperita cu fire de par, punct de plecare pentru chisturile sebacee, respectiv pentru furun­cule; b) stratul lax subcutanat, sarac in grasime; c) stratul muscular: frontal, orbicular al pleoapelor si sprincenosul (m. corrugator supercilii si m. de-pressor supercilii); d) stratul lax submuscular; e) periostul.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1003
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site