Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Determinarea densitatii laptelui

Alimentatie nutritie+ Font mai mare | - Font mai micDeterminarea densitatii laptelui

Principiul metodei:Determinarea densitatii la 20C,care reprezinta masa unitatii de volum in g/cm³se determina la lapte prin metoda areometrica.

Aparatura si materiale:

-lactodensimetru sau termolactodensimetru

-termometru cu mercur

-cilindru de sticla

Mod de lucru:

Se toarna laptele cu atentie in cilindru tinut in pozitie inclinata,ca lichidul sa se prelinga pe peretii acestuia si sa nu formeze spuma.Inainte de aceasta operatie laptele se omogenizeaza.Se introduce termolactodendimetrul uscat in cilindrul cu lapte pana la gradatia 30 si se lasa sa pluteasca apoi liber,fara a atinge peretii cilindrului.

Citirea temperaturii si a densitatii se face dupa circa 1 min.,cand termolactodensimetrul ramane stabil.Citirea se face la nivelul superior al meniscului.

Calcul:

Rezultatele se exprima in g/cm³,efectuandu-se corectii in caz de necesitate,daca determinarea s-a facut la o temperatura diferita de 20C.

.Daca temperatura laptelui in timpul determinarii a fost mai mare de 20C,se mareste densitatea citita cu 0,0002 g/cm³ pentru fiecare grad de temperatura.

.Daca temperatura in timpul determinarii a fost mai mica de 20C,se micsoreaza densitatea citita cu cate 0,0002 g/cm³ pentru fiecare grad de temperatura.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5310
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved