Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Cum functioneaza bluetooth-ul?

Comunicatii+ Font mai mare | - Font mai micCum functioneaza bluetooth-ul?
Dispozitive ca telefonul mobil, imprimanta, jocuri si alte gadgeturi comunica intre ele folosind o varietate de cabluri, semnale radio si infrarosii. Arta de a realiza conexiuni intre dispozitive devine din ce in ce mai complexa. In acest articol, vom analiza o metoda de a conecta echipamentele folosind Bluetooth.
O conexiune Bluetooth este wireless si are un numar de facilitati interesante care va pot usura viata de zi cu zi.
Probleme conexiune
Atunci cand 2 dispozitive trebuie sa comunice intre ele, trebuie sa se inteleaga in privinta anumitor puncte inainte de a incepe conversatia. Primul punct este cel fizic: vor comunica prin fir sau prin semnale radio? Daca vor folosi firele, de cate avem nevoie - unul, doua, opt, 25? Odata ce atributele fizice sunt decise, mai apar cateva intrebari:  • Cata informatie poate fi trimisa la un momenta dat? De exemplu, porturile serial trimit datele cate 1 bit, in timp ce porturile paralel trimit cativa biti pe secunda.
  • Cum vor comunica intre ele? Toate partile din discutia electronica trebuie sa cunoasca ce inseamna biti si daca mesajele se transmit cu succes. Aceasta inseamna sa furnizeze o serie de comenzi si raspunsuri cunoscute ca protocoale.

Solutia?
Bluetooth-ul ofera o solutie pentru eliminarea acestor probleme.

Cum realizeaza bluetooth-ul o conexiune

Tehnologia Bluetooth duce retelele de mici dimensiuni la urmatorul nivel prin eliminarea nevoi interventiei utilizatorului si prin pastrarea unei puteri reduse de transmisie pentru a economisi puterea bateriei.
Bluetooth este in esenta un standard retelisitic care lucreaza la doua niveluri:

  • Furnizeaza "acordul" la nivelul fizic - este un standard de radio-frecventa
  • Furnizeaza "acordul" la nivelul protocol, unde echipamentele trebuie sa se inteleaga cand trebuie sa trimita bitii, cati si cum partile participante la conversatie pot fi sigure ca mesajele au fost receptionate.


Bluetooth-ul a fost conceput pentru a elimina din problemele intalnite la sistemele infrarosii. Versiunile vechi, Bluetooth 1.0 au un transfer maxim de 1 megabit pe secunda (Mbps), in timp ce Bluetooth 2.0 pot furniza viteze de pana la 3 Mbps.

Cum functioneaza bluetooth

Retelele bluetooth transmit informatia prin unde radio de putere mica. Comunicatia se realizeaza la o frecvente de 2.45 gigaherti ( de fapt intre 2.402 GHz si 2.480 GHz). Este crucial ca dispozitivele bluetooth sa nu aibe interferente intre ele.
O medota de a evita interferentele este de a a transmite semnale slabe de 1 mW. Prin comparatie, cele mai puternice telefoane mobile pot transmite pana la 3 Watti. Puterea mica de emisie a bluetooth-ului limiteaza raza de actiune la aproximativ 10 metri, eliminand astfel riscurile de interferente intre sistemul computerizat si telefonul mobil sau televizor. De asemenea nu este nevoie ca dispozitivele sa fie aliniate sau sa "se vada". Peretii dintr-o casa nu vor opri semnalul Bluetooth, facand acest standard folositor pentru a controla cateva dispozitive in camere diferite, numarul maxim de conexiuni fiind de 8.
Sistemele Bluetooth creaza o retea personala (PAN) sau piconet, care poate acoperi o camera. De indata ce s-a stabilit reteaua piconet, membrii retelei schimba frecventele in mod aleatoriu si la unison pentru a sta in legatura si pentru a evita interferentele cu alte retele piconet .

Securitatea Bluetooth

In orice retea securitatea reprezinta o problema majora. Tehnologia wireless este susceptibila la spionaj si acces de la distanta. Exista de asemenea multi virusi care se propaga prin bluetooth, infectand telefoanele mobile care au sistem de operare instalat.
O metoda de a elimina problemele de securitate este de a configura aplicatiile care interactioneaza cu bluetooth-ul in asa fel incat sa nu permita accesul la dispozitiv fara parola si de asemenea puteti stabili care sunt dispozitivele de incredere, nepermitand conectarea altor dispozitive.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2064
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved