Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Multiplexul secundar cu dopare pozitiv-negativa

Comunicatii+ Font mai mare | - Font mai micMultiplexul secundar cu dopare pozitiv-negativa

Organizarea cadrului in cazul doparii pozitiv-negative este aratata in figura urmatoare. Cadrul are 2640 de biti si se compune din 5 subcadre a 65,5μs. Fiecare subcadru contine un cuvant de sincronizare A si un cuvant de semnalizare de dopare B. Bitii de informatie se transmit intretesuti ciclic de la afluentii primari, intre cuvintele A si B. In figura acesti biti sunt notati cu Iik, in care i = 1,2,3,4 indica numarul afluentului primar, iar k - numarul bitului din cadrul primar.Cuvintele de sincronizare A contin 24 biti de sincronizare ai afluentilor primari intretesuti ciclic, notati cu aik.

Acest mod de organizare a sincronizarii asigura o protectie buna fata de erorile din linie si un timp mic de sincronizare (≤ 0 ms).

Cuvintele de semnalizare a doparii asigura pentru fiecare afluent 25 = 10 biti intr-un cadru de semnalizare a doparii pozitiv-negative de 312 μs.

  • Daca afluentul primar are viteza instantanee mai mica sau egala cu 2,048 Mb/s atunci prin codul de 10 biti se anunta receptorul ca urmatorul bit de informatie Iik este un bit de dopare (+).
  • Daca viteza afluentului primar este mai mare decat cea nominala atunci se renunta la al 10 - lea bit de semnalizare de dopare, si in locul lui se transmite 1 bit de informatie (-).

Frecventa medie de dopare (+) - (-) = 0. Jitterul de dopare are componente de frecventa foarte joase, care se elimina greu sau deloc la receptia afluentilor primari.

La codarea prin MIC a semnalelor de banda larga, TV, videofon, canale radio, sunt suparatoare componentele de jitter de frecvente joase (≤ 50 Hz). Din acest motiv avizul G 742 recomanda multiplexul secundar cu dopare pozitiva.

Doparea pozitiv-negativa are totusi avantajul ca, in cazul trecerii la reteaua sincrona, capacitatea de semnalizare a doparii se va putea utiliza in alte scopuri, si nu sunt necesare modificari la echipamentul de multiplexare, care poate functiona sincron sau asincron cu 8.448 Kbps.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1135
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved