Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Blocul BAZA DUBLA DE TIMP ( BBDT )

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micBlocul bazA dublA de timp ( BBDT )

1.UtilitateFig.6.2.18.Structura    blocului baza dubla de timp (BBDT)

BBDT asigura, pe langa toate functiile standard ale BBT, si vizualizarea, in detaliu, a unei zone de interes, ZONI, dintr‑o evolutie temporala prezentata in regimul de BBT standard. Vizualizarea in detaliu a ZONI inseamna folosirea intregii deschideri a axei orizontale a ecranului. ZONI este definita pe 'evolutia temporala intreaga', prin punctul de inceput si prin deschiderea temporala

Fig.6.2.19.Desene explicative pentru functionarea BBDTFacilitatea oferita de BBDT este complementara 'efectului de lupa', obtinut prin modificarea factorului de amplificare pe orizontala, deoarece ofera posibilitatea selectiei zonei de interes; daca OSCA contine BDVM, exista posibilitatea vizualizarii simultane atat a evolutiei din care 's‑a decupat' ZONI cat si a ZONI dilatata la o deschidere de ecran.

2. Structura BBDT

BBDT contine doua baze de timp: BTP‑ baza de timp principala si BTI‑ baza de

timp intarziata; generatoarele acestor baze de timp sunt cuplate intr‑o structura ce permite utilizatorului, printr‑un potentiometru de precizie (DELAY), sa controleze intarzierea la declansarea BTI, BTP fiind declansata standard de blocul de sincronizare.

Forma bloc a BBDT este prezentata in fig.6.2.18, in care apar: COMP‑ comparator; FI‑ formator de impuls, ce da o masura a duratei cursei directe a lui uB2(t); BATC‑ bloc de alimentare a tubului catodic, cu intrarea Z de modulare in intensitate luminoa-sa a spotului. In fig.6.2.18, AUX incadreaza blocurile suplimentare ale BBDT fata de BBT standard.

3. Functionarea BBDT

Raportandu-ne la fig.6.2.18, BBDT are trei secvente de utilizare:

SU1: cand K11+K12 se afla pe poz.1, BBDT functioneaza ca un BBT standard;

SU2: cand K11+K12 se afla pe poz.2, in imaginea din secventa SU1 apare o zona supra-iluminata, a carei deschidere se controleaza prin KT2, iar punctul de inceput prin DELAY; controlul de utilizator a zonei suprailuminate defineste ZONI.

SU3: cand K11+K12 se afla pe poz.3, pe ecran apare numai zona de interes ZONI, extinsa pe

!ntreaga axa orizontala a ecranului.

In fig.6.2.19 se prezinta evolutia semnalelor reprezentative din BBDT si imaginile de pe ecran pentru cele trei secvente SU1..SU3.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 942
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved