Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


CRITERII PRIVIND ALEGEREA SOLUTIE] DE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICA A CONSUMATORILOR INDUSTRIALI

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micCRITERII PRIVIND ALEGEREA SOLUTIE] DE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICA A CONSUMATORILOR INDUSTRIALI

Stabilirea solutiilor de alimentare a consumatorilor din reteaua SEN se va face tinand seama de situatia energetica existenta in zona respectiva, de prognoza de medie durata (circa cinci ani) a dezvoltarii retelelor regionale si de asigurarea alimentarii tuturor consumatorilor existenti conform cerintelor precizate in contractul de fumizare.Sarcina maxima de durata (definita la pct. 1.2.14) se va determina pentru consumatorii noi de catre proiectantul general tehnolog sau de catre consumator, pe etape de dezvoltare a acestora, avand in vedere:

destinatia si legatura functionala dintre agregate;

puterile unitare, tensiunea si coeficienti de utilizare a puterii
instalate;

existenta consumatorilor care accepta perioada de consum
exclusiv in golul de sarcina si marimea acestora;

repartitia consumatorilor in cadrul obiectivului;

Necesitatea utilizarii cu maxima eficienta a energiei electrice.
Sistemul de alimentare cu energie electrica a unui consumator trebuie sa asigure o cale de alimentare de baza corespunzatoare sarcinii maxime de durata stabilite pentru consumatorul respectiv. Prevederea unor cai de alimentare suplimentare se va face cu acceptul furnizorului la cererea consumatorului, in cazul in care aceste din urma considera ca indicatorii de calitate ai alimentarii de baza trebuie imbunatatiti. Realizarea, patrimoniul si exploatarea cailor de alimentare suplimentare constituie obiectul unor reglementari aparte. Sursele de asigurare a puterii strict necesare pentru mentinerea in functiune a agregatelor, care conditioneaza securitatea instalatiilor si a personalului, privesc exclusiv consumatorul.

In cazul existentei unei centrale electrice proprii la consumator, interconectata la sistemul electroenergetic, la dimensionarea cailor de racordare se va tine seama de toate regimurile posibile, privind schimburile realizabile intre consumator si SEN.

Solutia de alimentare cu energie electrica (numarul si caracteristicile cailor de alimentare si ale punctelor distincte de primire, inclusiv instalatiile suplimentare necesare in SEN), caracterizata prin indicatori tehnico-economici si de siguranta oferiti, va fi aleasa de catre consumator si va necesita acceptul furnizorului (cu respectarea prevederilor pct.3).

Alegerea se va face de catre consumator pe baza criteriilor economice din variantele tehnic realizabile analizate de elaboratorul solutiei de racordare, care trebuie sa fie o unitate de proiectare RENEL sau atestata de RENEL. Se vor determina de catre furnizor, impreuna cu elaboratorul solutiei de racordare, pentru fiecare varianta analizata:a)investitiile necesare pentru instalatiile energetice de racordare;

b)indicatorii de siguranta ai sistemului extern de alimentare;

c)   cheltuieli anuale de exploatare si pierderile de energie electrica ;

d)valoarea nivelului de risc luat in calcul pentru stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor de fiabilitate .

Elaborarea solutiei de alimentare se va face, de regula, dupa schema logica din figura 1.

fig.1. Metodologia propusa pentru stabilirea solutiei de alimentare a unui consumator industrial

Indicatorii de siguranta ce se pot calcula pentru schemele de alimentare cu energie electrica ale consumatorilor industriali si similari sunt prezentati la pct. 2,4.

Valoarea investitiilor aferente instalatiilor de racordare la sistem constituie obiectul unor reglementari specifice, iar valoarea cheltuielilor de exploatare corespunzatoare acestora se va stabili prin relatie contractuala.

Documentatiile referitoare la alegerea solutiilor de alimentare si de distributie a energiei electrice la consumatori industriali si similari vor fi supuse avizarii organelor RENEL, potrivit reglementarilor in vigoare.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1244
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved