Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Convertor analog numeric cu numarare

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micConvertor analog numeric cu numarare

Foloseste cel mai simplu algoritm de generare a treptelor de referinta si anume parcurgerea lor consecutiva (numarare) de la limita inferioara a gamei de lucru si pana la depasirea valorii de intrare. Structura unui astfel de convertor este prezentata in figura 5.56Logica de control are la baza un numarator initiat la inceputul fiecarui ciclu de conversie, numarul de biti al acestuia este egal cu rezolutia convertorului numeric analogic. Dupa aducerea numaratorului in starea 000 . 0 se valideaza ceasul CLK. In acest timp, convertorul numeric analogic produce o tensiune VN la limita inferioara a domeniului de lucru. Odata prezente impulsurile de clock la intrarea numaratorului, acesta incepe sa se incrementeze crescand si tensiunea VN cu care este comparata tensiunea de intrare. Aceasta crestere treapta cu treapta are loc pana la atingerea valorii tensiunii de intrare. Exemplificarea unei astfel de conversii este prezentata in figura 5.57.


Dupa cum se observa, timpul de conversie nu este constant, el este maxim atunci cand numaratorul atinge valoarea maxima Tconv max = 2N tCLK    unde tCLK este perioada impulsului de clock. Reducerea timpului de conversie se poate face prin reducerea perioadei ceasului, scadere care este limitata in special de timpul de stabilizare al convertorului numeric analogic.

Avantajul major al acestui tip de convertor consta in simplitatea sa dar prezinta un timp ridicat de conversie dependent de valoarea intrarii, precum si o slaba rejectie a perturbatiilor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 862
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved