Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Efectele benefice ale curentului electric

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micEfectele benefice ale curentului electric

Deoarece corpul uman insusi foloseste curenti electrici de mica intensitate in fuctionarea sa , medicina a descoperit multe efecte benefice ale curentului electric. De exemplu:

Stopul cardiac provenit din diferite cauze (inec, infarct,) poate fi inlaturat , folosindu-se socuri electrice de intensitate si durata controlata de catre medici.Electromagneti de forma circulara sunt folositi in fizioterapie pentru tratarea afectiunilor coloanei vertebrale.

Bolnavii cu afectiuni ale sistemului nervos , suferind de paralizie respiratorie , sau a membrelor inferioare pot din nou respira, merge , cu ajutorul unor aparate care produc stimuli electici artificiali, care inlocuiesc stimulii nervosi naturali

Electrocauterizarile inseamna arderea ranilor, tumorilor, cu ajutorul unor curenti controlati, avand avantajul ca se poate bine delimita tesutul sanatos de cel bolnav,.

interventia dureaza fractiuni de secunda, nivelul de durere provocat fiind minim. La interventii mai mici nici nu este nevoie de anestezie.

Cauterizarea din punt de vedere electric inseamna aplicarea unei tensiuni de frecventa mare pe tesutul bolnav. Unul dintre electrozi este chiar "cutitul" chirurgului. Curentul care trece prin tesut va avea ca efect o densitate mare de curent si o temperatura ridicata, ceea ce favorizeaza arderea in locul dorit si coagularea sangelui in regiunile invecinate, astfel munca chirurgului este "curata", fara sangerari.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4122
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved