Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Electromagnetul polarizat

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micElectromagnetul polarizat

Este format din doua miezuri identice si o lama care oscileaza in jurul puncului 0 al acestuia, toate sunt confectionate din material feromagnetic, precum si din magneti permanenti de polarizare. Lama se gaseste in interiorul unei bobine fixe ale carei spire sunt parcurse de un current unificat . Resortul fixat la partea inferioara a lamei este netensionat in pozitia lui mediana a acesteia.Daca curentul este foarte mic ( aproximativ 0 ) aupra lamei mobile actioneaza numai campul de polarizare al magnetilor permanenti. Deoarece sinstemul se afla intr-o pozitie simetrica, dar fluxurile de polarizare sunt egale, magneti fiind identici, fortele elctromagnetice sunt egale si sistemul ramane in aceasta pozitie mediana.

Daca curentul creste, avand de exemplu o anumita polaritate, lama devine un electromagnet cu o anumita polaritate.

Fluxul magnetic Фi produs de curentul i se va ramifica prin miezurile M1 si M2 sub forma unor fluxuri componente Ф si Ф care in intrefierurile dA si dD se vor insuma

Фp Ф , respective Фp Ф ), iar in intrefierurile dB si dC se vor scadea

Фp Ф , respective Фp Ф

In consecinta lama L se va roti in sensul acelor de ceasornic sub influenta fortelor

FA - FB (FA > FB) si FD - FC, care sunt in functie de fluxurile magnetice aferente. Exprimat intr-un mod mai simplu, se poate spune ca electromagnetul capatand polaritatea din figura b
( N sus si S jos ) se va roti in sensul aratat mai inainte. Se tine seama de faptul ca polii de nume contrare se atrag ( N cu S ), iar cele cu acelasi nume se resping ( N cu N si S cu S ).

Momentul activ al fortelor este echilibrat de momentul rezistent creat de resortul antagonist R, astfel ca lama L ocupa o pozitie bine definita, concretizata sub forma unui unghi sau, ceea ce este acelasi lucru, sub forma unei deplasari al unui punct de pe lama L din x in x' ( fig. b ), unghiul sau deplasarea fiind proportionale cu curentul i.

Deoarece cuplul active ce roteste lama L creste odata cu cresterea fluxurilor Ф si Ф

( FA si FD cresc, iar FB si FC scad ), deci a fluxului total Фi, care practice este propotional cu curentul i , rezulta ca sistemul descris converteste curentul i intr-o deplasare.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1242
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved