Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Influenta temperaturii conductoarelor asupra pierderilor de putere

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Sisteme de reglare automata
Caracterizarea marimilor sinusoidale. Studiul circuitelor de curent alternativ sinusoidal prin metoda directa.
Numaratoare
Transformatorul de sudura - Generalitati
Teorema lui Coulomb
Automate ABB
Vedere de ansamblu asupra placii 6023E - Semnale
Notiuni generale de metrologie
MATERIALE FEROELECTRICE
Acumulatoare - Descriere-functionare, Pericolul de explozie


Influenta temperaturii conductoarelor asupra pierderilor de putere

In determinarea consumului tehnologic de putere si energie in liniile electrice rezistenta conductoarelor se considera constanta. in realitate, dupa cum se stie, aceasta depinde de temperatura conductorului tc si se de­termina cu relatia:in care : Ro este rezistenta conductorului la temperatura de 20°C ; a - coefi­cient de variatie a rezistentei cu temperatura

Temperatura conductoarelor liniilor electrice se determina in conditiile extreme de temperatura. Ea poate varia in timpul unui an intre +70cC, la incarcare nominala si pentru temperatura exterioara ridicata, si - (20 - 30)°C pentru sarcini mici si temperaturi exterioare scazute. Deci, in realitate, valoarea rezistentei in raport cu cea de calcul creste cu pana la 20% si scade cu. (16—20)%. Deci pierderile pot varia in mare masura - mai ales in anu­mite luni ale anului - in raport cu cele determinate pentru considerarea unei rezistente constante.

Tempera­tura conductoarelor este determinara de trei factori principali: curentul de sarcina, temperatura aerului inconjurator si viteza vantului. Pentru evaluarea cantitativa a influentei acestor factori asupra temperaturii con­ductoarelor liniilor aeriene si a rezistentei acestora au fost efectuate calcule de verificare a pierderilor. S-a stabilit ca factorul determinant este tem­peratura mediului inconjurator deoarece, la viteze medii ale vantului si pentru o incarcare a liniei la-o sarcina de 60%—70% din cea maxima admi­sibila la incalzire, temperatura conductorului a fost egala cu cea a aerului. Variatia temperaturii in decursul unei zile nu influenteaza asupra valorii pierderilor de energie si poate fi neglijata, temperatura maxima a aerului fiind atinsa in afara orelor de varf. Dar, deoarece la sarcini mult marite (peste 60—70% Smax) temperatura poate creste si consumul tehnologic poate varia cu 6—10%, este necesar ca la analiza comparativa a variantelor care difera mult prin incarcarea liniilor sa se aiba in vedere acest fapt. Ele­mentul este important in special atunci cand se analizeaza eficienta econo­mica a intaririi unei retele existente.Verificarile efectuate au aratat, de asemenea, ca pentru o mai corecta orientare, apare oportuna efectuarea calculelor pentru temperaturi medii anuale - mai ales pentru zonele la care abaterile fata de 20° depasesc 3°. Adesea se prevad masuri costisitoare pentru o reducere a consumului teh­nologic cu 2% ceea ce pentru o temperatura medie anuala de 15°C intr-o zona se realizeaza fizic prin scaderea reala a rezistentei conductoarelor.

Se ajunge astfel la concluzia ca, pentru determinarea marimii si costu­rilor consumului tehnologic, este necesar sa se introduca corectia pentru temperatura conductoarelor. Aceasta corectie, pentru liniile cu sarcini de circa 60% din sarcina maxima admisibila poate fi facuta considerand temperatura conductorului egala cu temperatura medie anuala a aerului.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 635
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site