Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Marcarea aparatelor de masura

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micMarcarea aparatelor de masura

In scopul unei identificari rapide, aparatele de masurare analogice sunt marcate pe cadranele lor cu simboluri ce caracterizeaza: principiul de functionare, felul curentului masurat, clasa de precizie, pozitia normala de functionare, tensiunea de incercare a izolatiei, felul ecranarii. De asemenea, anul de fabricatie si emblema fabricii constructoare. Unele sunt prevazute cu scheme de conexiuni si de montaj, avand si bornele    marcateAnsamblul elementelor active a caror interactiune determina miscarea dispozitivului mobil formeaza dispozitivul de producere al cuplului activ.

Pe langa dispozitivul de producere a cuplului activ, care are caracter specific, in constructia instrumentelor de masura mai intra: dispozitivul de suspensie, dispozitivul    de producere a cuplului rezistent, dispozitivul de amortizare, dispozitivul de indicare a valorii masurate.

Toate dispozitivele care intra in componenta instrumentului de masurare sunt montate intr-o cutie (carcasa) din tabla, ebonita sau lemn. Carcasa aparatului serveste, pe de o parte la fixarea diferitelor parti constructive, iar pe de alta parte, la protejarea instrumentului. Dupa verificarea instrumentelor (aparatelor) cutia se sigileaza.

La marcarea aparatelor de masura se utilizeaza semnele grafice standardizate reprezentate in tabelul 2.1.

Tabelul2.1

Tabelul 2.1 (continuare)

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3249
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved