Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Reducerea amplitudinii armonicilor spatiale

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micReducerea amplitudinii armonicilor spatiale

Considerand elementele prezentate in paragrafele precedente, rezulta ca reducerea amplitudinii armonicilor spatiale a tensiunii magnetice se face prin metode constructive privind infasurarea, respectiv: scurtarea pasului, repartizarea bobinelor sau inclinarea acestora.In majoritatea cazurilor practice, bobinele se executa repartizat si cu pas scurtat. Pentru masinile cu un numar mic de crestaturi se procedeaza si la inclinarea laturilor de bobina, cele trei elemente actionand cumulat. Dezvoltarea in serie armonica a tensiunii magnetice rezultante , in cazul general, are expresia:

(2.21)

unde factorul de infasurare     pentru armonica j, , are expresia (2.16.c).

Pentru a exemplifica efectele pe care le au elementele constructive ale bobinei asupra amplitudinii armonicilor spatiale, in tabelul 2.4 se prezinta valoarea factorului de infasurare (relatia (2.16.a)), si a elementelor sale componente conform relatiilor (2.14.a) si (2.15.a)), pentru o infasurare repartizata in q=3 bobine identice, cu scurtarea relativa , executate cu laturile inclinate cu un pas de crestatura pentru o armatura cu Z=18 crestaturi.

Tabelul 2.4.

j

Pentru ca amplitudinea armonicilor spatiale este influentata de factorul (vezi relatia (2.21)), din tabelul 2.4 rezulta valoarea redusa a amplitudinilor armonicilor spatiale, in raport cu amplitudinea armonicii fundamentale (j=1).

Constructia infasurarilor, cu influenta directa asupra raportului , conduce la armonici spatiale ale tensiunii magnetice cu amplitudini reduse in raport cu armonica fundamentala (j=1).

In aceste conditii, luarea in considerare numai a armonicii fundamentale este o ipoteza acceptabila in teoria masinii asincronePolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 917
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved