Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Traductoare numerice capacitive de deplasare

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micTraductoare numerice capacitive de deplasare

Traductorul permite determinarea unui punct oarecare situate pe o reprezentare grafica in raport cu un reper fixat, cit si preluarea ulterioara a datelor pentru evidentierea semnificatiei marimi masurate. Principiul de functionare este datorat efectului electrostatic: doua retele fine de trasee conductoare ortogonale realizeaza discretizarea unui plan cu un system cartezian x0y. (fig de mai jos)Traductorul capacitiv permite detectarea celor mai apropiate doua trasee conductoare realizind o relatie biunivocca in planul sistemului x0y,ulterior prelucrata cu un digitizor d p d v electric si cu un calculator d p d v mathematic.

Cursorul se prezinta ca o a doua armature intre traseele conductoare si culegatorul cursorului si are forma cilindrica si diametrul de 4 cm.

Modul de citire , determinarea coordinate in x se face in urmatoarele etape : se considera toate retelele de pe y alimentate , se alimenteaza ucesiv retelelede pe x iar la atingerea max se intrerupe alimentarea si incepe descarcarea succesiva a traseelor de pe y.incarcarea si descarcarea au loc intr-un timp f scurt.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1121
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved