Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Variatoare C.C.-C.C.(CHOPPERE)

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micVariatoare C.C.-C.C.(CHOPPERE)

Principiul de functionare al chopperelor consta in acumularea unei energii furnizate de sursa de curent continuu .Intr-un anumit interval de timp si al transfertului sarcinei in alt interval de timp.Schema chopper-ului din figura alaturata este realizata cu un contactor static de curent continuu in serie cu sarcina si sursa de alimentare de tensiune.Contactorul staticrealizeaza inchiderea,respectiv deschiderea circuitului.

Contactoare statice de c.c.

In practica contactoarele statice sunt realizate cu dispozitive electronice de putere cu electrod de comanda:tiristoare,comutatoare controlabile-tranzistoare bipolare sau unipolare,GTO.

Contactoarele statice cu tiristoare.Rezistenta echivalent mare intre anod si catod in stare blocata si rezistenta mica in stare de conductie tiristoarele sunt dispozitive larg utilizate la variatoarele c.c.-c.c. pentru puteri mai mari.In preznet se realizeaza tirisotare pentru contrlolul puterilor de pana la 10 MW.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1664
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved