Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Masuri de tehnica securitatii muncii la strung

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micMasuri de tehnica securitatii muncii la strung

Pentru preintampinarea unor eventuale accidentari la prelucrea pieselor pe strunguri, este necesar ca personalul muncitor sa-si insuseasca normele de tehnica a securitati muncii.Inainte de inceperea lucrului se va verifica daca universalele sau platourile sant bine fixate pe arborele principal. Piesa se va fixa bine in universal, plansaiba sau intre varfuri, centarand-o corect pentru a nu fi smulsa sau azvarlita in timpul lucrului. Cheia cu ajutorul careia sant actionate bacurile universalului sau ale platonului va fi scoasa dupa strangerea piesei.

Prelucrarea pieselor in universal, fara varful rotitor montat in pinola se face nimai cand lungimea lor este mai mica sau cel mult egala cu de trei ori diametrul lor.

Cutitul se va fixa in suport cu cel putin doua suruburi, iar fixarea suportului in portcutit se va face cat se poate de rigid. Inainte de fixarea, cutitului se regleaza in asa fel ca varful lui sa fie la inaltimea axei strungului, sau in pozitia corespunzatoare procesului de aschiere indicat.

In cazul opririlor , pentru a nu deteriora varful placutei de carbura metalica a cutitului , mai intai se va decupla avansul , se va scoate cutitul din piesa si abia dupa aceea se va opri rotirea arborelui principal.

La fiecare masina se va prevedea un panou de protectie pentru evitarea aruncarii aschiilor sau a lichidului de racire de la masina din fata. Ecranul de protectie al strungului se va utiliza in tot timpul operatiei de strunjire , iar in cazul unor strunjiri interioare la piese mici si la prelucrarea metalelor neferoase (bronz, aluminiu etc.), se vor utiliza si ochelari sau masca de protectie locala.

Pentru montarea si demontarea platourilor sau a pieselor grele se vor folosi mijloace de ridicat

Motorul electric de actionare va fi oprit la parasirea locului de munca , la intreruperea curentului electric , in timpul curatirii si a ungerii masinii, la constatarea oricarei defectiuni in functionare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4054
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved