Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Mecanismul vatala la masina de tesut cu biela manivela de tip axial

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micMecanismul vatala la masina de tesut cu biela manivela de tip axial

Pentru actionarea vatalei masinii de tesut este prevazut un mecanism biela manivela de tip axial, caracterizat prin suprapunerea celor doua pozitii de coliniaritate ale bielei si manivelei. Manivela <AB> de lungime <r> se roteste cu turatie constanta in jurul articulatiei fixe <A> si este articulata in <B> cu biela <BC> de lungime <l> mai mare decat <r>. Legatura cu piciorul vatalei se face prin articulatia <C>. Miscarea vatalei este oscilatorie de rotatie in jurul axei fixe <D>, distanta pana la articulatia <C> fiind de DC=b.Considerand unghiul a dintre manivela <AB> si orizontala (fig. 11.) se obtine coliniaritatea pentru a=0 cand manivela si biela au pozitia <AB'> si <B'C'>, precum si pentru a p cand manivela si biela au pozitia <AB''> si <B''C''>.

a2=b2+l2-r2

reprezinta criteriul metric care trebuie satisfacut pentru ca mecanismul sa fie axial. Din figura putem observa functionarea mecanismului. Miscarea se transmite de la arborele principal la manivelele <AB> de lungime <r>, care transmite miscarea bielei <BC>.

Piciorul vatalei reprezentat in figura prin segmentul <DC> este pus in miscare de catre biela <BC>. In cazul cand caracterizarea cinematica a mecanismului se face fata de raportul j=l/r, iar aceasta este j<4, spunem despre mecanism ca este cu biela scurta. Daca raportul j> spunem ca mecanismul este cu biela lunga. Iar pentru raportul j=46 avem un mecanism cu biela normala.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1458
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved