Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Organizarea cinematica a principalelor cutii de viteze utilizabile la automobilul impus prin tema de proiectare. Analiza critica

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Organizarea cinematica a principalelor cutii de viteze utilizabile la automobilul impus prin tema de proiectare. Analiza critica

Pentru automobilul impus prin tema de proiectare se poate utiliza atat o cutie de viteze cu doi arbori, cat si o cutie de viteze cu trei arbori. Autoturismele construite dupa solutia totul fata sau totul spate sunt prevazute , in general cu cutii de viteze cu doi arbori. Solutia de organizare a cutiei cu doi arbori este folosita indeosebi in cazul in care motorul este dispus transversal realizandu-se astfel o buna compactizare a compartimentului motor.Referitor la numarul de trepte al cutiei de viteze care ar putea echipa autoturismul sport, se poate spune ca acesta poate fi de patru , cinci sau chiar sase trepte, insa majoritatea automobilelor de astazi prezinta cutii de viteze cu cinci trepte. In general treapta a cincea a cutiei de viteze realizeaza un raport de transmitere subunitar aceasta conferindu-i automobilului un consum relativ mic de combustibil si o viteza de deplasare mare.

Cutiile de viteze cu trei arbori se pot utiliza de asemenea pentru automobilul de proiectat.

De obicei aceste cutii de viteze sunt folosite pentru transmiterea fluxului de putere la autoturismele organizate dupa solutia motor fata-punte motoare spate. In acest caz, fluxul de putere este transmis la rotile motoare prin intermediul transmisiei longitudinale si a transmisiei principale. Pentru compactizarea cutiei de viteze cu trei arbori, aceasta este organizata prim montarea arborilor primar si secundar coaxial.
Rapoartele de transmitere pentru treptele de mers inainte , cu exceptia prizei directe , se obtin cu ajutorul a doua perechi de roti dintate , ceea ce permite adoptarea unor distante mai reduse intre arbori, rezultand o cutie de viteze compacta.

Avantajul principal al cutiilor cu trei arbori il constituie posibilitatea realizarii prizei directe, la care randamentul este ridicat, iar functionarea este aproape fara zgomot.

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 651
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site