Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Strunguri revolver

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Strunguri revolver

Aceste strunguri se utilizeaza la productia in serie a pieselor mici si mijlocii, care necesita mai multe operatii efectuate dintr-o singura prindere a piesei. Se pot realiza: strujiri, burghieri, alezari, filetari etc. Caracteristica acestor strunguri este prezenta unui suport de scule, numit cap revolver, in care se pot fixa scule de tipuri di dimensiuni diferite si care, prin comutare, se poate aduce in pozitie de lucru scula urmatoare. Productivitatea este mult mai mare decat la strungurile universale.
Strungurile revolver pot fi: cu cap orizontal si cu cap revolver vertical.

Partile componente principale ale strungului revolver orizontale sunt prezentate in figura 5.

Figura 5 Strung revolver cu cap orizontal    Figura 6 Strung revolver cu
cap vertical

Lantul cinematic al miscarii principale I este situat in cutia papusii fixe 1, iar mecanismul schimbarii avansurilor in cutia 2. semifabricatul se fixeaza in universalul 3 sau intr-o penseta. Caruciorul 4 este prevazut la partea superioara cu ghidaje transversale pe care gliseaza sania transversala 5, executand miscarea de avans universal II. Discul 6 al capului revolver este montat in lagarele caruciorului 7 si se roteste o data cu tamburul limitatoarelor de cursa 8. avansul transversal poate fi obtinut si din miscarea de rotatie a discului capului revolver, prin miscarea V. Tot discul executa si miscarea de divizare III pentru aducerea sculei in dreptul piesei de prelucrat. Avansul longitudinal IV este executat de caruciorul pe care se afla discul si tamburul.

In figura 6 este reprezentat un strung revolver vertical.

Partile componente principale si miscarile sunt notate ca la strungul revolver cu cap orizontal. Deosebirea consta in constructia capului revolver, ce are forma de turela (pozitia 6) si se roteste in jurul unei axe verticale. Acest tip de revolver nu are posibilitatea executarii avansului transversal si de aceea sunt prevazute cu carucior si sanie transversala.

Strungurile cu cap revolver orizontal sunt destinate prelucrarii pieselor di bare, pe cand cele cu cap vertical, prelucrarii semifabricatelor turnate sau forjate.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1632
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site