Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Mecanismul vatala cu cama excentrica

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Mecanismul vatala cu cama excentrica

Pentru asigurarea conditiilor tehnologice necesare functionarii masinii de tesut este posibila prin utilizarea unui mecanism de antrenare a vatalei cu cama excentrica. Astfel, fara complicatii ca si in cazul mecanismului cu biela scurta, excentricul permite realizarea unei deplasari reduse sau chiar oprirea vatalei la trecerea suveicii prin rost, conditie impusa pentru functionarea normala. Pe arborele principal <A> este fixata roata, avand un sant de conducere in care se poate deplasa rola cu axul <B>, articulata de parghia triunghiulara <OBE>. Cealalta extremitate a parghiei <OBE> ce se poate roti in jurul articulatiei fixe <O> este legata de piciorul vatalei <DC> prin intermediul bielei <EC> (fig. 16.).

Desi prin profilarea corespunzatoare a santului de conducere se pot realiza diferite legi de miscare a vatalei, pentru simplificare se admite excentricul perfect circular.

Cercul excentric de raza <R> se roteste uniform cu turatia <n> in jurul axului <A> aflat la distanta minima <s>, masurata pe diametru pana la cerc. Triunghiul echilateral OBE de latura <l> se poate roti in jurul articulatiei fixe <O>.

Conditia de functionare a mecanismului necesita precizarea pozitiilor extreme ale lui <B>.

Aceste pozitii corespund coliniaritatii punctelor <A>, <K> si <B>. Deoarece S<R, deci S<2R-S, pentru a nu se bloca mecanismul in nici o pozitie, este suficient ca cercul cu centrul in <A> si de raza <s> sa intersecteze cercul de centru <O> si raza <l>, adica sa existe pozitia <B’>.Cazul limita ar fi S= l-a , ceea ce duce la conditia de functionare S> l-a
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 860
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site