Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Inoculantii agricoli si rolul lor īn refacerea materiei organice din sol.

Agricultura+ Font mai mare | - Font mai micInoculantii agricoli si rolul lor īn refacerea materiei organice din sol


Inoculantii agricoli sunt produse biologice pe baza de microorganisme utile plantelor de cultura, destinate tratamentului la samānta. Acest tratament la samānta este destinat sa declanseze colonizarea rizosferei de catre microorganismele utile plantelor de cultura Termenul de samānta fiind folosit aici īn sensul larg, de material saditor, respectiv aceasta parte din planta (fruct = boabe de porumb, seminte = boabe de fasole, tulpini subterane = tuberculi de cartofi, tulpini aeriene = stoloni de capsun) folosita pentru īnsamāntarea terenurilor agricole.Inoculantii agricoli au o actiune complexa asupra plantelor de cultura (a se vedea si fig.1). Toata aceasta actiune complexa conduce (direct sau indirect) la refacerea materiei organice din sol..

Fig.1. Actiunea complexa a inoculantilor agricoli, de nutritie, protectie si stimulare plante si de formare directa a solului.


Inclusiv activitatea de nutritie, protectie sau stimulare a dezvoltarii plantelor contribuie la refacerea materiei organice din sol pentru ca: (i) plantele viguroase, bine aprovizionate cu elemente nutritive si sanatoase rizodepun mai multa materie organica īn sol; (ii) productia vegetala superioara implica resturi vegetale mai bogate din care se poate forma / reface rezervorul de carbon recalcitrant din sol (humus).

In privinta formarii (structurii) solului se va reaminti aici faptul ca exopolizaharidele (compusi hidrofili) si glomalina (compusi hidrofobi) contribuie semnificativ la formarea granulelor de sol si la protectia naturala a solului īmpotriva eroziunii hidrice.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 300
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved