Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Societatea de asigurari BT Asigurari S.A si locul ocupat de aceasta pe piata

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micSocietatea de asigurari BT Asigurari S.A si locul ocupat de aceasta pe piata

1 Societatea de asigurari BT Asigurari S.ABT Asigurari Transilvania este o piesa de baza a Grupului Financiar Banca Transilvania fiind azi una dintre cele mai importante companii de asigurare din Romania. Inca de la infiintare, din anul 1994, BT Asigurari raspunde cu mxima eficienta, responsabilitate si confidentialitate nevoilor de asigurare ale tuturor categoriilor de clienti, de la companii nationale la persoane fizice.

Obiect de activitate

BT Asigurari este autorizata sa practice tate tipurile de asigurari.

Distinctii acordate

2005- Premiul Special pentru EFICIENTA 2005 acordat de revista Primm

BT Asigurari in organizatii profesionale:

Membra a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania

Membra a Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania

Actionariat

Groupama este actionar unic al BT Asigurari, prin achizitionarea intregului pachet de actiuni al companiei, ca urmare a tranzactiei derulate in a doua jumatate a anului 2007 si finalizate la sfarsitul aceluiasi an.

Consiliul de administratie

Jean Francois Lemoux- Presedinte

Charles de Tinguy- membru

Erik Nagy- membru

Comitetul executiv

Denis Rousset -Director General

Sanda Nicoara- Vicepresedinte

Adrian Vuscan -Director Economic

Catalin Ilie -Director Asigurari Generale

2 Locul ocupat de societatea BT Asigurari pe piata asigurarilor din Romania

Conform datelor oficiale furnizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dupa volumul primelor brute incasate in anul 2006, BT Asigurari se situeaza pe pozitia a -9-a detinand o cota de piata de 4,37%, pe segmentul asigurari generale iar pe total piata (cumulat asigurari generale si de viata) , BT Asigurari detine o cota de piata de 3,67%, ocupand locul al 10-lea.

Clasament pe segmentul de asigurari generale

COMPANIE

PRIME BRUTE
SUBSCRISE

RON m.

ALLIANZ-TIRIAC

OMNIASIG

BCR Asigurari

ASIROM*

ASIBAN*

UNITA

ASTRA-UNIQA

GENERALI

BT Asigurari*

ARDAF

Profil profesional

In cursul anului 2006, BT Asigurari a avut 400.000 clienti persoane fizice si juridice care au peste 700.000 de polite de asigurare BT Asigurari.

CATEGORII DE ASIGURARI (CLASE DE ASIGURARI)

PRIME BRUTE SUBSCRISE

PRIME BRUTE SUBSCRISE

(RON)

ASIGURARI GENERALE

INCENDIU SI CALAMITATI

AUTO

RCA

CARTE VERDE

MEDICALA DE CALATORIE

ALTE ASIGURARI GENERALE

ASIGURARI DE VIATA

TOTAL

Structura globala a portofoliului companiei include clasa asigurarilor generale cu o pondere de 95,45% din totalul primelor brute subscrise in anul 2006, in usoara crestere fata de ponderea detinuta la finalul anului 2005 (93,97%) si asigurari de viata si pensii in proportie de 4,55%.

Principalele clase de asigurari generale din portofoliul companiei sunt: asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) reprezentand 37,83% din total, asigurarile de autovehicule (casco si carte verde) care detin 39,64% din portofoliu, asigurarile de incendiu si calamitati reprezinta 7,76% si alte categorii de asigurari in proportie de 10,22%.

Comparativ cu vanzarile repartizate pe clase de asigurari din anul 2005, structura globala a portofoliului BT Asigurari Transilvania este aproximativ constanta, fara a inregistra modificari semnificative in ceea ce priveste ponderea principalelor riscuri asigurate.

3.Oferta de produse si servicii

ASIGURARI GENERALE

Auto . Raspundere civila

Bunuri . Complexe

Persoane . Pierderi financiare

BT Asigurari va ajuta sa depasiti momentele grele care pot aparea in viata de zi cu zi, oferindu-va protectia de care aveti nevoie prin formele de asigurare standard sau extinse solicitate.

Monitorizand solicitarile specifice ale clientilor, evolutia unor produse similare si rentabilitatea fiecarui produs propriu, BT Asigurari a urmarit realizarea unor produse interne, flexibile si performante prin diversificarea si perfectionarea formelor de asigurari existente, precum si prin conceptia unor produse noi.

Clientii BT Asigurari, persoane fizice sau juridice, au astfel posibilitatea de a selecta asigurarile si variantele de asigurare care-i protejeaza cel mai eficient si care le confera mximum de siguranta.

ASIGURARILE DE VIATA

Decent

Punctual

De deces si invaliditate permanente,garantie suplimentara pentru creditele bancare

Mixta cu plata la termen fix

Mixta

BT Asigurari raspunde cu promptitudine si profesionalism nevoilor clientilor sai punandu-le la dispozitie forme de asigurare practicate in intreaga lume la scara foarte larga, oferind protectie si economisire pentru o durata aleasa de dumneavoastra.

Practic, platind unic sau periodic o suma de bani care considerati dumneavostra ca un va supune unui efort deosebit, va asigurati o economie si o cumulare de capital si totodata o 'asigurare de studii sau pentru viitorul copiilor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1509
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved