Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Contabilitate de gestiune - teste grila

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai mic



Contabilitate de gestiune - teste grila



MULTIPLE CHOICE

1. O intreprindere produce si vinde produse finite pentru care    se cunosc: cheltuielile variabile unitare 10 u.m. / buc., pretul unitar de vanzare 12 u.m. / buc., cheltuielile fixe ale perioadei 24 u.m.

Ce cantitate de produse trebuie fabricata si vanduta pentru a realiza un profit de 6 u.m. si care este valoarea productiei vandute la pragul de rentabilitate:

a

10 buc.; 96 u.m.

b

6 buc.; 57 u.m.

c

24 buc.; 230 u.m.

d

12 buc.; 192 u.m.

e

15 buc.; 144 u.m.

ANS: E

2. O intreprindere industriala realizeaza rondele metalice circulare, cu diametre diferite, din acelasi material si de aceiasi grosime, conform tabelului:

Diametrul rondelei

(mm)

Cantitate fabricata

(buc.)

Cheltuieli materiale (u.m.)

Nota: Pierderile de prelucrare se neglijeaza.

Costul unitar al fiecarui tip de rondela (in unitati monetare) este:

20 mm

30 mm

40 mm

20 mm

30 mm

40 mm

a)

d)

b)

e)

c)

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: A

3.

Relatia de calcul , in care ChIND reprezinta cheltuieli indirecte iar Bj bazele de repartizare, ilustreaza in Contabilitatea de gestiune procedeul:

a

Reiterarii;

b

Calculului algebric;

c

Suplimentarii, in forma clasica (a coeficientului unic);

d

Suplimentarii, in forma cifrelor relative de structura (a ponderilor);

e

Indicilor de echivalenta, in varianta cifrelor in marimi

ANS: C

4. Anumite inregistrari contabile din Contabilitatea financiara se regasesc si in Contabilitatea de gestiune, in conturi specifice. Astfel, inregistrarii contabile:

641 = 421, (pentru personalul direct productiv) ii corespunde, corespunzator metodei globale, inregistrarea:

a

b

c

d

e

ANS: A

5. O intreprindere produce geamuri de aceiasi calitate, conform urmatorului nomenclator:

Grosimea geamului

(mm)

Dimensiunile geamului (m)

Cantitatea (bucati)

Cheltuieli de productie (u.m.)

Costul unitar al fiecarei folii de geam, in unitati monetare, este:

2 mm

3 mm

4 mm

2 mm

3 mm

4 mm

a)

d)

b)

e)

c)

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: E

6. La o rafinarie s-au obtinut in productie cuplata, in cursul lunii, 200 hectolitri de benzina si 300 hectolitri de motorina. Cheltuielile totale de productie au fost de 1.080 u.m. Puterea calorica pentru benzina este de 12 kcal/l iar pentru motorina de 10 kcal/l, ambele produse fiind considerate produse principale.

Care este costul de productie total pentru fiecare dintre cele doua sortimente de produse?

Benzina

Motorina

Benzina

Motorina

200 u.m.

600 u.m.

200 u.m.

480 u.m.

480 u.m.

600 u.m.

300 u.m.

600 u.m.

480 u.m.

300 u.m.

a

b

c

d

e

ANS: B

7. O intreprindere fabrica sortimentele de produse A si B pentru care cheltuielile directe de productie sunt: A = 100 u.m.; B = 300 u.m. Produsele A se fabrica numai in sectia I, iar produsele B in sectiile I si II. Cheltuielile comune ale sectiei I sunt de 80 u.m., iar ale sectiei II de 50 u.m. La produsele A, productia in curs de executie la inceputul perioadei a fost de 80 u.m., iar la produsele B, la finele perioadei, a fost de 10 u.m.

Bazele de repartizare ale cheltuielilor indirecte de productie le reprezinta cheltuielile directe.

Care este costul de productie efectiv al produselor A si B ?

Produsele A

Produsele B

Produsele A

Produsele B

100 u.m.

500 u.m.

300 u.m.

500 u.m.

300 u.m.

400 u.m.

200 u.m.

300 u.m.

200 u.m.

400 u.m.

a

b

c

d

e

ANS: C

8. Conform normelor contabile romanesti, contul 902 'Decontari interne privind productia obtinuta' poate functiona astfel:

a)

d)

b)

e)

c)

a

a



b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: C

9. Aplicarea procedeului indicilor de echivalenta presupune parcurgerea unor etape intr-o anumita ordine de succesiune.

Care dintre etapele enuntate nu este corecta?

a

Alegerea parametrilor si fixarea parametrului de baza;

b

Calculul indicilor (rapoartelor) de echivalenta;

c

Echivalarea calculatorie a productiei fabricate;

d

Calculul costurilor pe unitatea conventionala;

e

Decontarea costului produselor obtinute.

ANS: E

10.

Relatia de calcul , in care ChIND reprezinta cheltuieli indirecte iar Bj bazele de repartizare ilustreaza in Contabilitatea de gestiune procedeul:

a

Reiterarii;

b

Calculului algebric;

c

Suplimentarii, in forma clasica (a coeficientului unic);

d

Suplimentarii, in forma cifrelor relative de structura (a ponderilor);

e

Indicilor de echivalenta, in varianta cifrelor in valori

ANS: D

11. O intreprindere fabrica doua sortimente de produse A si B. Cheltuielile de productie directe sunt pentru A = 20 u.m. si pentru B = 30 u.m. Cheltuielile indirecte de productie sunt de 53 u.m., din care cheltuielile fixe reprezinta 15 u.m.

Gradul de activitate al intreprinderii in perioada analizata este de 80 %.

Care este costul de productie efectiv al sortimentelor A si B ?

Sortimentul A

Sortimentul B

Sortimentul A

Sortimentul B

a)

53 u.m.

45 u.m.

d)

40 u.m.

60 u.m.

b)

30 u.m.

50 u.m.

e)

80 u.m.

30 u.m.

c)

15 u.m.

40 u.m.

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: D

12. La nivelul unei intreprinderi se cunosc urmatoarele elemente: cifra de afaceri 150 u.m.; costul complet 250 u.m.; costurile (cheltuielile) variabile (totale) 50 u.m., care conduc la urmatoarea cifra de afaceri la pragul de rentabilitate:

a

200 u.m.

b

300 u.m.

c

250 u.m.

d

50 u.m.

e

150 u.m.

ANS: B

13. Cheltuielile directe de productie sunt, de regula, cheltuielile care:

a

Raman constante cu modificarea volumului fizic al productiei fabricate;

b

Nu se pot identifica pe produse, lucrari, servicii s.a. in momentul efectuarii lor;

c

Nu se includ in costul produselor obtinute;

d

Nu se regasesc in contabilitatea de gestiune ci numai in contabilitatea financiara;

e

Se identifica pe obiecte de calculatie in momentul efectuarii lor;

ANS: E

14.

Relatia de calcul , in care CF sunt costurile fixe; Nr este nivelul real (realizat) al activitatii; Nn este nivelul normal (planificat) al activitatii, calculeaza in Contabilitatea de gestiune, costul:

a

Unitar;

b

Indirect;

c

Variabil;

d

Direct;

e

Subactivitatii;

ANS: E

15. Anumite inregistrari contabile din Contabilitatea financiara se regasesc si in Contabilitatea de gestiune, in conturi specifice. Astfel inregistrarea contabila:

331 = 711, corespunde, corespunzator metodei globale, inregistrarii:

a

b

c

d

e

ANS: D

16. O intreprindere fabrica trei sortimente de produse in doua sectii. Se cunosc urmatoarele informatii privind cheltuielile indirecte de productie si bazele de repartizare ale acestora pe produse:

Sectia I

Sectia II

Cheltuieli indirecte

15,0 u.m.

8,0 u.m.

Baza de repartizare

3,0 u.m.

0,4 u.m.

- X -

1,5 u.m.

0,25 u.m.

- Y -

0,5 u.m.

- Z -

1,0 u.m.

0,15 u.m.

Cheltuielile directe pentru produsul 'X' insumeaza 25,0 u.m., pentru produsul 'Y' = 20,0 u.m. iar pentru produsul 'Z' = 15,0 u.m. Stiind ca la inceputul perioadei exista productie in curs de executie in valoare de 1,0 u.m. pentru produsele 'X' si 'Y', iar la sfarsitul perioadei exista productie in curs de executie in valoare de 1,0 u.m. pentru produsele 'Y' si 'Z', calculati folosind procedeul suplimentarii in varianta coeficientilor selectivi care sunt cheltuielile efective pentru cele trei sortimente de produse.

X

Y

Z

X

Y

Z

a)

d)

b)

e)

c)

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: A

17. Conform normelor contabile romanesti, contul 922 'Cheltuielile activitatilor auxiliare' poate functiona (in analitic) astfel:

922x

922y

a

b

c

d

e

ANS: A

18. Cheltuielile indirecte de productie sunt, de regula, cheltuielile care:

a

Nu se includ in costul produselor obtinute;

b

Se colecteaza pe locuri si perioade de gestiune si se repartizeaza pe produse si servicii;

c

Sunt efectuate pentru a produce: apa industriala, energie termica si energie electrica;

d

Sunt efectuate de catre compartimentele de conducere si administratie a intreprinderii;

e

Se identifica pe obiecte de calculatie in momentul efectuarii lor.

ANS: B

19. Relatia de calcul , in care CA reprezinta cifra de afaceri, CAE cifra de afaceri la pragul de rentabilitate, ilustreaza in Contabilitatea de gestiune (metoda Direct Costing):

a

pragul de rentabilitate

b

coeficientul de siguranta dinamic

c

intervalul de siguranta;

d



marja pe costuri variabile

e

participarea fiecarui produs (lot) la acoperirea costurilor fixe si la obtinerea profitului

ANS: B

20. Anumite inregistrari contabile din Contabilitatea financiara se regasesc si in Contabilitatea de gestiune, in conturi specifice. Astfel inregistrarii contabile:

345 = 711, (la pret prestabilit) ii corespunde, corespunzator metodei globale, inregistrarea:

a

b

c

d

e

ANS: E

21. O intreprindere fabrica trei sortimente de paine de aceeasi calitate:

A = 2.000 buc., B = 3.000 buc., C = 4.000 buc.

Cheltuielile de productie colectate sunt de 50.000.000 u.m. Repartizarea cheltuielilor de productie se face in functie de greutatea produselor stiind ca acestea au urmatoarele caracteristici: A = 1 Kg, B = 2 Kg, C = 3 Kg.

Folosind procedeul cifrelor de echivalenta in marimi absolute, calculati costul unitar al celor trei sortimente de produse.

A

B

C

A

B

C

a)

2.500 u.m.

5.000 u.m.

7.500 u.m.

d)

3.000 u.m.

4.000 u.m.

5.000 u.m.

b)

2.000 u.m.

4.000 u.m.

6.000 u.m.

e)

1.500 u.m.

4.000 u.m.

5.500 u.m.

c)

1.000 u.m.

2.000 u.m.

3.000 u.m.

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: A

22. O intreprindere prezinta datele din tabelul alaturat.

PERIOADA

(luna)

PRODUCTIA

Q (ore)

CH. INDIRECTE

Ch. (u.m.)

1) Ianuarie

2) Februarie

3) Martie

Conform procedeelor de delimitare a cheltuielilor indirecte de productie, in cheltuieli variabile si cheltuieli fixe, sa se determine cheltuielile standard ale lunii mai, in conditiile unei productii preconizate de 2.200 ore:

a

51.000 u.m.

b

2.000 u.m.

c

50.000 u.m.

d

49.000 u.m.

e

52.000 u.m.

ANS: E

23. Conform normelor contabile romanesti, contul 933 'Costul productiei in curs de executie' poate functiona astfel:

a

b

c

d

e

ANS: A

24. Cheltuielile variabile sunt, de regula, cheltuielile care:

a

Raman relativ constante cu modificarea volumului fizic al productiei fabricate;

b

Nu se pot identifica pe obiecte de calculatie in momentul efectuarii lor;

c

Isi modifica nivelul total odata cu modificarea volumului fizic al productiei realizate;

d

Isi modifica nivelul total odata cu trecerea timpului;

e

Se refera la o perioada variabila de gestiune;

ANS: C

25. Relatia de calcul: CA - CAE in care CA reprezinta cifra de afaceri, CAE reprezinta cifra de afaceri la pragul de rentabilitate, ilustreaza in Contabilitatea de gestiune (metoda Direct Costing):

a

pragul de rentabilitate;

b

participarea fiecarui produs (lot) la acoperirea costurilor fixe si la obtinerea profitului

c

coeficientul de siguranta dinamic

d

intervalul de siguranta

e

marja pe costuri variabile

ANS: D

26. Intr-o sectie de confectii s-au obtinut, din acelasi fel de material, trei sortimente de paltoane, de trei marime diferite, si anume:

A = 20 buc., B = 30 buc., C = 40 buc., cu cheltuieli totale de 2.600 u.m.

Care este costul efectiv unitar de productie cunoscandu-se ca preturile de vanzare unitare ale produselor sunt: A = 37,5 u.m./ buc.; B = 50,0 u.m./ buc., C = 25,0 u.m./ buc.?

A

B

C

a)

30 u.m. / buc.;

40 u.m. / buc.;

20 u.m. / buc.

b)

25 u.m. / buc.;

30 u.m. / buc.;

40 u.m. / buc.

c)

40 u.m. / buc.;

25 u.m. / buc.;

60 u.m. / buc.

d)

20 u.m. / buc.;

40 u.m. / buc.;

25 u.m. / buc.

e)

30 u.m. / buc.;

40 u.m. / buc.;

50 u.m. / buc.

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: A

27. O societate comerciala are in nomenclatorul de fabricatie 5 sortimente de produse, pentru care se cunosc:

Produsul

(Sortimentul)

Costul (cheltuielile) variabil unitar

(u.m.)

Pretul de vanzare

(u.m.)

A

B

C

D

E

In cazul in care se doreste pastrarea unui singur produs in fabricatie, conform metodei de calculatie Direct costing (factor de acoperire) care va fi acesta?

a

A

b

B

c

C

d

D

e

E

ANS: E

28. In raport de specificul procesului tehnologic, pentru calculul costului unitar se folosesc o serie de procedee specifice.

Care dintre procedeele enuntate mai jos nu corespunde enuntului?

a

procedeul diviziunii simple;

b

procedeul valorii ramase;



c

procedeul cifrelor de echivalenta;

d

procedeul indicilor de echivalenta;

e

procedeul suplimentarii.

ANS: E

29. Una din metodele de calculatie a costurilor de tip partial este

a

metoda target- costing

b

metoda globala

c

metoda pe faze

d

metoda Direct Costing

e

metoda costurilor normate

ANS: D

30. Anumite inregistrari contabile din Contabilitatea financiara se regasesc si in Contabilitatea de gestiune, in conturi specifice. Astfel, inregistrarii contabile:

601 = 301, ii corespunde, conform metodei globale,    inregistrarea:

a

b

c

d

e

ANS: A

31. O intreprindere industriala realizeaza bile de rulment, de aceiasi calitate, conform nomenclatorului:

Diametrul bilei

(mm)

Cantitatea produsa (buc.)

Cheltuieli de productie (u.m.)

Nota: Pierderile de prelucrare se neglijeaza.

Costul fiecarei bile de rulment (in unitati monetare) este:

2 mm

3 mm

4 mm

2 mm

3 mm

4 mm

a)

d)

b)

e)

c)

a

a

b

b

c

c

d

d

e

e

ANS: D

32. Decontarea prestatiilor reciproce dintre sectiile auxiliare se bazeaza pe urmatorul procedeu:

a

procedeul cifrelor de echivalenta;

b

procedee de delimitare a cheltuielilor de productie in variabile si fixe;

c

procedeul calculului algebric;

d

procedeul indicilor de echivalenta;

e

procedeul celor mai mici patrate;

ANS: C

33. In cadrul metodei de calculatie a costurilor Direct costing, cheltuielile variabile unitare:

a

raman relativ constante cu modificarea volumului fizic al productiei realizate

b

se pot identifica pe obiecte de calculatie in momentul efectuarii lor

c

isi modifica volumul odata cu modificarea volumului fizic al productiei realizat

d

sunt fixe in raport cu timpul de lucru

e

se refera la o perioada fixa de gestiune

ANS: A

34. Procedeul indicilor de echivalenta se aplica atunci cand:

a

nu toate produsele obtinute simultan sunt considerate produse principale;

b

produsele se prelucreaza din materiale diverse cu un consum diferit de forta de munca;

c

acelasi material se prelucreaza in diverse produse cu un consum diferit de forta de munca;

d

toate produsele obtinute simultan sunt considerate produse secundare;

e

produsele se prelucreaza din materiale diverse cu acelasi consum de forta de munca;

ANS: C

35. O intreprindere realizeaza trei sortimente de produse in trei sectii.

Dispuneti de urmatoarele date privind cheltuielile indirecte de productie si bazele de repartizare ale acestora pe produse:

Sectia I

Sectia II

Sectia III

Cheltuieli indirecte

15.000 u.m.

8.000 u.m.

5.000 u.m.

Bazele de repartizare

3.000 u.m.

400 u.m.

5.000 u.m.

- A

1.500 u.m.

250 u.m.

- B

500 u.m.

2.000 u.m.

- C

1.000 u.m.

150 u.m.

3.000 u.m.

Care sunt cotele cheltuielilor indirecte de productie repartizate asupra produselor si inregistrarile contabile aferente ?

%

23.000 u.m.

%

28.000 u.m.

923/A

12.500 u.m.

931/A

12.500 u.m.

923/B

2.500 u.m.

931/B

5.000 u.m.

923/C

8.000 u.m.

931/C

10.500 u.m.

%

3.400 u.m.

%

28.000 u.m.

921/A

1.750 u.m.

921/A

12.500 u.m.

921/B

500 u.m.

921/B

4.500 u.m.

921/C

1.150 u.m.

921/C

11.000 u.m.

%

1.150 u.m.

901/A

425 u.m.

901/B

400 u.m.

901/C

325 u.m.

a

b

c

d

e

ANS: E





Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5130
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved