Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Conturi privind creantele pe termen lung

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micConturi privind creantele pe termen lung

v     Conturi privind creantele pe termen lungEvidenta contabila a creantelor imobilizate (pe termen lung) se tine cu ajutorul contului Creante imobilizate. Este un cont de activ, care evidentiaza sumele datorate de filiale, imprumuturile acordate pe termen lung, creantele legate de interesele de participare si alte creante imobilizate, cum sunt depozite si garantii platite.

In debitul contului Creante imobilizate se inregistreaza valoarea imprumuturilor acordate, precum si a garantiilor depuse la furnizori, iar in creditul contului se inregistreaza valoarea rambursata a creantelor imobilizate. Soldul debitor al contului reprezinta valoarea imprumuturilor acordate altor unitati si a altor creante imobilizate.

Dobanzile aferente creantelor imobilizate se inregistreaza distinct in conturi corespunzatoare categoriilor de creante imobilizate. Sunt conturi de activ, care se debiteaza cu dobanzile de primit si se crediteaza la primirea acestora. Soldul este debitor si arata dobanzile de primit aferente creantelor imobilizate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 880
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved