Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Imobilizari financiare

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micImobilizari financiare

Imobilizarile financiare constau in operatii de investire a unor sume, in cumpararea de efecte publice pe termen lung (actiuni, obligatiuni si alte titluri de valoare), precum si in acordarea de imprumuturi pe termen lung altor intreprinderi in vederea obtinerii in viitor a unor venituri financiare sub forma dividendelor si a dobanzilor.In sructura imobilizarilor financiare se cuprind: participatiile, imprumuturile acordate pe termen lung, creante imobilizate, alte imobilizari financiare.

a) Participatiile la capitalul altor societati comerciale se realizeaza prin cumpararea unei parti importante din actiunile acestora pe termen lung. Participarea la capitalul altor societati comerciale se face in diverse proportii, in legatura cu care sunt utilizati mai multi termeni, astfel: titluri de participare, interese de participare si influente.

Daca intrepriderea detine intre 20% si 50% din actiunile unei societati comerciale , acestea poarta denumirea de titluri semnificative, drepturile detinute se numesc interese semnificative, iar detinatorul acestor titluri are influenta semnificativa in administrarea si conducerea acestei intreprinderi.

Daca intreprinderea detine intre 10% si 20% din actiunile altei intreprinderi acestea poarta denumirea de titluri strategice, drepturile detinute se numesc interese strategice, iar investitorul are o influenta strategica in administrarea si conducerea acestei intreprinderi.

Daca intreprinderea detine pana la 10% din actiunile altei intreprinderi acestea poarta denumirea de titluri minoritare, respectiv interese minoritare si influenta minoritara.Daca intreprinderea detine peste 50% din actiunile altei intreprinderi, aceasta din urma isi pierde independenta si devine filiala.

b) Imprumuturile acordate pe termen lung sunt sume acordate altor intreprinderi cu termen de scadenta mai mare de un an in scopul obtinerii unor avantaje economice sub forma de dobanzi.

c) Creantele imobilizate reprezinta drepturile cuvenite intrepriderii sub forma de dividende pentru titlurile de participare cumparate, cunoscute sub denumirea de creante legate de participatii si drepturile cuvenite intreprinderii sub forma de dobanzi pentru sumele imprumutate pe termen lung.

d) Actiunile proprii sunt considerate imobilizari financiare daca acestea sunt detinute pe o perioada mai mare de un an.

e) Alte creante imobilizate cuprind sume depuse de intrepridere la terti pentru efectuarea unor plati in perioadele urmatoare sau garantarea unor obligatii. Este vorba de depozite pe termen lung, garantiile si cautiunile depuse de intreprindere la terti.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 948
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved