Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Atractii turistice din Cehia - Praga

Turism+ Font mai mare | - Font mai mic

Castelul Praga este probabil cel mai mare castel din lume. A fost intemeiat in anul 850, fiind conpus la vremea respectiva, din cateva colibe si un zid. De-a lungul secolelor, s-au adaugat numeroase cladiri noi, in diferite stiluri arhitectonice. Castelul Praga este plin de statui sinistre, dar cei mai infricosatori sunt titanii de la porti. Acesti giganti razbunatori, sculptati in 1770, sunt inarmati cu bate si sabii si sunt infatisati pregatindu-se sa-si loveasca victimele.

Catedrala Sfantul Vitus este cea mai mare si mai importanta catedrala din Praga. Pe langa ceremoniile religioase, aici se oficiau si ceremoniile de incoronare a regilor si reginelor. Tot aici se afla mormantul regelui Wenceslas, eroul colindului de craciun

Muzeul National

Biserica Sfintei Fecioare din Tyn este unul dintre cele mai proeminente simboluri ale stilului gotic. Turnurile nu sunt identice. Unul dintre ele este putin mai solid si mai inalt si se spune despre el ca reprezinta partea mai puternica a familiei, barbatul.

Ceasul astronomic din Praga, realizat in 1400, este compus din doua panouri gigantice. Cadranul astronomic, partea de sus a ceasului, este o harta speciala, miscatoare a cerului, pe care se poate observa pozitia curenta a soarelui si a lunii, dar si semnele zodiacale. Partea de jos este un calendar ce indica ziua din luna, zilele de sarbatoare, cate o pictura alegorica pentru fiecare luna si cate o pictura reprezentativa pentru fiecare zodie.

Orasul Cesky Krumlov se afla pe malul raului Vltava. Orasul este format dintr-un complex de case unic, construit in secolul VI si un castel imens. Orasul se afla in patrimoniul de monumente al UNESCO.

Gradinile de la poalele Castelului din Kromeriz sunt de asemenea in patrimoniul de monumente al UNESCO.

Telc este un oras din sud-vestul Moraviei, datand din secolul XIII.

Biserica Sfantul Nicolae din Praga

Podul Carol are 516 m lungime si traverseaza raul Vltava. Este decorat cu 30 de statui ale unor importante personalitati istorice.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2401
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved