Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Atractii turistice in Romania: Castelul Bran, Pelisor, Poiana Brasov, Vidraru

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micAtractii turistice in Romania

castelul bran.JPGCastelul Bran

Una din cele mai renumite obiective turistice din Romania,

Castelul Bran este locul care a dat nastere legendei contelui

Dracula. Personajul vizat este Vlad Tepes (1431 - 1476),

voievod roman renumit pentru cruzimea sa, si care a administrat o perioada acest castel.

Poiana Brasov este o statiune pentru sporturile de iarna din Romania, fiind o atractie turistica de renume international, si un cartier al municipiului Brasov. Ea dispune de 12 partii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Statiunea este de asemenea recomandata pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

800px-Poiana_Brasov.jpg

Castelul Pelisor a fost construit intre anii 1889 si 1903, de regele Carol I. si era destinat viitorului rege Ferdinand si Reginei Maria.

Castelul din Valea Peles resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit pe vremea regelui Carol I al Romaniei (1866 - peles.jpg1914) si a devenit unul dintre cele mai importante monumente ale Europei secolului XIX. Pe terenul cumparat de rege au fost construite pe langa castel: Pelisorul, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica, si Vila Sipot.

pelisor.JPGManastirea Agapia este o manastire din Romania situata in valea paraului Agapia din judetul Neamt, la 9 km de Targu Neamt. Ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu.

mm_agapia3.jpg

Manastirea Varatec este situata intr-o mica depresiune de la poalele muntilor, adapostita de culmea Dealul Mare, la o altitudine care nu depaseste 460 m.barajul_vidraru.jpg

Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta in luna martie 1966 si este amplasat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime. Situat intre muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directmm_agapia8.jpg

Despartite doar de vreo 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone pic10.max.jpgturistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, fac legatura intre judetele Neamt si Harghita. Cheile, cu o lungime de 8 km, ce se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean, sunt formate de raul Bicaz si afluentii sai si leaga Transilvania de Moldova.

casa_poporului.jpgDealul pe care se afla astazi Palatul Parlamentului este in general o creatie a naturii, avand o inaltime initiala de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertatii este inaltata in mod artificial.

Manastirea varatec.jpg

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu, cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental de la Targu-Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi.

Masa tacerii lucrata in calcar, reprezinta masa dinaintea confruntarii cu batalia la care urmeaza sa participe combatantii. Timpul este dispus in clepsidrele-scaune care-l masoara. Totul decurge in tacere.

Poarta sarutului, construita din travertin, este poarta prin care se face trecerea spre o alta viata. Motivul sarutului, prezent pe stalpii portii, ar putea fi interpretat si ca ochii care privesc spre interior.

Coloana fara sfarsit , sau a sacrificiului infinit, considerata de catre Sydnei Geist punctul de varf al artei moderne, reprezinta un adevarat 'testament spiritual' al artistului,

Masa01.jpg

Coloana_fara_sfarsit.jpgPoarta01.jpg

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2280
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved