Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Bahamas & Benin - Turismului Intern si International

Turism

+ Font mai mare | - Font mai mic-BAHAMAS-

-BENIN-Facultatea de Economia Turismului Intern si International

CAPITOLUL I - Prezentare Bahamas & Benin

1.Introducere

2.Asezare

3.Clima

4.Populatia

5.Vegetatia si Fauna

6.Economie

7.Turism

CAPITOLUL II – Impactul turistic asupra economiei tarilor Bahamas si Benin

2.1. Analiza indicatorului Turism individual.

2.2. Analiza indicatorului Turism de afaceri.

2.3. Analiza indicatorului Exporturi.

2.4.Analiza indicatorului Contributia Guvernelor.

2.5. Analiza indicatorului Investitii de capital.

2.6. Analiza indicatorului Cererea totala de Turism.

2.7. Analiza indicatorului Angajari in turism

Analiza indicatorului Contributia Turismului la Produsul Intern Brut.

Ritmul de crestere in analiza economico - financiara

CAPITOLUL III – ANALIZA S.W.O.T

3.1. Puncte forte

3.2. Puncte slabe

3.3. Oportunitati

3.4. Amenintari

CAPITOLUL IV – PROMOVAREA TARILOR PE PIATA TURISTICA A ROMANIEI

4.1. Principalele forme de turism practicate in cadrul celor doua tari

4.2.Valorificarea formei de turism predominante in Romania

4.3. Concluzii finale.

CAPITOLUL I

Prezentare

Bahamas si Benin

1.Introducere

Tarile despre care se vor face analizele urmatoare sunt Bahamas si Benin. Fiecare dintre cele doua tari au anumite particularitati care le scot in evidenta din punct de vedere al asezarii, al vegetatiei, al economiei si turismului.

2.Asezare

2.1.Bahamas

Bahamas este un stat nord-american, format din doua mii de atoli si 700 de insule. Este localizat in Oceanul Atlantic, la est de Florida si Statele Unite ale Americii si la nord de Cuba. Capitala statului, Nassau este situata in partea central-nordica a arhipeleagului Bahamas in Insulele New Providence. Suprafata statului este de 13 939 km2 si se invecineaza cu Oceanul Atlantic avand in apropiere Cuba in SV, Haiti in SE si SUA (pen. Florida) in NV.

Este un important obiectiv al turismului international, dispune de o plaja renumita, vegetatie luxurianta si dotari corespunzatoare (mari hoteluri, centrul de distractii Paradise Island s.a.)

Centrul cu o vie activitate financiara, in Nassau isi au sediul sau filiale peste 6000 de companii financiare si se efectueaza anual tranzactii de peste 15 md.

2.2.Benin

Benin este o tara in vestul Africii, cunoscuta in vechime ca Dahomey. La S este marginita de Golful Guineea, de Togo si Nigeria la V respectiv E precum si Burkina Faso si Niger la N. Suprafata tarii este comparativ mai mare decat Bahamas avand 112680 km2 plasand-o pe locul 99 in lume, in timp ce Bahamas ocupa locul 153.

Capitala, Porto Novo , capitala legislativa este situata in laguna cu acelasi nume, in apropierea gurii de varsare a raului Ouémé in Oc. Atlantic (Golful Benin)Este o importanta piata agricola pentru bumbac, banane, cacao etc. Este o statiune climaterica si principalul centru politic si administrativ al tarii.

2.3.Concluzii.

Bahamas iese in evidenta prin vegetatia sa luxurianta si dotarile sale corespunzatoare. Benin pe de alta parte este mai mare din punct de vedere al suprafatei si ocupa locul 99 in lume.

3.Clima

3.1.Bahamas

Clima in Bahamas este una subtropicala spre tropicala cu temperaturi osciland in jurul a 23sC si precipitatii (100 mm/an) sub forma de averse, in perioada mai-oct. Este schimbata peiodic de actiunile apei Golfului in principal iarna.Astfel acest lucru se dovedeste a fi foarte periculos in timpl verii si toamnei cand uraganele ajung sau trec prin apropierea insulelor Periodic arhipeleagul Bahamas este afectat de uragane distrugatoare. Exemple sunt urmatoarele: uraganul Andrew care in august 1992 care a provocat pagube de 250 de mil. de $,uraganul Floyd a lovit insulele in timpul anului 1999,uraganul Frances a lovit in 2004, iar in 2005 in nordul insulelor uraganul Wilma a lovit distrugand viata a peste 1000 de oameni,a distrus scoli si case si a provocat un numar record de pagube.

Deobicei nu sunt raportate scaderi de temperatura in Bahamas, insa temperatura poate scadea cu 2-3°C in timpul sezonului Arctic ce afecteaza Florida.

3.2.Benin

In Benin, relieful este in general scund, cu mare extensiune a campiilor (in lungul litoralului si in NE – campiile Borgou si Kandi) si a regiunilor de podis (in partea centrala, altitudinea sub 400); doar in NV se inalta Chaine de l’Atakora, masiv muntos cu altitudinea maxima de 914 m.Clima este subecuatoriala, cu un extins sezon uscat (sept-mai) in interiorul tarii; temperaturi ridicate (26-28 C in ianuarie; luna cea mai calda) si precipitatii mai bogate pe litoral (1600 mm/an; in interior circa 930 mm/an).

3.3.Concluzii.

Clima statului Bahamas este una tropicala si provoaca destul de multe probleme din punct de vedere al intensitatii uraganelor. In Benin clima este subecuatoriala avand un extins sezon uscat .

4.Populatia

4.1.Bahamas

Populatia tarii este de 293000 de locuitori, in 1950 a fost de 80000 si    in 1970 de 169000.Natalitatea este de 20.6%, mortalitatea este de 5,4%, sporul natural 15.2% in 1999;speranta de viata la nastere in 1999 a fost de 70,9 ani (masc.) si 77.6 (fem.); populatia urbana 86% in 1995.Orase principale (mii-loc. 1990): Freeport (26,6), High Rock(8,1), West End (7,8).

Negrii 85%, albi 12%, asiatici si hispanici 3%. Populatia este concentrata in insula New Providence, unde se afla capitala 68% si in insula Grand Bahama 16%, in celelalte insule (cu exceptia insulei Abacco) locuind doar mici grupuri de pescari, agricultori sau angajati in rezidentele nord-americane. In total doar 29 din cele 700 de insule sunt locuite.

Bahamas este asaltata de imigranti ilegali din Haiti (40-50000 persoane) si Cuba, autoritatile fiind nevoite sa-i repatrieze fortat pe multi dintre acestia.

4.2.Benin

Benin are o populatie mult mai mare decat Bahamas avand un numar de 6101000 de loc. In anul 1950 numarul de locuitori a fost de 1570000, in 1970 a fost de 2718000 iar in 1980 de 3570000. Natalitatea este de 46%, mortalitatea de 13%, spor natural 33%; speranta de viata la nastere in 1996 a fost 50.7 de ani (masc.) si 54.7 de ani (fem.); populatia urbana 39%. Orase principale (mii locuitori), in 1994 Djougou (134,1), Abomey (125,00) in 1992 , Parakou (107,0), Bohicon (81,0), Kandi (74,0), Ouidah (64,0) in 1992 , Natitingou (57,0) in 1992,

Populatia este compusa in principal din negrii distingandu-se urmatoarele tipuri: fong/ffon 39%, yoruba 12%, adja 11%, honeda 8,5%, bariba 8% etc. Cu exceptia zonei litorale, unde se afla si principalele centre urbane (Cotonou si Porto Novo), cea mai mare parte a populatiei Beninului locuieste in regiunea interioara de podis, insa fara concentrari insemnate. Cultele sunt impartite in animism 62%, catolicism 21%,    islamism 15% s.a.

4.3.Concluzii.

Bahamas este asaltata de imigranti ilegali venind din Haiti si Cuba, autoritatile fiind nevoite sa-i repatrieze pe multi dintre acestia. Cea mai mare parte a populatiei Beninului locuieste in regiunea interioara de podis.

5.Vegetatia si Fauna

5.1.Bahamas

In Bahamas din cauza unei favorabile combinatii de sol si conditii climatice insulele tropicale sunt pline de specimene de flora precum iasomie, orhidee, si galben de soc. Din categoria arborilor fac parte: casuarina, cascarilla, arborele de pluta, cuisoarele si sapte specii de palmier. Exista 218 specii si subspecii de pasari, printre care enumeram pasarile flamingo si alte pasari mici.

5.2.Benin

In Benin predomina padurile umede tropicale, de esenta pretioasa (tek, mahon) pe cca. 1/3 din teritoriu; rezervatii forestiere. Fauna este variata: maimute, antilope, lei, leoparzi, elefanti. Exista un parc national in N; iar in NV, Parcul National Pendjari.

5.3.Concluzii

In Bahamas exista o vasta diversitate de flora si un numar de 218 specii si subspecii de pasari. In Benin fauna este variata : maimute, antilope lei, etc.

6.Economie

6.1.Benin

Economia Beninului ramane subdezvoltata si dependenta de agricultura de subzistenta, cultura bumbacului, si comertul regional. Cresterea economica s-a stabilizat la aproximativ 5% in ultimii sase ani, dar explozia demografica a anulat cea mai mare parte a acestui progres. Inflatia a scazut in ultimii ani. Pentru a mari cresterea economica, Beninul intentioneaza atragerea a mai multor investitii straine, sa puna mai mult accent pe turism, sa faciliteze dezvoltarea de noi sisteme de procesare a alimentelor si produselor agricole, si sa incurajeze tehnologii moderne de comunicatie. Politica de privatizare din 2001 ar trebui sa continue in domeniile telecomunicatiilor, apei, electricitatii si agriculturii. Clubul de la Paris si creditorii bilaterali au detensionat situatia datoriilor externe, in acelasi timp indemnand la accelerarea reformelor structurale.

6.2.Bahamas

Lipsita practic de resurse minerale (se extrag mici cantitati de sare, creta, aragonit), cu o agricultura ce nu asigura decat 20% din necesarul intern de productie alimentara si o industrie grav afectata de inchiderea, in 1998 a rafinariei de petrol (24,9 mil t/an) de la Freeport, Bahamas are principala activitate economia turismului.

Acesta antreneaza 31% din populatia activa si asigura 60% din PIB.Se fac eforturi pentru marirea productiei agricole (legume, citrice, trestie de zahar etc.). Industria antreneaza in prezent circa 55% din populatia activa si produce bauturi (rom, bere), medicamente, ciment, articole din lemn.

Transportarea catre SUA a petrolului sosit din zona Golfului Persic sau din Africa ramane si in prezent o activitate importanta (peste 50% din valoarea comertului exterior.)

6.3.Concluzii

Economia Beninului ramane o economie subdezvoltata si dependenta de agricultura de subzistenta, cultura bumbacului si comertul regional. In Bahamas se fac eforturi pentru marirea productiei agricole si are ca principala activitate economia turismului.

7.Turismul

7.1.Bahamas

In Bahamas cea mai populara destinatie a insulelor este New Providence, unde este situata si capitala Nassau – in apropierea Insulei Paradise, si Grand Bahama cu orasele de vacanta Freeport si Lucaya. Atat New Providence, cu statiunile sale: Cable Beach si South Beach, cat si Grand Bahama ofera spatii de cazare excelente, viata de noapte intensa, restaurante luxoase, magazine si, bineinteles, plajegrozave.
Paradise Island – cu cele mai luxoase hoteluri, vile private si de inchiriat se gasesc aici. Cea mai mare atractie a insulei este Atlantis Resort, construit dupa legendarul

continent disparut.
Nassau este capitala si centrul comercial al Federatiei Bahamas. Orasul cuprinde 70 de procente din intreaga populatie a insulelor. Lynden Pindling International Airport, cel mai important aeroport din Bahamas, se afla la aproximativ 16 kilometri departare de Nassau, si gazduieste zboruri zilnice catre orasele importante ale Statelor Unite, Canada, Marea Britanie si Caraibe.
Nassau este situat pe insula New Providence, care functioneaza mai mult ca un district federal.

7.2.Benin

In Benin, turismul este subdezvoltat fiind reprezentat in principal prin organizarea de safariuri in rezervatiile de vanatoare si foto-safariuri in zone ocrotite; alte atractii turistice sunt Parcul National Pendjari, cel mai mare din Africa Occidentala, cele doua capitale care sunt statiuni balneoclimaterice, alte orase intre care Ouidah (fondat in 1500 de catre portughezi) si Abomey (fosta capitala a Regatului Allada), satul lacustru Ganvie etc.

7.3.Concluzii

In Bahamas cea mai populara destinatie a insulelor este New Providence si Paradise Island. In Benin, turismul este subdezvoltat fiind reprezentat in princial de organizarea de safariuri.

CAPITOLUL II

INTRODUCERE

In acest capitol vom trata impactul turismului asupra economiei tarilor Bahamas si Benin si vom analiza si interpreta urmatorii indicatori :contributia turismului la PIB, cererea totala,angajarile in turism ,turismul individual,turismul de afaceri,investitiile de capital,contributia guvernelor si exporturile.Vom prezenta,de asemenea ritmul de crestere a indicatorilor nominalizati mai sus.   

2.1. Analiza indicatorului Turism individual.

Tabel nr.2.1.1.

Turism individual

Bahamas

Benin

Turism individual

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

1.20

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.1.1

Se poate observa o crestere a indicelui cu baza fixa in anul 2007 fata de 2006 pentru Benin si o crestere a indicelui cu baza fixa in anul 2007 pentru Bahamas.Astfel turismul individual a fost in crestere in toti anii analizati datorita cresterii veniturilor populatiei ceea ce a generat o un flux ridicat de calatorii pe cont propriu.

2.2. Analiza indicatorului Turism de afaceri.

Tabel nr.2.2.1.

Turism de afaceri

Bahamas

Benin

Turism de afaceri

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.2.1

Indicele cu baza fixa atinge punctul maxim in anul 2007 pentru Benin iar indicele cu baza fixa este foarte ridicat in anul 2007 pentru Bahamas.Turismul de afaceri s-a extins considerabil la nivel intern si international ceea ce genereaza venituri importante pentru tarile in care calatoresc cei care practica aceasta forma de turism.

2.3. Analiza indicatorului Exporturi.

Tabel nr.2.3.1.

Exporturi

Bahamas

Benin

Exporturi

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lantSursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.3.1

Ĭn anul 2005 indicele cu baza in lant este cel mai mare pentru Bahamas iar indicele cu baza in lant pentru Benin este destul de ridicat in anul 2005.Exporturile joaca un rol important in economia ambelor tari,este generator de venituri,schimburile internationale imbunatatesc tranzactiile pe piata.

2.4.Analiza indicatorului Contributia Guvernelor.

Tabel nr.2.4.1.

Contributia guvernelor

Bahamas

Benin

Contributia guvernelor

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

1.07

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.4.1

Indicele cu baza fixa pentru Bahamas este a crescut     in 2007.Indicele cu baza fixa pentru Benin este maxim in 2007.Astfel reiese faptul ca guvernul se implica din ce in ce mai mult in industria turismului tocmai pentru a facilita introducerea turismului in toate politicile principale de dezvoltare a Romaniei.

2.5. Analiza indicatorului Investitii de capital.

Tabel nr.2.5.1.

Investitii de capital

Bahamas

Benin

Investitii de capital

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

1.04

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.5.1

Pentru anul 2005 indicele cu baza in lant pentru Bahamas este la punctul maxim iar indicele cu baza in lant pentru Benin este cel mai mare in anul 2007. Dupa cum se observa investitiile de capital au crescut enorm pentru ambele tari ceea ce determina o crestere a calitatii serviciilor dar si a unitatilor de cazare si de alimentatie.

2.6. Analiza indicatorului Cererea totala de Turism.

Tabel nr.2.6.1.

Cererea totala de turism

Bahamas

Benin

Cererea totala de turism

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

1.04

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.6.1

Indicele cu baza fixa pentru Bahamas este la punctul maxim in anul 2007, iar Indicele cu baza fixa pentru Benin ajunge la ultimul punct in 2007.Cererea totala de turism a crescut considerabil datorita cresterii veniturilor si a timpului liber.

2.7. Analiza indicatorului Angajari in turism

Tabel nr.2.7.1.

Angajari in turism

Bahamas

Benin

Angajari in turism

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

0.98

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.7.1

Indicele cu baza fixa pentru Bahamas este la punctul maxim in anul 2007, iar Indicele cu baza fixa pentru Benin ajunge la ultimul punct in 2007.Ponderea angajarilor in turism este in crestere datorita extinderii industriei turistice.

Analiza indicatorului Contributia Turismului la Produsul Intern Brut.

Tabel nr.2.8.1.

Contributia turismului la PIB

Bahamas

Benin

Contributia turismului la PIB

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lantBenin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

Sursa: www.wttc.org

Grafic nr.2.8.1

Indicele cu baza in lant pentru Bahamas este cel mai mare in anul 2005 iar pentru Benin punctul maxim este in 2004.Contributia turismului la PIB este un factor decisiv ce se afla in crestere datorita cresterii profitului in industria turismului.

Ritmul de crestere in analiza economico - financiara

2.1.1 Ritmul de crestere al indicatorului Turism individual.

Turism individual

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.2.1 Ritmul de crestere al indicatorului Turism de afaceri.

Turism de afaceri

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.3.1 Ritmul de crestere al indicatorului Exporturi.

Exporturi

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.4.1 Ritmul de crestere al indicatorului Contributia Guvernelor.

Contributia guvernelor

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.5.1 Ritmul de crestere al indicatorului Investitii de capital.

Investitii de capital

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

-98,96

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.6.1 Ritmul de crestere al indicatorului Cererea totala de Turism.

Cererea totala de turism

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.7.1 Ritmul de crestere al     indicatorului Angajari in turism.

Angajari in turism

Bahamas- indicele cu baza fixa

Bahamas-indicele cu baza in lant

-99,02

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

2.8.1 Ritmul de crestere al indicatorului Contributia Turismului la Produsul Intern Brut.

Contributia turismului la PIB

Bahamas- indicele cu baza fixaBahamas-indicele cu baza in lant

Benin-indicele cu baza fixa

Benin-indicele cu baza in lant

CAPITOLUL III

Analiza SWOT

In acest capitol vom realiza analiza S.W.O.T. pentru cele doua tari,Bahamas si Benin.

Analiza SWOT este sinteza programului de audit. Ea prezinta si evalueaza activitatea de marketing a intreprinderii si impactul lor favorabil sau nefavorabil.    Aspectele relevante de analiza SWOT se caracterizeaza prin specificitate, indicand situatia intreprinderii pentru care se realizaeaza si raporturile acesteia cu micro si macromediul extern.

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti Strengthts (Forte, Puncte forte), „Weaknesses” (Slabiciuni, Puncte slabe), Opportunities(Oportunitati, Sanse) si Threats(Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

3.1. Puncte forte

Punctele forte ale firmei sunt caracteristici sau competente distinctive pe care aceasta le poseda la un nivel superior in comparatie cu alte firme, indeosebi concurente, ceea ce ii asigura un anumit avantaj in fata lor. Altfel prezentat, punctele forte, reprezinta activitati pe care firma le realizeaza mai bine decat firmele concurente, sau resurse pe care le poseda si care depasesc pe cele ale altor firme.

3.1.1.Benin

v     In 1990 trecerea la regim democratic a insemnat o importanta recuperare

economica pntru Benin datorita investitiilor externe atat in domeniile publice cat si in cele private

v     Benin isi are originalitatea in faptul ca este tara unde s-a nascut religia voodoo. Din 1992 voodoo a fost recunoscuta ca una dintre religiile oficiale ale Beninului si o satbatoare nationala voodoo are loc pe 10 ianuarie.

v     Benin are proiecte de planuri pentru a atrage mai multe investitii straine, a pune accent mai mult pe turism, a facilita dezvoltarea de noi sisteme de prelucrare a produselor alimentare si agricole si a incuraja noi tehnologii de informare si de comunicare

3.1.2. Bahamas

v     In 1992 Guvernul a imbunatatit unele drumuri principale atat in Nassau, capitala insulelor Bahamas, cat si de pe celelalte insule, au fost puse in aplicare masuri pentru decongestionarea traficului din Nassau si au fost renovate aeroporturile de pe cele mai importante insule ale arhipelagului.

v     Imbunatatiri majore in aprovizionarea cu apa la Nassau sunt finalizate, iar planurile de imbunatatire a aprovizionarii cu apa pe celelalte insule sunt in curs de a fi finalizate.

v     Reteaua de telecomunicatii este, in general, adecvata.

v     Exista mai multi furnizori de servicii de internet in Nassau

v     Bahamas ofera potentialilor investitori un mediu democratic stabil, scutit de la impozitul pe venit. Saluta oficial investitiile straine in turism, in domeniul bancar, in zone industriale si agricole, care sa genereze locuri de ocupare a fortei de munca. Marea majoritate a investitiilor straine de succes, cu toate acestea, au ramas in domeniul turismului si bancare.

v     Nu exista istorie de violenta sau de instabilitate politica in Bahamas

3.2. Puncte slabe

Punctele slabe ale firmei sunt caracteristici ale acesteia care ii determina un nivel de performante inferior celor ale firmelor concurente. Punctele slabe reprezinta activitati pe care firma nu le realizeaza la nivelul propriu celorlalte firme concurente sau resurse de care are nevoie dar nu le poseda.

3.2.1. Benin

v     Benin, o ingusta fasie de teren in Africa de V, este una din cele mai mici si cele mai sarace tari din Africa

v     Economia Beninului ramane subdezvoltata si dependenta de agricultura de subzistenta, cultura bumbacului, si comertul regional. Cresterea economica s-a stabilizat la aproximativ 5% in ultimii sase ani, dar explozia demografica a anulat cea mai mare parte a acestui progres

v     Rata de alfabetizare pentru populatia totala este de 40%,47% pentru barbati si 25% pentru femei

v     Despadurire

v     Desi in ultimii ani s-a inregistrat o crestere economica, Benin ramane una dintre cele mai sarace tari din lume

3.2.2. Bahamas

v     La inceputul lui 2009 va creste inflatia

v     Desi exista mai multi furnizori de servicii de internet, in Bahamas, serviciile de posta electronica sunt lente, atat intre insule cat si cu alte tari.

3.3. Oportunitati

Oportunitatile reprezinta factori de mediu externi pozitivi pentru firma, altfel spus sanse oferite de mediu, firmei, pentru a-si stabili o noua strategie sau a-si reconsidera strategia existenta in scopul exploatarii profitabile a oportunitatilor aparute.

Oportunitati exista pentru fiecare firma si trebuie identificate pentru a se stabili la timp strategia necesara fructificarii lor sau pot fi create, indeosebi pe baza unor rezultate spectaculoase ale activitatilor de cercetare-dezvoltare, adica a unor inovari de anvergura care pot genera chiar noi industrii sau domenii aditionale pentru productia si comercializarea de bunuri si servicii.

3.3.1. Benin

v     Benin a fost una dintre primele tari africane ce a reusit in anii 1990 sa treaca de la un sistem dictatorial la democratie, iar astazi este una dintre cele mai stabile tari din Africa

v     Inflatia a scazut in ultimii ani. Pentru a mari cresterea economica, Beninul intentioneaza atragerea a mai multor investitii straine, sa puna mai mult accent pe turism, sa faciliteze dezvoltarea de noi sisteme de procesare a alimentelor si produselor agricole, si sa incurajeze tehnologii moderne de comunicatie.

v     Politica de privatizare din 2001 ar trebui sa continue im domeniile telecomunicatiilor, apei, electricitatii si agriculturii

facilitate the development of new food processing systems and agricultural products, and

3.3.2. Bahamas

v     Intre 3 si 15 iunie 2007 Bahamas a participat la a paisprezecea reuniune a Conferintei partilor de la Haga (Olanda), Conventia privind comertul international cu specii pe cale de disparitie de fauna si flora salbatica, la care se urmarea protejarea broastei testoase si prevenirea pescuitului illegal in apele insulelor Bahamas, protejarea durabilitatii habitatelor marine locale representand o oportunitate pentru aceste insule.

4.4. Amenintari

Amenintarile sunt factori de mediu externi negativi pentru firma, cu alte cuvinte situatii sau evenimente care pot afecta nefavorabil, in masura semnificativa, capacitatea firmei de a-si realiza integral obiectivele stabilite, determinand reducerea performantelor ei economico-financiare. Ca si in cazul oportunitatilor, amenintari de diverse naturi si cauze pandesc permanent firma, anticiparea sau sesizarea lor la timp permitand firmei sa-si reconsidere planurile strategice astfel incat sa le evite sau sa le minimalizeze impactul. Mai mult, atunci cand o amenintare iminenta este sesizata la timp, prin masuri adecvate ea poate fi transformata in oportunitate.

4.4.1. Benin

v     Trafic de copii, prostitutie, saracie

4.4.2. Bahamas

v     Nerespectarea legilor privind fauna si flora insulelor reprezinta o foarte mare amenintare la industria turismului, industrie pe care se bazeaza economia acestei tari.

v     In Bahamas turismul reprezinta aproximativ 60 % din PIB ceea ce poate reprezenta o amenintare in cazul in care mediul natural nu este conservat si turistii isi pierd interesul pentru aceasta tara. Serviciile financiare constituie cel de-al doilea cel mai important sector al economiei intr-un procent de 15% din PIB, iar industria si agricultura impreuna nu reprezinta decat aproape 10% din PIB procente foarte mici, care arata ca tara n-ar rezista din punct de vedere economic in lipsa industriei turismului.

Concluzii

Aplicarea analizei SWOT    este facilitata daca se foloseste o lista de probleme care trebuie urmarite in cadrul analizei si ale caror raspunsuri sunt relevante pentru evaluarea situatiei de fapt a mediului si a firmei. Este recomandabil ca problemele urmarite in ceea ce priveste punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile sa aiba o anvergura necesara pentru a fi cu adevarat probleme strategice, sa aiba legatura cu planurile strategice si sa ofere indicii semnificative pentru evaluarea judiciozitatii acestora si, la nevoie, pentru reconsiderarea lor.

CAPITOLUL IV

Introducere

In acest ultim capitol vom avea in vedere promovarea tarilor Bahamas si Benin pe piata turistica din Romania.Astfel,vom prezenta principalele forme de turism practicate in cadrul celor doua tari , valorificarea formei de turism predominante in Romania si concluziile finale.

4.1.Principalele forme de turism practicate in cadrul celor doua tari

Bahamas

Bahamas este, mai mult decat un brand, un reper turistic mondial. Insulele Paradisului sunt destinatia numarul unu a americanilor instariti, destinatie de lux pentru romani in special, dar si pentru europeni in general. Acest stat care numara peste 2000 de atoli si 700 de insule are o istorie turistica relativ recenta dar extrem de fulminanta. Bahamas reprezina ultima frontiera a luxului, a distractiei, a exotismului.

Tentatiile sunt nenumarate iar imensul arhipeleag reuseste sa satisfaca orice fantezie turistica. De la hosteluri sau cabanute modeste pana la insule private sau atoli scosi la vanzare, de la sectoare interzise apartinand unor personalitati contemporane pana la imense parcuri sau rezervatii deschise publicului, Bahamas reprezinta un paradis controversat, ravnit, incredibil de complex, fascinant dar accesibil oricarui turist cu posibilitati financiare peste medie.

Insulele Bahamas si-au castigat o solida reputatie internationala prin cele peste 50 de recorduri la pescuit care s-au stabilit aici si prin competitiile nautice care se desfasoara pe tot parcursul anului. Parcurile subacvatice, o atractie constanta pentru cei care practica snorkelingul si pentru scafandri, plajele cu nisip fin si rezervatiile naturale unde puteti intalni specii rare sau pe cale de disparitie ca papagalul Abaco sau iguana de Bahamas transforma orice sejur intr-o experienta de neuitat. Ospitalitatea localnicilor este bine-cunoscuta, iar prin programul Ministerului Turismului din Bahamas care se intituleaza “Om catre om” veti afla mai multe despre bogatul folclor indigen, despre temutii pirati

care au cutreierat in trecut aceste tinuturi si veti avea sansa sa legati prietenii de-o viata.
Unul dintre cele mai asteptate evenimente din Bahamas este fantastica lumina verde care poate fi observata la apus. Acest fenomen natural de factura tropicala are loc destul de rar in zilele complet senine, dupa ce soarele dispare de pe cer. Stati cat mai mult in apropierea plajei pentru a avea sansa unica de a vedea aceasta uluitoare lumina verde de intensitatea smaraldului.
In Bahamas pot fi gasite foarte multe articole de lux in magazine de tip duty-free. Ceasurile, bijuteriile, cristalurile, porterlanurile, articolele din piele si din in, camerele digitale sunt foarte ieftine. Intrati in buticurile care au pe vitrina un abtibilt cu un flamingo roz pentru ca acest semn reprezinta o garantie guvernamentala a calitatii produselor si a autenticitatii brandurilor. Din insule puteti de asemenea sa cumparati nenumarate produse locale de cea mai buna calitate.
Este destul de greu sa faci o enumerare a atractiilor turistice prezente in aceasta zona mai ales dupa ce o serie de specialisti in domeniu au sustinut si sustin inca ca Bahamasul este una dintre cele mai complexe destinatii turistice ale momentului. Baza acestui amalgam de distractii, divertisment si relaxare este, cu siguranta, cadrul natural pentru care orice fel de adjective ar fi insuficiente. Insulele de marimi diverse au tarmuri acoperite de un nisip alb – auriu (considerat o raritate exotica).
Apa marii la tarmuri este mica, recifurile de corali, intr-o multitudine de culori, se vad cu ochiul liber datorita limpezimii apei, baza hoteliera este extrem de diversificata, agrementul foarte bine dezvoltat iar orasele reusesc cu succes sa satisfaca cererea de turism urban.
In mod cert Bahamasul este destinatia ideala atata timp cat ai resursele financiare adecvate. Aria sporturilor practicabile este extrem de larga. In general, fiecare hotel are terenuri de sport, golf, sectoare de plaja unde se practica sporturi “de sezon” sau mici golfuri si spatii special amenajate pentru surf, scuba si altele. O distractie cu adevarat exotica este safariul – cu jeepul, atv-ul sau pe jos. Multitudinea insulelor inca nelocuite permite si exploatarea locurile mai putin cunoscute. Aceasta distractie nu costa foarte mult dar satisfactiile sunt enorme. De obicei se formeaza grupuri de turisti care sunt dusi pe o insula pustie cu ajutorului unei barci sau a unui yaht. Insula, cu plaje virgine, este descoperita de turistii neinitiati care isi incheie ziua cu o masa sau o petrecere pe cinste. In afara de aceste distractii si posibilitati de agrement prezente mai ales in zonele turistice, exista cateva atractii in Bahamas care nu ar trebui ignorate:

Nassau, capitala statului Bahamas este situata pe insula New Providence si gazduieste aproximativ 70% din populatia intregului stat. Nassau are unul dintre cele mai atractive porturi ale arhipeleagului precum si un centru vechi in care arhitectura coloniala veche face deliciul turistilor pasionati. 100% turistica, aceasta capitala de la tropice gazduieste o multitudine de malluri, muzee, parcuri de distractii, baruri si cluburi.

Abaco National Park se afla pe insula Abaco si este o rezervatie protejata a Guvernului. Parcul acopera o suprafata enorma (aproximativ 5000 de acri) care reprezinta

habitatul a peste 1000 de specii de pasari.
Lucayan National Park aflat pe insula Grand Bahamas este una dintre cele mai valoroase comori ale statului. Parcul acopera o suprafata de 16 hectare care include si pesterile “albastre” din mare. Aici se pot face scufundari in grote subacvatice a caror

frumusete fascineaza orice turist curajos.
Bahamas nu este o nici pe departe o destinatie ieftina. Nu veti putea gasi camere cu mai putin de 70 de dolari pe noapte (la 1, 2 stele) in timp ce pretul mediu al unei nopti de hotel depaseste 150 de dolari pe noapte. Astfel, agentia Ultramarine Travel promoveaza o oferta de cazare, de sapte nopti, la un hotel de trei stele care va va costa

aproximativ 620 de euro (de persoana, camera dubla standard)

Benin

In Benin, turismul este subdezvoltat fiind reprezentat in princial de organizarea de safariuri insa atractia turistilor o reprezinta practica voodoo,ca parte a cultului religios al populatiei.

Desi este o tara mai micuta ( acest lucru fiind un avantaj pentru turisti deoarece pe distante scurte sunt multe lucruri de vazut) are cele mai multe atractii din V Africii. Turismul este reprezentat prin organizarea de safari-uri in rezervatiile de vanatoare, se inregistreaza de asemenea vizitatori in Cotonou, Porto-Nuevo. Cui nu-i place ploaia, poate sa aleaga sa viziteze Beninul intre Aprilie, Iunie si mijlocul lui Septembrie pana in Octombrie. Cea mai fierbinte perioada este Februarie si Aprilie.

PENDJARI PARK

Benin Pendjari Park este situat in nord,contine 45 de specii de mamifere,inclusiv lei,babuini,bivoli de apa si elefanti si peste 217 specii de diferite pasari.The Pendjari Biosphere Reserve (RBP), often called Pendjari National Park (PNP) is located in the extreme northwest of the Republic of Benin.De Pendjari Rezervatia Biosferei (RBP), adesea numit Pendjari Parcul National (PNP) este situata in extrema nord-vest a Republicii Benin. Pe langa safari turistii mai sunt atrasi si de practicile voodoo,fapt ce ar putea conduce spre turismul religios.It is part of the largest group of Protected Areas in West Africa, namely the complex of Park W-Arli-Pendjari.The Pendjari National Park covers 275.000 hectares.

'Religia' Voodoo a fost mereu invaluita in mister si a inspirat teama in randul celor care nu o cunosc, dar aud despre fenomenele paranormale starnite de cei care o practica.

Ritmuri tribale, papusi magice, ritualuri in care sunt invocate forte necunoscute cam asa arata practicile Voodoo pentru cei neimplicati. Foarte putina lume stie de fapt ce se petrece acolo.

Este o forma derivata a celei mai vechi religii de pe pamant „Vodun”, nume care insemna 'zeu' intr-un dialect african. Religia s-a practicat inca de la inceputul civilizatiei, iar aparitia sa a fost datata oficial acum 10.000 de ani i.Hr. La inceput a fost practicata in diferite zone ale Africii, cu mult inainte ca europenii sa o colonizeze, insa forma actuala este strans legata de Haiti si perioada marilor descoperiri si colonizari.

Voodoo, precum crestinismul, islamismul sau iudaismul, este o religie monoteista, in care zeul suprem controleaza totul prin puterea si vointa sa. Insa pe langa acesta exista un numar foarte mare de „spirite” numite „Loa”, fiecare cu propriul rol, carora oamenii incerca sa le intre in gratii prin rugaciuni. Acestia controleaza pamantul, sanatatea, universul, fertilitatea si celelalte aspecte ale vietii, avand puterea de a influenta

in bine sau in rau fiecare aspect.

Voodoo se bazeaza pe doua convingeri principale. Mai intai ca intre viata si moarte exista un ciclu natural si normal, iar omul nu are rol individual, ci face parte dintr-un tot unitar. De asemenea, Voodoo sustine principiul care a facut obiectul multor cercetari si le-a dat bataie de cap oamenilor de stiinta, conform caruia orice cauza produce un efect si fiecare actiune va fi urmata de reactii, de multe ori imprevizibile. Toata lumea cunoaste azi efectul „butterfly', teorie conform careia bataia din aripi a unui

fluture poate crea uragane in diverse parti ale lumii.

O religie dezvoltata intr-o zona in care bolile ciudate nu conteneau sa apara, iar conditiile de viata faceau ca varsta medie de viata a unui om sa fie de 35 de ani, trebuia sa se bazeze pe metode curative.
Aproximativ 60% din practici nu sunt decat ritualuri misterioase prin care fortele divine sunt invocate pentru a readuce sanatatea bolnavilor. Se folosesc ierburi si alte leacuri facute de preoti, insa astazi sunt acceptate de acestia si medicamentele.

Mitul mortii face si el parte din religie. Se spune ca spiritele mortilor care nu sunt onorati de familiile lor devin periculoase si pot pune in pericol viata rudelor vii, in timp ce spiritele acelora care sunt onorati si nu sunt uitati, pot avea influente pozitive.
Rolul preotului in Voodoo este unul foarte important. Acesta poate face si desface blesteme, poate ghicii viitorul si prepara potiuni magice, multe dintre ele letale. Un alt aspect mistic este acela al ritualurilor practicate. De cele mai multe ori sunt folosite tobe care mentin ritmuri specifice, fiecare rugaciune avand un stil propriu. Dansurile care le acompaniaza reprezinta o apropiere de starea superioara. In timpul ritualurilor spiritele Loa intra in corpurile celor mai credinciosi dintre practicanti, prin intermediul carora se pot adresa celorlalti, adesea oferindu-le sfaturi pentru viitor.
Exista doua tipuri de Voodoo. Cel mai raspandit, „Rada”, este practicat in proportie de 95% din adeptii acestei religii. Rada este religia Voodoo care promoveaza pacea si in care invocatiile sunt facute catre acei Loa buni. Cea de-a doua partea este denumita Petro si reprezinta magia neagra practicata in Voodoo. Aici au loc practici foarte periculoase si reprezinta o zona mai putin cunoscuta a acestei religii. Se spune ca

preotii cultului Petro pot crea zombi sau face blesteme mortale.

Voodoo si impactul mass-media

Astazi Voodoo este considerata o religie cu impact negativ, din pricina faptului ca 'legitimeaza' supranaturalul intr-o lume din ce in ce mai desacralizata. Insa aceste conceptii se bazeaza in cea mai mare parte pe cartile si productiile cinematografice in care caracterul acestei religii era supraevaluat. Imaginea actuala nu mai oglindeste miturile de altadata, ci reprezinta mai degraba un produs creat pentru a se castiga de pe urma lui.

4.2. Valorificarea formei de turism predominant in Romania

4.2.1. Valorificarea turismului exotic in Romania

Singura activitate care poate fi catalogata ca turism exotic si care se poate practica la noi in tara sunt scufundarile in lacul Belis,in biserica scufundata in apele     acestuia. Astazi, in verile secetoase, inca se mai zaresc ruinele acestei biserici, iar cei care s-au scufundat in apele lacului spun ca nu s-a schimbat nimic intre vechile ziduri de piatra care sprijineau candva turla bisericii.In Marea Neagra nu se pot practica astfel de scufundari deoarece apa marii este foarte tulbure si nu se poate vedea nimic,tocmai de aceea poarta denumirea de Marea Neagra.

Pe piata pachetelor turistice din Romania se manifesta tot mai accentuat un trend care se regaseste la nivel mondial cu precadere: sarbatorile de iarna reprezinta oportunitatea petrecerii unui concediu reusit, mai ales intr-o destinatie exotica. Ideea de a petrece cat mai mult timp alaturi de familie si de cei dragi in timpul iernii, era prezenta si inainte, insa acum are o alta latura dominanta. Sarbatorile de iarna nu mai simbolizeaza doar timpul liber petrecut alaturi de cei dragi, ci si un concediu reusit in care intreaga familie este reunita. Tendinta alegerii unei vacante cu o destinatie exotica nu este inca pe

deplin conturata, dar piata vine in intampinarea nevoilor clientului.
Romanii, si nu numai, renunta tot mai des la vechile obiceiuri in perioada sarbatorilor de iarna si prefera sa fie alaturi de cei dragi intr-o locatie unde au toate serviciile la dispozitie. Musafirii, curatenia si bataile de cap cu gatitul in zilele libere de sarbatori au fost detronate de relaxarea deplina, care este preferata tuturor atunci cand

este vorba de o vacanta intr-o destinatie exotica.
Diferenta intre anii trecuti si prezent, in ceea ce priveste alegerea unei vacante de iarna, este ca multi dintre romani prefera vacantele in destinatii exotice in detrimentul sarbatorilor petrecute acasa. Egiptul a fost destinatia cea mai bine vanduta pentru acest sezon in anul 2007.
In perioada 15 decembrie - 5 ianuarie 2007 au calatorit cu Best Reisen aproximativ 1200 de persoane.

Destinatia cea mai cautata a fost Hurghada, paradisul sporturilor acvatice, unde iarna temperatura nu scade sub 22 grade Celsius. Pentru anul acesta am diversificat oferta unei vacante in sezonul sarbatorilor de iarna si le propunem turistilor de Craciun si Anul Nou sa guste briza calduroasa din Sharm el Sheikh. Cunoscuta ca , Sharm El Sheikh ofera in timpul iernii temperaturi numai bune pentru plaja si relaxare.
Early booking-ul este o solutie avantajoasa pentru achizitionarea unui pachet turistic la un pret acceptabil. In 2008 pretul unui astfel de concediu in early booking se reduce cu 15% daca vacanta este achizitionata inainte de 15 noiembrie.

Astfel pentru un sejur de 7 zile, care include transport cu avionul dus-intors, zbor charter direct Bucuresti - Sharm El Sheikh - Bucuresti, transferuri aeroport - hotel - aeroport si asistenta turistica in limba romana, la un hotel de 4 *, in regim demipensiune, costul este de 860 de euro cu toate taxele incluse. Pentru un sejur in perioada Craciunului, plecarea este in 20 decembrie, iar pachetul costa cu 8% mai mult, adica 930 de euro cu toate taxele incluse.

Pentru un sejur in perioada Revelionului, cu plecare in 27 decembrie, pretul unei vacante in Sharm El Sheikh, cu toate taxele incluse este de 960 euro.

Romanii au prins gustul sarbatorilor petrecute in strainatate. Anul trecut aproape 2.000 de persoane si-au petrecut Craciunul si Anul Nou in locatii exotice scumpe, de mii de euro, iar in acest an, agentiile se asteapta ca numarul cererilor sa creasca.
Thailanda, Maldive si Seychelles sunt printre cele mai cautate locatii de cei pentru care banii nu sunt o problema. Aproape 10% dintre turisti aleg aceste locatii pentru sporturile pe care nu le pot practica in Romania.
Scufundarile sunt preferate de turistii care aleg destinatiile exotice scumpe. Inainte de a-si cumpara biletul de vacanta, tot mai multi romani se asigura ca hotelul unde vor fi cazati are un centru de unde isi pot inchiria echipament pentru scufundari.
Pentru scufundari se pot face lectii de minim trei zile, primesti un certificat si in baza lui poti sa practici acest sport.
Preturile pentru un sejur de 7 nopti cu mic dejun in Thailanda, Seychelles sau Bali pleaca de la 1.000 de euro si poate ajunge pana la 3.500 de euro.

Preturi sejururi exotice - 7 nopti

v     Thailanda - 4 stele - 1.000-1.600 euro

- 5 stele - 1.200-1.800 euro

v     Maldive - 4 stele - 2.400-2.700 euro

-5 stele - 2.800-3.400 euro

v     Seychelles - 4 stele - 2.500-2.900 euro
-5 stele - 2.900-3.500 euro
Bali - 4 stele - 2.350-2.800 euro
-5 stele - 2.600-3.300 euro

La aceste sume se adauga si cele pentru distractie. O zi de scufundari costa intre
50 si 75 de euro. Cine nu este tentat de scufundari poate merge la safari.
In Kenya, se poate face un superb safari, de asemenea in Egipt. Se poate alege un program de o saptamana, de 10 zile, de mai mult.Totusi, cei mai multi dintre romanii care vor soare in vacanta de iarna aleg Tenerife, Tunisia sau Egipt. Aceste locatii sunt mai accesibile ca pret, fiindca agentiile dispun acum de curse charter.

4.2.2. Safari si practica voodoo in Romania

In Romania,din pacate, nu se practica nici o forma de turism din cele nominalizate anterior (turismul exotic si safari) insa turistii doritori de astfel de activitati isi indreapta atentia asupra tarilor,zonelor,in care se valorifica la maximum cadrul exotic.

Cei pasionati de cultul voodoo viziteaza tarile in care se practica aceasta religie.

Vodou sau Vodun, religie haitiana, practicata si in Cuba, Trinidad, Brazilia si in sud Statelor Unite, in special in Louisiana. Vodou se scrie de obicei Voodoo, acest mod de interpretare atrage asupra sa un mod de asociere negativ.

Aceasta religie combina elemente romano-catolice si tribale din regiunea de vest a Africii, in special Benin.

Cultele Vodou venereaza un zeu suprem, Bon Dieu; stramosii sau, mai general, mortii: gemenii; si spirite numite 'loa'.

Loa ,care poate varia de la cult la cult , sunt zei tribali africani care sunt de obicei identificati cu sfintii romano-catolici. Zeul sarpe spre exemplu este identificat cu Sf. Patrick. Alte elemente crestine in Vodou sunt folosirea lumanarilor, clopotelor, cruci si practicarea botezului si facerea semnului crucii. Printre elementele africane se numara dansul, tobele si venerarea stramosilor si a gemenilor. Ritualurile Voodoo sunt adesea conduse de un preot, numit houngan, sau o preoteasa, numita mambo.In timpul ritulalului credinciosii invoca loa prin sunetul tobelor, dans, cantat, si mancand , loa pune astfel stapanire pe dansatori. Fiecare dansator apoi se comporta intr-o maniera caracteristica celor posedati de spirite si in timp ce se afla in transa da sfaturi si vindeca.

4.3. CONCLUZII FINALE

Cererea de turism a crescut in special de-a lungul anilor 1970, 1980 si la inceputul anilor 1990, odata cu cresterea numarului de turisti la scara internationala.Cresterea circulatiei turistice nu a fost constanta, inregistrandu-se descresteri, insa trebuie remarcat ca aceasta s-a adaptat presiunilor economice inregistrand in continuare cresteri importante, datorate in special rolului industriei turismului in randul societatii. Perioada anilor 2000 este caracterizata in principal prin cresterea la nivel global a industriei turismului si a calatoriilor, inregistrandu-se de asemenea perioade de decline la nivel de regiuni sau zone turistice, cauzele fiind de altfel similare cu cele din decadele anterioare.

Avand in vedere pozitia importanta a Romaniei in Uniunea Europeana precum si potentialul istoric, cultural si natural inedit, VTTC recomanda guvernului tarii noastre urmatoarele:

Planificarea riguroasa si cresterea rolului turismului in economia nationala;

Fixarea unor strategii clare si riguroase prin perfectionarea sistemului decisional luand in considerare date statistice reale, exacte;

Dezvoltarea infrastructurii pentru turism si a celei care sustine turismul;

Crearea unui echilibru intre economie, mediu, cultura, turism;

Dezvoltarea resurselor umane;

Promovarea diversitatii ofertei turistice romanesti;

Dezvoltarea tehnologiei pentru turism;

Cresterea fondurilor pentru promovare si marketing;

Introducerea turismului in toate politicile principale de dezvoltare a Romaniei;

Intensificarea eforturilor de dezvoltare a turismului in zonele rurale;

Implicarea sectorului privat in actiunile de planificare si promovare a turismului;

Taxarea inteligenta a activitatilor din turismul romanesc;

Crearea unui mediu competitive la nivel local, prin atragerea unui numar mare de agenti economici;

Dezvoltarea unui spirit managerial modern;

Practicarea unui evantai larg de preturi si tarife pentru diferiti consumatori;

Utilizarea pe scara larga a managementului calitatii;

Dezvoltarea unui turism ecologic.

BIBLIOGRAFIE :

Daniela Firoiu,Camelia Gheorghe,Catrinel Dridea,Patricia Dodu - Industria Turismului si a Calatoriilor , Ed.PRO Universitaria ;

Daniela Firoiu,Camelia Gheorghe,Catrinel Dridea,Patricia Dodu – Studii de caz in Industria Turismului si a Calatoriilor , Ed.PRO Universitaria ;

Mihaela Dinu - Geografia Turismului , Ed.Didactica si Pedagogica,R.A;

Marian Busuioc,Vasile V.Neagu – Managementul Calitatii Serviciilor Turistice , Ed.PRO Universitaria ;

Marian Busuioc,Marian Zaharia,Cristina Vadineanu,Roxana Stan – Economia Serviciilor , Aplicatii si Studii de caz ;

Cristureanu C.-Economia si politica turismului international ;

www.wikipedia.ro

www.wttc.org

ANEXE :

Harta Benin, dati click pentru a vedea harta in versiunea mare, cu toate detaliile

Poze Bahamas :

Poze Benin :

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1703
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site