Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Destinatii turistice montane din Austria

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micREFERAT - DESTINATII TURISTICE MONTANE    DIN AUSTRIA - GEOGRAFIA TURISMULUIDestinatii turistice montane din Austria

I    Asezarea geografica si accesibilitate

Austria

Tara este situata in partea centrala a Europei la intersectia celor mai importante drumuri internationale, care leaga Europa Occidentala de Europa Centrala de Est si Europa de Nord cu sudul Europei. Austria se invecineaza la nord cu Germania si Cehia, la est - cu Slovacia si Ungaria, la sud - cu Slovenia si Italia, la vest - cu Elvetia si Lichtenstein. Austria este o tara muntoasa, muntii si dealurile ocupa aproape 80 % din teritoriu, 63 % din teritoriu este format din sistemul muntos tanar al Alpilor Rasariteni. Lantul muntos al Alpilor Rasariteni strabate toata tara, el formand principala zona muntoasa a tarii. Alpii Occidentali de Vest formeaza o alta zona montana (ei sunt mai inalti si mai ingusti decat Alpii Rasariteni). Alpii tineri sunt cei mai inalti; in partea de vest se remarca masivele Zillertal, tztal si Hohe Taeurn. Inaltimea medie a lanturilor muntoase din tara - 500-1500 m. Cel mai inalt munte din Austria - Grossglockner care are 3797m

II Cadrul fizico-geografic

1)Climatul este temperat, cu ierni reci si veri racoroase Temperatura medie inregistrata este de - 1,9 C in ianuarie si 18,1C in iulie la Salzburg si - 2 C in ianuarie si 21 C in iulie la Viena.
Precipitatiile scad in general de la Vest la Est, fiind mai bogate, in zonele periferice montane (peste 2000mm/an); cele mai scazute se inregistreaza in regiunile lacului Neusiedler (sub 600 mm/an).
Desi umiditatea, precipitatiile si nebulozitatea sunt si ele influentate de altitudine, crescand odata cu ea, varfurile inalte sufera de lipsa precipitatiilor abundente.

Granita inferioara a inghetului permanent este la inaltimea de 2700 m deasupra nivelului marii. Din cauza reliefului complex, conditiile climatice din Alpi sunt foarte diferite. In munti se aplica legea zonelor verticale: temperatura scade cu 0 - 0,6 grade la fiecare 100 m altitudine, astfel ca sus pe culmi domina clima rece alpina. Iarna in munti au loc multe tasari ale stratului de zapada, de aceea pe pante se acumuleaza cantitati dense de zapada. In timpul dezghetului sau dupa o cadere abundenta de zapada au loc alunecari sau avalanse.

2)Relieful - Tara muntoasa, circa 2/3 din teritoriu aflandu-se la altitudini de peste 500m si 40% la peste 1000m.

3)Reteaua hidrografica - Austria isi imparte apele intre doua bazine: al Dunarii si al Rinului. Cursurile principale de apa au sapat vaile longitudinale, de-a lungul carora se intind magistralele rutiere si feroviare, respectiv Dunarea in primul rand, apoi sistemul Inn- Salzach- Enns- Salza; sistemul Mur- Murz si Drava.

4)VEGETATIA SI FAUNA - Austria este una dintre cele mai impadurite tari europene, circa 2/5 din suprafata tarii, cu specii caracteristice Europei Centrale, se adauga pajisti alpine in zona montana inalta si vegetatie de stepa in campie.
Fauna specifica asociatiilor vegetale respective. Se gasesc numeroase zone ocrotite.

III Cadrul economic - social si politic

1) Populatia si asezarile

Populatia Austriei este de 8 140 000 locuitori (1998), natalitatea 10,4%, mortalitatea 9,8%, astfel sporul natural fiind de 0,6%, speranta de viata la nastere: 74 ani la barbati si 81 ani la femei; populatia urbana este de 64%. Circa 99% este populatie austriaca, iar minoritatile include: croati, sloveni, turci.
Orase: Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck, Klagenfurt, Villach, Wels, Sankt Polten. Austria se afla in regiuni care nu depasesc 500m altitudine, indeseobi in regiunea colinara Oberosterreich, campia Burgenland, Valea Dunarii si Prealpii.

Cele mai mari concentrari ale populatiei se inregistreaza in aglomeratia urbana Viena (peste 4000loc/km) si landurile Oberosterreich, Niederosterreich si Voralberg, iar cele mai scazute in landurile Tirol si Karnten (circa 50 loc/km).
Culte: catolicism 78%, protestantism 5%, islamism 2%.

Limba Limba de stat - germana, dar in fiecare regiune se vorbeste un dialect diferit.
- Sarbatoarea nationala: 26 octombrie(aniversarea adoptarii Legii Constitutionale-1955)

 Austria este formata din 9 tinuturi: odinioara acestea erau cnezate separate: Austria de Sus (centru administrativ - Linz), Burgenland (centru administrativ - Eisenstadt), Vorarlberg (Bregenz), Karintia (Klagenfurt), Schtiria (Graz), Tirol ( Insbruck), Viena (Viena), Salzburg (Salzburg), Austria de Jos (St Pelten).

Religia. 73,6 % sunt catolici, 4,7 %protestanti, 4,2 %musulmani, 0,1 % alte confesiuni religioase, 17,6 % fara afiliatie religioasa sau atei.

3) Economia

Tara cu o economie dezvoltata si echilibrata, care a cunoscut o crestere spectaculoasa a PNB in ultima vreme (cu peste 70 mld $ numai in perioada 1987-1994).
Industria prelucratoare (concentreaza cca 1/3 din populatia activa si contribuie cu pondere apropiata la PIB si peste ½ la export) este foarte diversificata (siderurgia, constructoare de masini, chimica, sticlarie si portelan, textila, instrumente muzicale) si de inalta productivitate, principalele centre industriale fiind: Viena, Linz, Graz, Klagenfurt, Steyr. Productia de energie electrica este dominata de hidroenergie, care asigura peste 2/3 din productivitate. Foarte dinamice sunt industriile: electronica (Villach, Viena), bunuri industriale de larg consum, autovehicule (Viena, Steyr, Graz), chimica si petrochimica, alimentara (bere, vin, zahar), industria usoara (pielarie- Viena, Graz), sticlarie (Linz, Viena, Bad Ische, Steyr), instrumente muzicale- Viena fiind un renumit centru pentru piane.
Nu dispune de resurse minime importante, cu exceptia sarii si mageneziului; agricultura de mare randament si puternic mecanizata (detine doar 2% din populatia activa desi participa cu numai 1% la PIB, asigura mai mult de 4/5 din necesarul intern de produse alimentare).
Se cresc indeseobi porcine si bovine si se cultiva cereale (grau, orz,porumb).
Un rol important in economia Austriei il au comertul exterior (1/4 din PIB) si turismul (de regula intre 15 si 17 mld $ venituri anuale, respectiv 7-8% din PIB).

IV Resurse si atractii turistice

Ringstrasse : -Bulevardul circular constituit pe ruinele vechilor ziduri ale cetatii
- Frumoasa promenada mai ales seara, cand monumentele sunt iluminate - Muzeul Austriac al Artei Aplicate, marea gradina publica Standpark si statuile marilor muzicieni.Hofburg : - Palat imperial al Habsburgilor pana in 1918, ce prezinta o juxtapunere de stiluri foarte diferite incepand din secolul XV si pana in secolul XX.
- Interiorul cuprinde tezaurul imperial , apartamente imperiale, Capela, Scoala Spaniola, Muzeul Etnografic, Biblioteca Nationala colectia de instrumente muzicale.

Stephansdom :

Catedrala Sfantul Stefan
- Au o silueta ce nu seamana cu alte catedrale, acoperisul multicolor si lacuit, iar faimosul Steffle, turnul clopotnita, se inalta le 137m

Mozart-Wohnung sau Figarohaus : - Casa in care a locuit Mozart intre 1784 si 1787 si unde a fost compusa -Nunta lui Figaro

Kunsthistorisches Museum : - Cuprinde o vasta colectie de pictura flamanda, olandeza si germana Wan Eyck, Bruegel cel Batran, Rubens, Duner, Runbrandit, italiana, spaniola si franceza (Rafael, Velazquez sa); coectia de antichitati egiptene, grecesti sau romane; sculpturi si obiecte de arta.

Mausoleul : - Construit de arhitecti italieni, in secolul XVII in stil baroc; adaposteste numeroase morminte princiare.

Parcul Schlossberg :
- Acces cu funicularul sau pe scari, pornind din Schlosbergplatz- este amenajat pe colina omonima, care domina orasa cu peste 120m.
- Pe locul parcului a existat o fortareata distrusa in timpului asediului francez din 1809.
- Din vechea fortificatie s-au pastrat pana astazi Uhrturnn (turnul orologiului) si Glockenturnn (Turnul Clopotului), al carui clopot -Lisl- cantareste 4 t.

Dom (Catedrala) : - Construita intre 1614-1655 in stil baroc
- In interior frapeaza amploarea, marmura, structurile si picturile.
- Cripta adaposte mormintele principilor arhiepiscopi

Gradinile Mirabell : - Amenanjate in 1690, plus un castel, reconstituit in sec XIX ce adaposteste astazi municipalitatea din Salzburg, Marmarsaale (sala de marmura) are decoratiuni bogate.

V    Forme de turism

Turismul constituie o ramura de baza a economiei, mai ales in Alpi; turistii sunt atrasi iarna de posibilitatile practicarii schiului, iar vara de frumusetile peisajului montan. In tara exista peste 50 de statiuni de schi, cele mai renumite fiind: St. Anton, Kitzbuhel si Innsbruck.

Schiatul alpin si compozitorii celebri - acestea sunt mandria tarii - asta evidentiaza Austria in randul celorlalte tari. Tara este de multa vreme renumita ca fiind patria unor compozitori faimosi si geniali. Aici au trait si au creat Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven,

Schiatul alpin nu este numai cel mai popular tip de sport, ci si unul din principalele surse de venit ale tarii. Austria este vizitata anual de aproximativ 15 milioane de turisti, o mare parte din ei - cu schiurile in spate. In Alpii Austrieci se gasesc aproximativ 80 de regiuni de schi, precum si nenumarate statiuni de schi, care ofera conditii minunate pentru antrenamentul sportivilor si pentru odihna amatorilor de schi alpin. Austria este prima dintre toate tarile muntoase, care a invatat sa construiasca sisteme complexe de instalatii de cablu astfel incat acestea sa uneasca diverse pante montane. Pe harta Austriei au aparut prima data vaste regiuni de schi, care includeau cateva statiuni. Pistele de schi alpin ale Austriei sint echipate cu o tehnica de ultima ora, instalatiile de cablu se modernizeaza continuu.

VI Baza tehnico-materiala

Innsbruck -  Hotel Hilton:

Amplasare: In centrul orasului Olympic, intre gara si vechiul oras Innsbruck. Golden Roof si Centru de Congrese, se afla la cateva minute distanta.
Camere: 176 de camere spatioase, dotate cu aer conditionat, baie cu cada/dus, WC, uscator de par, radio cu ceas desteptator, telefon, TV Satelit, cu plata, minibar, seif, internet wireless, masa de birou, majoritatea camerelor au vedere spre munte.
Facilitati: Hotel modern, central, dispune de un lobby egalant, Restaurant Guggeryllis, bar, cafenea, sala de conferinte, sauna si baie de aburi. Casino in incinta hotelului.
Animalele de casa sunt acceptate contra cost.
Garaj cu plata: 10.90 euro/zi
Masa: mic dejun buffet

Tourotel Innsbruck/Breinoessl:

Amplasare: In centru , in apropiere de Maria-Theresian Strasse la 3 minute distanta de orasul istoric vechi si la doar cateva minute de gara si casino.
Camere: 38 de camere si 2 apartamente dotate cu baie cu vana sau dus, WC, linie telefonica directa, radio, ceas desteptator, Tv cablu. Uscator de par, fax si seif sunt disponibile la receptie.
Facilitati: Hotel mic, cochet cu receptie si restaurant Wienerwald. Garaj langa hotel: 14.50 euro/zi.
Masa: Mic dejun bufet

Salzburg - Flair Hotel Markus Sittikus:

Amplasare: hotelul este amplasat pe o strada linistita in centrul orasului, langa Palatul Mirabell.
Camerele: 39 de camere finisate unele cu balcon ,dotate cu baie cu dus sau cada/WC, uscator de par, telefon, radio, TV satelit, internet wireless.
Facilitati: receptie, internet , sala spatioasa pentru mic dejun, bar, sala de conferinta, gradina, posibilitate de inchirieri biciclete.
Animalele de casa sunt acceptate contra cost.
Garaj: 7 euro/zi.
Masa: Mic dejun

Hotel Hofwirt:

Amplasare: Hotelul este amplasat central , la capatul zonei pietonale Linzer Gasse, la cateva minute distanta de orasul vechi , de Centru de Conferinta si de gradina Mirabell.
Camerele: 60 camere renovate, confortabile dotate cu baie cu dus sau cada, WC, TV cablu, radio, telefon, acces internet.
Facilitati: Hotel traditional, renovat in anul amenajat modern ofera o ambianta placuta, lobby elegant , bar spatios, , sala pentru mic dejun, restaurant.
Animalele de casa sunt acceptate contra cost.
Parcare langa hotel 7 euro/zi in functie de disponibilitati.
Garaj public vis-a-vis 14 euro/zi.

Viena - Austria Trend Hotel Ananas:
Amplasare: Hotel central, aproape de Teatru, Nachmarkt, si de bulevardul cu magazine ptr cumparaturi. Statia de metrou se afla chiar langa hotel.

Camerele: 531 de camere si 2 suite dotate cu baie cu dus sau cada, WC, uscator de par, seif, radio, TV cablu, telefon, minibar, aer conditionat, modem si priza ptr internet.

Facilitati: lobby spatios cu acces la internet, centru business, restaurant A la Carte, gradina, 6 Sali de conferinta, sauna si solar( contra cost).
Animalele de casa sunt acceptate contra cost.
Garaj: 19 euro/zi

Masa: Mic dejun bufet.

Mercure Wien Westbahnhof:
Amplasare: Hotelul este situat vis-a-vis de Westbahnhof , intre Mariahilferstrasse si Stadhalle, la doar 5 minute distanta de statia de metrou din Stephanplatz.

Cea mai apropiata statie de metrou Westbahnhof se afla la 2 minute distanta de hotel.

Camerele: 253 de camere luminoase , primitoare dotate cu baie /WC, uscator de par, Tv cablu Tv cu plata, telefon, ceas desteptator, minibar, seif, internet wireless, si modem ptr acces internet

Facilitati: Hotel popular de 4 stele avand un design modern, Restaurant "Klimt", Cafenea "Secession", magazin de souveniruri, 6 Sali de congres, sauna

Animalele de casa sunt acceptate contra cost.

Garaj 15 euro/zi.

Masa: Mic dejun buffet

VII Statiuni turistice

ARLBERG
Statiunea preferata a turistilor englezi (inca din 1928), are ca trasatura specifica amestecul de cladiri traditionale si moderne. Este recomandata pentru tineri sau persoane dornice de distractie si de vacante active.
Regiunea ofera posibilitati extinse si variate pentru schi (1350-2650 m altitudine ). Este in acelasi timp o destinatie cu multe oferte atractive pentru timpul liber: tobogane pe zapada, plimbari cu sania, patinoar, bowling in aer liber, piscine interioare incalzite, tenis, biliard, cinema. Un plus al regiunii sunt partiile numeroase pentru schiorii avansati si experti, statiunea nefiind recomandata incepatorilor din cauza faptului ca nu exista partii usoare si ne-aglomerate.ISCHGL

Silvretta Ski si Funsport Ischgl de care apartine si Samnaun, (partea elvetiana), este una dintre cele mai spectaculoase statiuni de schi din Austria. Piste foarte bine ingrijite, zapada pana la sfarsitul primaverii. O retea impresionanta de schilifturi si nenumarate posibilitati de relaxare si distractie asteapta turistii.
In statiunea Kappl , la o distanta de 5 km de Ischgl se poate schia la 2700 m altitudine pe 40 km de partii ce ofera satisfactie tuturor categoriilor de schiori. Kappl este renumita pentru facilitatile oferite familiilor cu copii. Copiii pot petrece ziua in gradinitele gratuite ale statiunii.

SLDEN

Statiunea Solden, nucleul domeniului Oztal, este situata la poalele vaii Otztal. Este un binecunoscut centru sportiv, aflat la o altitudine de 1377- 3255 m , unde atat profesionistii cat si incepatorii se pot bucura de partii largi si zapada permanenta.
Petrecerile apres ski si viata de noapte activa au transformat statiunea Solden intr-un loc de intalnire al oamenilor din toate colturile lumii.

SEEFELD

De doua ori gazda Olimpiadelor de iarna, Seefeld este un orasel atractiv, situat pe un platou insorit din Tirol, in apropierea Innsbruck-ului. Este o statiune internationala, cu partii separate pentru incepatori si intermediari. Are o excelenta retea de magazine, baruri si cafenele, un superb centru sportiv si multe alte posibilitati de petrecere apres ski. Este statiunea ideala pentru grupurile neomogene din punctul de vedere al abilitatii de a schia.

INNSBRUCK

Capitala Tirolului, Innsbruck este sediul Parlamentului, Guvernului si autoritatilor regionale tiroleze. Statiunea si-a castigat un renume international, gazduind Jocurile Olimpice de iarna atat in anul 1964 cat si in anul 1976.

Statiunea olimpica este un adevarat Eldorado pentru iubitorii sporturilor de iarna. Pentru cei ce cauta imbinarea sportului cu activitatile culturale recomandam vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase din Europa, Innsbruck, incluzand vizitarea Palatului, Gradinii si biserii imperiale, precum si a gradinii zoologice de iarna.

STUBAITAL

Stubaital este una dintre cele mai frumoase vai din Tirol. Poate fi data oricand ca exemplu, avand servicii de un inalt nivel, piscuri impresionante de peste 3000 m, partii largi ce coboara pe ghetar, oferind sansa unica de a schia 365 de zile pe an. Dispune de schilifturi cu o capacitate impresionanta. Capitala Tirolului, Innsbruck se afla la doar 15 minute distanta.

ZILLERTAL

In Zillertal, turistul este supus unor grele incercari, fiind obligat sa aleaga din multitudinea de partii ce ii stau la dispozitie. Ca niste perle pe un sirag, statiunile de schi stau aliniate asteptandu-si musafirii. Cu peste 500 de km de piste impecabile aceasta regiune este cea mai cautata din Alpii austrieci. Cu toate acestea ea si-a pastrat caracterul specific satelor austriece. Punctul culminant este statiunea Hintertux, unde se poate schia tot anul. Zillertal Arena va ofera 3000 de rute, astfel legate intre ele incat schiorul sa aiba posibilitatea de a parcurge cat mai multe dintre ele.

KITZBHEL

Kitzbuhel se afla pe lista statiunilor Top Ten din Austria, atat datorita programelor variate de Apres-ski ce le ofera, cat si datorita infrastructurii sale impresionante: sute de km de partii, 2 lacuri, 30 terenuri tenis, 4 terenuri uriase de golf. Kitz, cum este numit de turisti, are un flair tirolez imbinand cu success traditionalul cu modernul. Este locul de intalnire al personalitatilor din lumea sportului, culturii si a showbusinessului.

Kitzbuhel pulseaza de viata nu doar iarna ci si vara, cand evenimente cum ar fi : Cupa de tenis general sau Clasic Car Alpine- Rally, atragand mii de vizitatori.

ST JOHANN IN TIROL

Aceasta regiune se distinge prin traditiile bine pastrate. Aici poti fi surprins de fanfarele stradale tiroleze, si poti simti adevaratul iz al Austriei.
Piste acoperite cu o pulbere de omat stralucitor, pe o intindere de 60 km te asteapta in St.Johann in Tirol, pana la sfarsitul lunii aprilie. Cui nu-i ajung cei 60 de km de partii, cumparand un Top skipass, poate ajunge cu usurinta pe partiile din Kitzbuehel. Statiunea este ideala si pentru snowboard datorita calitatii excelente a zapezii.

VILLACH

Villach, amplasat in centrul regiunii Carinthia, este ideal localizat pentru explorarea intregului district al lacurilor. Iarna inseamna in Villach patinoar natural pe lac, sanius, ski, snowboard si schi fond. Villach este o statiune cocheta, cu excelente posibilitati de shopping si vizite turistice: In centrul orasului vechi este Hauptplatz - piata centrala legata de un pod peste Drau de partea de nord a orasului iar in partea de sud este amplasata Pfarrkirche - biserica parohiala.

BAD KLEINKIRCHHEIM

Statiunea Bad Kleinkirchheim se afla in inima Alpilor austrieci. Datorita partiilor de schi excelente, a bailor termale si aquaparcurilor, aceasta a devenit una din cele mai recunoscute statiuni din Austria. Statiunea este caracterizata prin partii lungi si instalatii de transport pe cablu moderne, care transporta schiorii si snowboarderii intre 1350-2000 m. Aici gasim cele mai lungi partii din Carinthia, intre ele enumerandu-se cateva partii competitionale, omologate FIS. Noua partie de coborare Franz Klammer, inaugurata in decembrie 03, a fost conceputa in asa fel incat sa poata fi organizate toate categoriile de concurs de cupa mondiala. Cu o inclinatie de 70%, cu o lungime de 3150 m, a devenit una dintre cele mai renumite si exigente piste de coborare din Europa.
Dupa o zi plina de schi sau snowboard, turistii se pot relaxa in aquapark-ul din Bad Kleinkirchheim, sau in baile termale St. Kathrein.

MLLTAL

Din Flattach se ajunge cu schibusul in cateva minute in Molltal. 48 de km de piste asteapta atat incepatorii cat si avansatii. Deosebit de spectaculoasa este coborarea de 7 km de la Schareck pana la statiunea din vale. " Expressul Molltal" transporta schiorii in doar 8 minute in regiunea de ghetar din Molltal ce se afla in mijlocul Parcului National Hohe Tauern, atingand altitudinea de 3122 m. In Mallnitz veti putea gasi momente de relaxare dupa o zi lunga de schi, vizitand Baile Tauern sau varianta de excursie in statiunea de cercetare Bios, unde puteti lua parte la experiente interactive din laboratoarele acestui centru.

EUROPASPORTREGION

Statiunile Zell am See si Kaprun sunt locuri ce ofera satisfactii pentru orice schior,fie el incepator sau avansat. Zell am See, orasel deosebit de cochet, situat pe malul lacului pitoresc cu acelasi nume, este locul de intalnire al turistilor din toata Europa in toate anotimpurile. Kaprun, la 7 km de Zell am See, ofera confort si relaxare. Din Kaprun turistii au acces direct pe ghetarul Kitzsteinhorn, destinatie ravnita de orice schior.
Posibilitatile de schi sunt potrivite tuturor categoriilor de sportivi. Isi gasesc aici partii excelente atat familiile cu copii , incepatorii, cat si schiorii profesionisti, imblinzitorii ghetarilor. Nici dupa o lunga zi de schi nu te poti plictisi in aceasta regiune, ea fiind renumita pentru numeroasele sale restaurante, baruri, cluburi cat si pentru baile relaxante ce se gasesc in localitatea Kaprun.

GASTEINER TAL

Este cunoscuta atat ca statiune de schi cat si ca statiune wellness, datorita bailor sale termale tamaduitoare.
Renumita inca din evul mediu, Gasteinertal ne surprinde prin rafinamentul, cochetaria statiunilor ce ne amintesc de St. Moritz din Elvetia: Bad Gastein, Bad Hofgastein. Pistele de schi ofera sastisfactii depline atat incepatorilor cat si initiatilor. Schiorii fanatici, carora nu le ajunge o iarna intreaga de schi, pot vizita Haute Volee, ce se afla la 10 km de Bad Gastein si unde gasim zapada si la sfarsitul lunii aprilie (2686 m altitudine).

ZONA SALZBURG (SALZBURGERLAND)

Salzburger Sportwelt(Flachau, Wagrain) : este un schi paradis cu o intindere uriasa care raspunde tuturor cerintelor. Schiorii vor gasi o paleta larga de piste pentru incepatori, intermediari si avansati cat si partii special create pentru familii. Vom intalni aici sate austriece cu atmosfera tipica regiunii, dar si statiuni moderne, unde viata este intr-o continua forfota. Cu schibusul gratuit, cu trenul " Null Tarif" sau cu masina proprie, turistul poate descoperi frumusetile acestei regiuni.

Dachstein West (Lammertal): Doar la o departare de 30 km de Salzburg se gaseste aceasta regiune de schi, ce ne surprinde cu panoramele sale minunate. O atmosfera de iarna, o natura intr-o vesnica sarbatoare, intampina turistii sositi aici. Pistele sunt foarte bine amenajate, se adreseaza atat incepatorilor cat si avansatilor precum si familiilor. Unele dintre ele pornesc chiar din usa locuintelor. Copiii isi gasesc in aceasta regiune locul bine meritat, prin distractiile oferite de statiune.AUSTRIA SUPERIOARA / AUSTRIA INFERIOARA/STIRIA

(OBERSTERREICH/NIEDERSTERREICH/STEIERMARK)

Austria Superioara, , ingloband 7 statiuni de schi, inconjurate de scenarii montane majestuoase, ofera sansa de a schia atat pentru copiii de gradintia cat si pentru schiorii experimentati. Pentru iubitorii drumetiilor montane, in Austria superioara veti gasi nenumarate trasee montane, bine marcate si extrem de populare.

Situat doar la o distanta de 150 km de Viena, Hochkar este cea mai mare regiune de schi din Austria Inferioara. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in aprilie. Hochkar este o statiune potrivita, atat incepatorilor cat si initiatilor datorita partiilor cu grad de dificultate foarte diferit. Nu sunt uitati nici practicantii de snowboard sau schiorii de fond, ei gasind aici piste lungi, in mijlocul unei naturi paradisiace.

Austria Inferioara este cunoscuta de asemenea pentru statiunile sale termale cum ar fi Baden, din apropierea Vienei, potrivite familiilor cu copii.

In Stiria veti regasi toate atractiile Austriei intr-o singura regiune: statiuni termale, ghetarul Dachstein, 860 km de partii de schi, statiunea Schladming- gazda anula a Cupei Mondiale de slalom pe timp de noapte pentru barbati. Regiunea are un specific viticol, fiind un renumit centru culinar al Austriei. Preturile rezonabile, sarmul rustic si flairul mediteranean confera acestei regiuni o aura irezistibila.

VIII Orase - centre turistice

Capitala federala Viena si-a pastrat pana in zilele noastre atmosfera nostalgica a fostei resedinte imperiale. Dar in acelasi timp puteti savura in metropola dunareana "lifestyle" in stare pura. Orasul lui Mozart Salzburg va intampina cu festivitati culturale si cu un deosebit sarm european. Capitala landului Stiria - Graz - are spiritul capitalei culturale europene din 2003 inca foarte viu. Monumentele din Innsbruck, cunoscute in toata lumea, sunt tot atatea marturii de istorie grandioasa. Evenimente cum ar fi Ars Electronica sau Festivalul Bruckner au concentrat atentia internationala asupra orasului Linz. Klagenfurt, supranumit si trandafirul de langa Wrthersee, este situat langa unul din cele mai mari lacuri alpine din Europa. Eisenstadt este, ce-i drept, capitala cea mai mica a unui land austriac, dar compenseaza cu un program foarte variat, fiind fosta resedinta a unor principi. Bregenz va intampina cu cel de-al treilea lac al Europei Centrale ca dimensiune si cu o gama diversa de oferte. Iar St. Plten atrage prin viata cotidiana dinamica a unui oras foarte interesant.

Dar nu numai capitalele landurilor federale, ci si orasele mici, istorice pot trezi senzatii puternice: in Austria inferioara si in Burgenland s-a marit numarul de orasele care stau in trena Vienei, care sunt atractive tocmai prin jocul dintre arhitectura impunatoare si natura pitoreasca din jur. Micile orase din Austria superioara si din Salzburg au o atmosfera unica: fatadele cochete ale caselor mari de familii burgheze se asociaza cu decorul natural impresionant si dau un amestec remarcabil. Stiria si Carintia ascund adevarate tezaure - in orasele istorice, care se caracterizeaza printr-o imbinare a arhitecturii vechi cu un stil de viata mediteranean si cu oferte actuale. Ansambluri urbane gratioase va intampina inaintea peisajelor montane din Vestul Austriei, din Tirol si din Vorarlberg, aceste locuri milenare de coabitare a oamenilor cu Alpii

CUPRINS

Cap I    Asezare geografica si accesibilitate ............. 1

Cap II    Cadrul fizico - geografic .................2

Cap III    Cadrul economic - social si politic ..............4

Cap IV    Resurse si atractii turistice .................5

Cap V    Forme de turism .....................6

Cap VI    Baza tehnico-materiala .................7

Cap VII Statiuni turistice .....................9

Cap VIII Orase - centre turistice ................13

BIBLIOGRAFIE - INTERNET

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3536
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved