Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Marca, element definitoriu al produsului / serviciului

Turism+ Font mai mare | - Font mai micMarca, element definitoriu al produsului / serviciuluiIn perioada actuala, caracterizata de o concurenta acerba in lumea afacerilor, majoritatea consumatorilor apreciaza ca marca reprezinta un factor cheie de diferentiere a produsului / serviciului unei intreprinderi, influentand astfel decizia lor de cumparare. De aceea, specialistii de marketing joaca un rol major in ceea ce priveste crearea, mentinerea, protectia si imbunatatirea marcilor. In conceptia Asociatiei Americane de Marketing, marca este definita drept un nume, un termen, un semn, un simbol, un desen sau o combinatie a acestora, care permite atat identificarea bunurilor si / sau serviciilor unui ofertant / grup de ofertanti, cat si diferentierea de cele ale concurentilor. Completand aceasta definitie, Ph. Kotler, un adevarat guru in marketing, considera ca o marca este un simbol complex care semnifica atribute, avantaje, valori, cultura, personalitate si tipul de consumatori. Intreprinderile manifesta o preocupare din ce in ce mai mare fata de crearea unei marci puternice, unei marci de succes.

O marca de succes se individualizeaza, printre altele, prin simplitate, distinctie, deplina compatibilitate cu produsul / serviciul etc. In esenta, o marca puternica:

. este diferita de alte marci;

. stabileste o relatie emotionala cu potentialul cumparator;

. confera siguranta consumatorului;

. garanteaza calitatea bunurilor si / sau serviciilor.

O marca de succes a unei intreprinderi transmite consumatorilor un mesaj din care nu poate lipsi conceptul de calitate deoarece se pozitioneaza ca un furnizor de valoare adaugata.

Consumatorii fideli unei marci de succes regasesc mereu acelasi nivel calitativ inalt al produselor / serviciilor achizitionate sub respectivul nume de marca.

O marca de succes permite intreprinderii sa obtina un avantaj competitiv pe o piata in care concurenta este din ce in ce mai dura.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 859
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved