Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Conversia imaginilor in modul alb-negru, sepia in Photoshop

adobe photoshop

+ Font mai mare | - Font mai mic
Conversia imaginilor in modul alb-negru in Photoshop

Intr-o lume foarte colorata, prezentarea de imagini alb-negru poate parea demodata. Imaginea alb-negru are insa o eleganta aproape clasica si permite privitorului sa se concentreze asupra formelor si asupra subiectului, ceea ce constituie si intentia fotografului.


Conversia se poate face asupra fisierelor de imagine in format RAW, din convertorul Adobe Camera RAW. Daca am fotografiat in format JPEG, putem face conversia direct in Photoshop, pe calea 'Image -> Adjustments -> Black &White' disponibil incepand cu versiunea 3.

conversiean_00.jpg


1. Apelam comanda Black & White


conversiean_01.jpg


Si se deschide o noua fereastra, cu numeroase controale.
In partea superioara a ferestrei se afla o caseta - lista derulanta cu 'filtre' presetate, dar interesul nostru se va concentra pe cele sase cursoare pentru culori: rosu, galben, verde, cian, albastru si magenta, cu ajutorul carora putem aplica filtrele in modul adecvat imaginii pe care dorim sa o prelucram. Bifam butonul Preview si imaginea se va transforma in alb-negru, cu setarile implicite.


conversiean_02.jpg


2. Ajustarea conversiei
Putem apoi ajusta ponderea cu care contribuie la intensitatea de gri, fiecare culoare, prin ajustarea cursorului corespunzator. Ca si in cazul filtrelor colorate plasate in fata obiectivului inainte de fotografie, si aici un filtru aplicat cu intensitate mai mare, va conduce la redarea mai luminoasa a subiectelor de aceeasi culoare.


conversiean_03.jpg


Daca aducem mouseul in cadrul fotografiei, cursorul se transforma in pipeta. Clic pe mouse duce la transformarea pipetei intr-un mic cursor cu care puteti aplica modificari pe culoarea dominanta din punctul selectat. Totdata, culoarea dominanta va fi evidentiata in fereastra de conversie alb-negru.
Daca nu ne convine aspectul conversiei, dupa un numar de ajustari, apasarea tastei ALT transforma butonul CANCEL in Reset si puteti reveni la setarile implicite.
conversiean_04.jpg


In imaginea aleasa pentru ilustrarea acestui articol observam doua probleme: fundalul cam agitat si fetele umane sunt iluminate insuficient.
Pentru a reduce luminozitatea am scazut ponderea pe verde, cian, albastru si magenta. Cresterea luminozitatii fetelor umane am realizat-o prin cresterea contibuitiei rosului la imaginea finala.


3. Nuante de gri sau colorate.


conversiean_05.jpg


Cu ajutorul butonului Tint din partea de jos a casetei 'Black & White' putem 'vira' fotografia noastra, din nuante de gri intr-o alta culoare, la alegere. In mod implicit, programul ne propune o nuanta de sepia.


conversiean_06.jpg


Am virat spre sepia pentru a accenuta aerul vetust al acestui grup de batranei, iesiti duminica in parc, la o partida de sah.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 938
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site