Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Introducerea si editarea datelor

excel+ Font mai mare | - Font mai micIntroducerea si editarea datelor

Va pozitionati pe celula dorita si tastati.


Observati ca valorile de tip text sunt aliniate in mod automat in stanga celulei, iar valorile numerice sunt aliniate in mod automat in dreapta celulei!Acest fapt este foarte important, deoarece va ofera posibilitatea de a verifica daca s-au introdus corect valorile numerice. Valoarea numerica nu este tastata corect daca este aliniata in stanga celulei. Tastarea gresita a valorilor numerice va duce ulterior la erori in formule.

.

del

 
Atentie!!! Folositi blocul numeric pentru a tasta valorile numerice (pentru a evita ca in loc de cifra zero sa tastati litera o - in blocul alfanumeric zero si o sunt unul sub altul); pentru separator zecimal este indicat sa folositi tasta din blocul numeric;

evitati sa lasati spatii cifre - ca separatoare intre grupele numerice (de exemplu este gresit: 1 234 567).

Introducerea datelor pe mai multe randuri intr-o celula

Daca doriti sa tastati intr-o celula pe mai multe randuri

tastati Calcul, apasati simultan tastele Alt si Enter, tastati cost total, apasati simultan tastele Alt si Enter, tastati produs.

Sau, selectati inainte de a va apuca de tastat, domeniul de celule pentru care doriti sa puteti introduce datele pe mai multe randuri, si mergeti la comanda Format, Cells eticheta Alignment si activati caseta

Corectarea depasirilor de celule

Se poate intampla ca datele pe care le tastati sa depaseasca latimea celulei, respectiv latimea coloanei. Este bine sa corectati imediat aceste depasiri de celule.

Operatia se poate face automat, dupa tastarea datelor, cu dublu clic in dreapta etichetei coloanei respective - operatie care va avea ca efect latirea sau ingustarea coloanei respective, adica redimensionarea coloanei astfel incat cel mai lung text din coloana respectiva sa aiba loc; sau manual cu agat si trag de marginea din dreapta a etichetei de coloane.

Stergerea datelor

Va pozitionati pe celula dorita, sau selectati mai multe celule (vezi modul de selectare putin mai jos), si apasati tasta Delete.

Modificarea datelor

Faceti dublu clic pe celula dorita, pentru a introduce cursorul de inserare in interiorul celulei; folosind apoi sagetile de pozitionare de pe tastatura pozitionati acest cursor in locul unde este greseala si corectati.

Selectii

Selectarea unei celule

Faceti clic pe celula dorita.

Selectarea mai multor celule nealaturate

Cu tasta Ctrl tinuta apasata, faceti clic pe fiecare celula.

Selectarea unui domeniu de celule

Va pozitionati cu mouse-ul pe unul din colturile domeniului si, cu mouse-ul sub forma , agatati si trageti acoperind celulele dorite.

Celula din care incepeti selectarea nu se va "innegri", dar este selectata.

Selectarea mai multor domenii de celule, nealaturate

Selectati primul domeniu si, cu tasta Ctrl tinuta apasata, selectati celelalte domenii.

Selectarea unei coloane

Pentru a selecta coloana A, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu mouse-ul pe eticheta coloanei A. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma .

Selectarea mai multor coloane alaturate

Pentru a selecta coloanele A, B si C, de exemplu, selectati prima coloana (A) sau ultima coloana (C) si agatati si trageti spre dreapta, respectiv spre stanga, acoperind toate coloanele dorite. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma .

Selectarea mai multor coloane nealaturate

Pentru a selecta coloanele A, C si E, de exemplu, selectati prima coloana (A) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte coloane. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma .

Selectarea unei linii

Pentru a selecta linia 1, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu cursorul mouse-ului pe eticheta liniei 1. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma

Selectarea mai multor linii alaturate

Pentru a selecta liniile 1,2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) sau ultima linie (3) si agatati si trageti in jos, respectiv in sus, acoperind toate liniile dorite. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma .

Selectarea mai multor linii nealaturate

Pentru a selecta liniile 1, 2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte linii. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma .

faceti clic aici

 
Selectarea intregii foi excel

Selectarea mai multor foi (gruparea)

In situatia in care aveti de realizat aceeasi operatie pe mai multe foi (introducere date, formatare date, bordare date, mutare sau copire date etc. - Atentie nu merge pentru orice operatie!!!) aveti posibilitatea de a grupa foile.

Faceti clic pe eticheta primei foi si, cu tasta Shift tinuta apasata, faceti clic pe eticheta ultimei foi.

Din momentul in care ati grupat foile, ceea ce veti executa pe o foaie va fi automat preluat si pe celelalte foi din grupare, pana veti degrupa foile.

Degruparea foilor

Se va face automat cu clic pe oricare din etichetele foilor grupate (daca au fost grupate toate foile), sau cu clic pe una din etichetele foilor negrupate (daca nu au fost grupate toate foile).

Si intr-un caz si in celalalt, degruparea se poate face si astfel:

Clic cu butonul drept al mouse-ului pe una din etichetele foilor grupate si, din meniul de comenzi aparut selectati comanda Ungroup Sheets.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1236
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved