Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Crearea prezentarilor de diapozitive pentru internet

power point

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Introducerea unor desene, sunete si clipuri video
Elemente ale reprezentatiei
Prezentari electronice
Revizuirea si imbunatatirea unei prezentari de diapozitive
Introducerea ilustratiilor artistice in diapozitive
Tutorial PowerPoint
REALIZAREA PREZENTARILOR APLICATIA MICROSOFT POWERPOINT
MS PowerPoint. Crearea de prezentari
Pregatirea prezentarii
Derularea continua a diapozitivelor


CREAREA PREZENTARILOR DE DIAPOZITIVE PENTRU INTERNET
World Wide Web este cea mai cunoscuta componenta a Internetului, avand totodata si cele mai bune conditii grafice. Mai multe firme au site-uri Web cu informatii despre produsele lor si serviciile pe care le ofera, si pe care le pun la dispozitia publicului spre consultare. Exista si alte firme care au o versiune interna de Web, conceputa numai pentru angajatii lor proprii, care folosesc reteaua locala a firmei. Aceasta este o retea Intranet.

Planul unei prezentari pentru Web si includerea hiperlegaturilor

Sabloanele pentru prezentari care cuprind in denumire si cuvantul cheie Online au fost special concepute pentru crearea unor prezentari care urmeaza a fi publicate on-line (in Web sau intr-o rtea intranet) si contin butoane speciale de comanda.

Aplicatia PowerPoint va ofera posibilitatea de a crea hiperlegaturi pentru adrese din Web (URL) pe care sa le asociati unor butoane. De exemplu, puteti crea un buton care sa va conduca la pagina initiala (prima pagina a site-ului din Internet) a firmei la care lucrati, si care sa fie plasat in partea de jos a tuturor diapozitivelor.

Sa presupunem ca ati inceput o noua prezentare pornind de la un sablon pentru utilizarea on-line. Acesta are deja butoanele Previous si Next. Puteti sa includeti un buton Home pentru realizarea saltului la pagina initiala a site-ului Web (https:/www.mysite.com). Efectuati pasii urmatori:

Selectati View, Master, Slide Master. (Butoanele de deplasare se gasesc in Slide Master).

Executati clic pe butonul Home; in jurul lui vor aparea marcaje de selectare.

Selectati Slide Show, Action Settings. Pe ecran va aparea caseta de dialog Action Settigs.

Executati clic pe butonul Hyperlink To.

Deschideti lista derulanta Hyperlink To si selectati URL.

In caseta de dialog care va aparea pe ecran, scrieti adresa URL cu care vreti sa stabiliti legatura.

Executati de doua ori clic pe OK pentru a inchide ambele casete de dialog.

Acum este momentul sa verificati cum functioneaza hiperlegatura. Afisati diapozitivul in modul de afisare Slide Show si executati clic pe buton. In cazul in care legatura cu Internetul este activa, va fi lansat browserul pe care il aveti instalat, si care va face legatura cu adresa URL selectata.

Salvarea unei prezentari in formatul HTML

O alta facilitate a aplicatiei PowerPoint este capacitatea de a salva fisiere in formatul HTML. Aceasta este foarte utila deoarece va transforma prezentarile in documente care pot fi afisate in orice browser Web, fara nici un ajutor din partea aplicatiei PowerPoint. Deoarece toti utilizatorii retelei Worl Wide Web au browsere pentru Web, vor putea cu totii sa va gaseasca prezentarea.

Dezavantajul este, desigur, faptul ca transformarea nu este perfecta. Prezentarea poate sa nu arate exact la fel in formatul HTML ca in PowerPoint. Totusi, textul va ramane in intregime acelasi, chiar si unele attribute de formatare.

Pentru a salva un fisier in formatul HTML, efectuati pasii urmatori:

Selectati File, Save as HTML. Pe ecran va aparea caseta de dialog Save as HTML Wizard, care va ghideaza pe parcursul procesului. Executati clic pe Next pentru a incepe.

Selectati un format existent din lista Load Existing Layout sau lasati selectat New Layout. Executati clic pe Next.Selectati un stil pentru pagina: Standard sau Browser frames apoi executati clic pe Next.

o      Standard este un mod de afisare simplu, cu un singur panou, care va da rezultate corecte in aproape toate browserele

o      Browser frames este mai frumos, darn u poate afisa toate elementele, decat daca utilizatorul care deruleaza prezentarea are un browser care lucreaza cu cadre.

Alegeti un format graphic in care sa fie exportate obiectele grafice, apoi executati clic pe Next pentru a continua.

- GIF si JPEG sunt formate grafice acceptate in egala masura. GIF este mai frecvent folosit, dar JPEG are dimensiuni mai reduse. Aceste formate nu accepta obiecte animate, astfel ca toate obiectele animate vor fi pierdute.

- Formatul PowerPoint Animation impune ca utilizatorii sa incarce un cititor special pentru PowerPoint, insa astfel animatile si efectele grafice vor ramane neschimbate fata de versiunea originala.

Selectati dimensiunile ecranului pentru care sa fie optimizata prezentarea. Varianta 640x480 a fost multa vreme versiunea standard pentru calculatoarele personale, insa in ultima vreme, utilizatorii folosesc rezolutia de 800x600 si chiar 1024x748. Dupa aceea, executati clic pe Next.

Cand vi se cere, introduceti adresa dumneavoastra de e-mail sau adresa paginii Web. Acestea vor fi accesibile pentru utilizatorii care vor viziona prezentarea creata de dumneavoastra. Apoi, executati clic pe Next.

Executati clic pe User Browser Colors pentru a folosi configuratia prestabilita a utilizatorului, sau executati clic pe Custom Colors si selectati-va propria configuratie. Executati clic pe Next pentru a continua.

Executati clic pe butonul de optiune din dreptul stilului de buton dorit, apoi executati clic pe Next.

Selectati si alte optiuni pentru formatul pe care l-ati ales. Executati clic pe butonul aflat pe pozitia dorita, apoi pe Next.

In caseta de text Folder introduceti denumirea dosarului ales pentru salvarea documentelor convertite in HTML. Varianta prestabilita este My Documents. Apoi executati clic pe Next.

Executati clic pe butonul Finish pentru a finaliza operatia.

Dupa ce salvati prezentarea in format HTML, trebuie sa o copiati pe serverul din care vreti sa fie accesibila. Daca folositi un modem pentru a va conecta la un furnizor de servicii Internet, stabiliti mai intai legatura prin modem, apoi, cu ajutorul vrajitorului Web Publishing incarcati fisierele in directorul corespunzator de pe server. Daca folositi o retea locala sau o retea Intranet, discutati cu administratorul de sistem pentru a afla unde sa salvati fisierele.

Programe pentru vizualizarea prezentarilor PowerPoint

Ceea ce ati creat in PowerPoint poate fi publicat in World Wide Web in doua moduri. Unul este salvarea prezentarii in formatul HTML propriu-zis. Fisierul PowerPoint devine un set generic de fisiere HTML care pot fi citite in aproape orice browser Web, nefiind necesar ca pe calculatorul utilizatorului sa fie instalata aplicatia PowerPoint. Cu aceasta metoda, pierdeti insa animatiile si elementele de trecere, astfel ca o prezentare cu multe astfel de elemente nu va fi eficienta cand va fi prezentata in acest format.

Cealalta metoda presupune copierea prezentarii PowerPoint in formatul ei nativ in serverul pentru Web, lasand utilizatorii sa o acceseze ca prezentare PowerPoint. Aceasta solutie este buna pentru ca mentine toate animatiile si elementele de trecere, dar impune cititorilor sa aiba instalat programul PowerPoint.

O solutie partiala pentru acest neajuns este furnizarea unui program pentru citirea prezentarilor PowerPoint. Acest program este o versiune runtime a aplicatiei PowerPoint, continand numai elementele strict necesare pentru vizualizarea prezentarii. Cititorul nu poate face modificari in prezentare este ca si cand s-ar afla permanent in modul de afisare Slide Show.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 617
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site