Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Revizuirea si imbunatatirea unei prezentari de diapozitive

power point

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
GRAPHING WITH POWERPOINT
Moduri de vizualizare
Editarea diapozitivelor
Editarea continutului foliilor
Tiparirea
REALIZAREA PREZENTARILOR – APLICATIA MICROSOFT POWERPOINT
Efecte aplicate diapozitivelor
PREZENTAREA PROGRAMULUI POWERPOINT
Crearea Prezentarilor
Realizarea unei prezentari


REVIZUIREA SI IMBUNATATIREA UNEI PREZENTARI DE DIAPOZITIVE
Inainte de “a scoate in lume” prezentarea, pentru a o prezenta celor carora le

este destinata, trebuie sa o parcurgeti de mai multe ori pe calculatorul dumneavoastra, pentru a verifica daca toate diapozitivele sunt aranjate in ordinea corecta.

Revizuirea unei prezentari de diapozitive, pe ecran

Puteti sa revizuiti o prezentare de diapozitive pentru a vedea cum va arata in forma finala. Pentru a derula o prezentare de diapozitive, efctuati pasii urmatori:

Deschideti prezentarea.

Executati clic pe butonul Slide Show din partea de jos a ferestrei prezentarii. Primul diapozitiv al prezentarii va fi afisat pe intregul ecran.

Pentru a afisa urmatorul diapozitiv sau pe cel anterior, procedati astfel:

o      Pentru a afisa urmatorul diapozitiv, executati clic pe butonul din stanga al mouse-ului, sau apasati tasta Page Down, ori tasta cu sageata la dreapta sau in jos.

o      Pentru a afisa diapozitivul anterior, executati clic pe butonul din dreapta al mouse-ului, sau apasati tasta Page Up, ori tasta cu sageata la stanga sau in sus.

o      Pentru a inchide prezentarea, apasati tasta Esc.

Controlul asupra prezentarii de diapozitive

In timp ce vizionati o prezentare de diapozitive, puteti sa faceti si altceva in afara de a urmari trecerea de la un diapozitiv la altul. Cand mutati indicatorul mouse-ului, observati triunghiul dintr-o caseta aflata in coltul din staga jos al prezentarii. Executati clic pe acel buton, iar PowerPoint va deschide un meniu derulant care contine comenzi ce pot fi folosite in timpul derularii prezentarii. Comenzile respective sunt prezentate in lista urmatoare:

v    Comenzile NEXT si PREVIOUS va permit sa treceti de la un diapozitiv la altul.

v    Folositi comanda GO, SLIDE NAVIGATOR pentru a deschide o caseta de dialog cu o lista a tuturor diapozitivelor din prezentare. Puteti sa treceti rapid la orice diapozitiv din lista. Daca stiti denumirea unui anumit diapozitiv, puteti sari direct la el selectand GO, TITLE si executand clic pe titlul respectiv din lista.

v    Executati clic pe MEETING MINDER pentru a deschide o fereastra in care puteti sa luati notite in timpul desfasurarii intrunirii in care faceti prezentarea de diapozitive.

v    Selectati SPEAKER NOTES pentru a reciti notitele legate de un anumit diapozitiv.

v    Selectati SLIDE METER pentru a deschide o caseta de dialog cu ajutorul careia puteti controla pauzele dintre diapozitive.

v    ARROW si PEN sunt optiuni pentru mouse. Arrow este optiunea prestabilita. Mouse-ul poate serivi ca sageata pentru a indica anumite parti din diapozitiv, dar poate servi si ca stilou pentru a scrie comentarii pe diapozitiv, sau pentru a marca fragmente-cheie in timpul derularii prezentarii. Retineti insa ca este foarte dificil sa scrii lizibil cu un mouse obisnuit sau cu un trackball.

v    POINTER OPTIONS va permite sa alegeti o culoare pentru stilou si sa indicati daca vreti ca indicatorul sa fie afisat sau ascuns.

v    SCREEN deschide un submeniu care va permite sa intrerupeti prezentarea, sa goliti ecranul, si sa stergeti toate urmele pe care le-ati facut cu stiloul pe diapozitiv.

v    END SHOW va conduce inapoi in fereastra de editare a diapozitivului.Selectarea optiunilor pentru prezentarea de diapozitive

In functie de tipul de prezentare, poate fi util sa faceti cateva ajustari in privinta modului de derulare a acesteia, cum ar fi derularea intr-o fereastra (in configuratia prestabilita derularea se face pe intregul ecran) sau afisarea doar a anumitor diapozitive. Comenzile necesare pentru acestea si pentru alte ajustari se gasesc in caseta de dialog Set Up Show. Pentru a o deschide, selectati Slide Show, Set Up Show.

Adaugarea butoanelor de comanda in diapozitive

In cadrul unei prezentari de diapozitive va puteti deplasa inainte si inapoi cu ajutorul tastelor Page Down si Page Up. Aceasta metoda simpla are insa si doua neajunsuri:

In cazul unei prezentari de tip chiosc, este de preferat ca auditoriul sa nu aiba acces la tastatura.

Aceasta metoda nu face decat o simpla trecere de la un diapozitiv la altul, nepermitand saltul peste anumite diapozitive, sau saltul rapid la inceputul sau la sfarsitul prezentarii.

O noua facilitate prin care se rezolva aceasta problema din aplicatia PowerPoint este capacitatea de a include butoane de comanda in diapozitive. Butoanele de comanda seamana cu butoanele unui CD Player: ele permit saltul rapid la orice diapozitiv, revenirea, avansarea rapida sau chiar oprirea prezentarii.

Pentru a introduce un buton intr-un diapozitiv, efectuati pasii urmatori:

Afisati diapozitivul in modul de afisare Slide.

Selectati Slide Show, Action Buttons, apoi alegeti un buton din paleta care apare langa comanda. De exemplu, daca vreti sa creati un buton care sa comande trecerea la urmatorul diapozitiv, puteti allege butonul cu o sageata orientata spre dreapta.

Indicatorul mouse-ului va lua forma unui reticul in cruce (crosshair). Trageti-l pentru a trasa o caseta acolo unde trebuie introdus butonul, in dispozitiv. PowerPoint va desena butonul pe diapozitiv si va deschide caseta de dialog Action Settings.

Selectati genul de actiune ce corespunde butonului. In majoritatea cazurilor, va trebui sa selectati Hyperlink To. Iata lista completa a optiunilor pe care le aveti:

o      None

o      Hyperlink To – Legatura poate fi un diapozitiv, o hiperlegatura din Internet, un document din calculatorul dumneavoastra – practice, orice.

o      Run Program – Puteti opta pentru lansarea unui program atunci cand utilizatorul executa clic pe buton.

o      Run Macro – Daca ati inregistrat un program macro, utilizatorul il va putea lansa folosind acest buton.

o      Object Action – Daca ati inglobat obiectele (OLE) in prezentare, PowerPoint poate active un astfel de obiect cand este actionat acest buton.

Deschideti lista derulanta corespunzatoare tipului de actiune, si selectati actiunea respectiva (de exemplu, Next Slide). Daca selectati Run Program, executati clic pe butonul Browse si localizati programul pe care vreti sa-l lansati.

(Optional) Daca doriti ca atunci cand utilizatorul executa clic pe buton sa fie redat un clip sonor, selectati caseta de validare Play Sound si alegeti un clip sonor din lista derulanta.

(Optional) Daca doriti ca butonul sa fie animat, (un artificiu dragut), lasati marcajul de validare in caseta Animate Click.

Executati clic pe OK, dupa care butonul va aparea pe diapozitiv.

Revizuiti prezentarea pentru a vedea cum functioneaza butonul.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 653
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site