Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


MICROSOFT WORD. LUCRUL CU TABELE

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micMICROSOFT WORD. LUCRUL CU TABELE

CONTINUT:
Cum realizezi un tabel?;

Cum introduci date intr-un tabel?;

Cum selectezi un tabel?;

Cum realizezi marginile unui tabel?;

Cum stergi un rand din tabel?;

Cum stergi o coloana din tabel?;

Cum unesti un grup de celule?;

Cum imparti o celula in doua sau mai multe celule?;

Cum egalezi dimensiunile liniilor/coloanelor unui tabel?;

Cum schimbi directia de scriere a textului?;

Cum copiezi capul de tabel pe pagina urmatoare?;

Cum realizezi un autotabel?;

Cum realizezi solid (plin) in interiorul tabelului?;

Cum realizezi un Text Box?;

Cum selectezi unText Box?;

Cum maresti sau micsorezi un Text Box?;

Cum realizezi marginile rotunde ale unui Text Box?;

Cum colorezi un Text Box?;

Cum stabilesti grosimea si culoarea liniei Texet-Box-ului?;

Cum faci modificari intr-un Text Box?;

Cum inserezi un simbol in Text Box?;

Cum inserezi o imagine intr-un Text Box?;

Cum maresti/micsorezi o imagine din Text Box?;

Cum aliniezi un text in Text Box?;

Cum asezi o imagine in pagina fara sa afectezi scrisul?;

Cum calculezi?.

Rezumat:

Cu ajutorul programului Word putem realiza crearea aranjarea in pagina si prelucrarea tabelelor.

Obiective:

In aceasta tema vei invata sa efectuezi urmatoarele operatiuni:

Sa creezi un tabel;

Sa introduci date intr-un tabel;

Sa modifici un tabel;

Sa efectuezi calcule simple intr-un tabel;

Sa creezi si sa modifici o caseta text;

Cum realizezi un tabel?

Te pozitionezi unde doresti sa inserezi tabelul …..Clic. Te pozitionezi pe Table(Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Insert Table(Inserare tabel) ….Clic. Observi ca se deschide fereastra Insert Table(Inserare tabel). Stabilesti numarul de linii si de coloane al tabelului. Te pozitionezi pe OK…..Clic.

C

Introducerea datelor in tabel

 


 
2. Cum introduci date intr-un tabel

Pentru a tasta date intr-un tabel, pozitionezi punctul de inserare in celula dorita si tastezi. Pentru deplasarea la celula urmatoare apesi tasta Tab sau deplasezi punctul de inserare.

 
3. Cum selectezi un tabel?

Te pozitionezi cu mouse-ul in tabel…Clic. Te pozitionezi pe Table(Tabel)…Clic. Te pozitionezi pe Select Table(Selectare tabel)…..Clic.

4. Cum realizezi marginile unui tabel?

C

Realizarea marginilor tabelului

 


Selectezi tabelul . Te pozitionezi pe Format. Clic. Te pozitionezi pe Borders and Shading (Borduri si umbrire)….Clic. Observi ca s-a deschis fereastra Borders and Shading (Borduri si umbrire)….. Te pozitionezi pe fereastra Border (Borduri). Clic. Te pozitionezi pe felul liniei in casuta Style (Stil).Clic. Te pozitionezi pe felul bordarii (Box,Grid sau All).Clic. Te pozitionezi pe casuta OK. Clic.

C

Stergerea randurilor tabelului

 


5. Cum stergi un rand din tabel?

Te pozitionezi cu mouse-ul in afara tabelului, in dreptul liniei respective. Clic. Te pozitionezi pe Table(Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Delete Rows (Stergere randuri). Clic.

C

Stergerea coloanelor tabelului

 
 
6. Cum stergi o coloana din tabel ?

Te pozitionezi cu mouse-ul deasupra coloanei respective pana se transfoma in . Clic. Te pozitionezi pe Table(Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Delete Coloumns (Stergere coloane). Clic.

 


C

Unirea grupurilor de celule

 
7. Cum unesti un grup de celule

Selectezi grupul de celule care urmeaza a fi unite. Te pozitionezi pe meniul Table (Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Merge Cells (Imbinare celule). Clic.8. Cum imparti o celula in doua sau mai multe celule

B

Scindarea celulelor

 


B

Egalarea dimensiunilor liniilor sau coloanelor

 
Selectezi celula ce urmeaza a fi impartita in mai multe celule. Te pozitionezi pe meniul Table (Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Split Cells (Scindare celule). Clic. Introduci in caseta Number of columns, numarul de coloane si/sau in caseta Number of rows, numarul de linii. Te pozitionezi pe butonul Ok. Clic.

9. Cum egalezi dimensiunile liniilor/coloanelor unui tabel

B

Schimbarea directiei de scriere

 
Selectezi liniile/coloanele. Te pozitionezi pe meniul Table (Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Distribute Rows Evenly (Distribuire randuri in mod egal) sau Te pozitionezi pe Distribute Columns Evenly (Distribuire coloane in mod egal). Clic.

10. Cum schimbi directia de scriere a textului

Selectezi liniile/coloanele vizate. Te pozitionezi pe butonul Change Text Direction (Modificare orientare text) de pe bara de instrumente. Clic.

B

Repetare randuri titlu

 
11. Cum copiezi capul de tabel pe pagina urmatoare

Selectezi linia (liniile) ce reprezinta capul de tabel.Te pozitionezi pe meniul Table (Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Headings (Repetare randuri titlu). Clic.

 

B

Realizarea autotabelului

 
12. Cum realizezi un autotabel?

Te pozitionezi cu cursorul acolo unde vrei sa inserezi un tabel. Te pozitionezi pe Table(Tabel).Clic. Te pozitionezi pe Insert Table(Inserare tabel) Clic. Iti stabilesti numarul de randuri si coloane. Te pozitionezi pe butonul AutoFormat (Autoformatare). Clic. Iti alegi felul tabelului din casuta Format. Clic. Te pozitionezi pe casuta OK. Clic. Observi ca ai revenit in fereastra Insert Table(Inserare tabel).Te pozitionezi pe casuta OK. Clic.

B

Crearea unui solid in tabel

 
 


13. Cum realizezi solid(plin)in interiorul tabelului?

Selectezi tabelul, randul sau coloana. Te pozitionezi pe Format. Clic. Te pozitionezi pe Borders and Shading (Borduri si umbrire). Clic. Te pozitionezi pe Shading (Umbrire). Clic. Te pozitionezi cu mouse-ul in sectiunea Patterns pe sageata ▼a casutei Style (Stil) si alegi.

C

Realizarea unui Text Box

 


14. Cum realizezi un Text Box?

Te pozitionezi pe Insert(Inserare). Clic. Te pozitionezi pe Text Box(Caseta text). Clic. Sageata mouse-ului se transforma intr-o cruce. Te pozitionezi cu cruciulita in pagina, apesi pe butonul din stanga al mouse-ului si tii apasat mutand mouse-ul in jos si dreapta realizandu-ti o caseta. Dupa ce ti-ai stabilit marimea Text Box-ului iei degetul de pe butonul mouse-ului .

C

Selectarea unui Text Box

 


15. Cum selectezi un Text Box?

Dupa ce ai realizat un Text Box (Caseta text), te pozitionezi pe linia de contur a Text Box-ului pana cand apare cursorul cu crucea cu sageti. Clic. Observi ca pe conturul Text Box-ului au aparut 8 puncte. Asta inseamna ca Text Box-ul tau s-a selectat.

C

Marirea/micsorarea unui Text Box

 
16. Cum maresti sau micsorezi un Text Box ?

Dupa ce ai selectat Text Box-ul (Caseta text), te pozitionezi pe punctele care se afla pe marginea Text Box-ului. Observi ca mouse-ul s-a transformat intr-o sageata cu dublu sens, apesi si tii apasat deplasandu-te in partea in care doresti si pana unde doresti sa modifici marimea Text Box-ului. Dupa ce ai stabilit marimea iei degetul de pe buton.

C

Realizarea marginilor rotunde ale Text Box-ului.

 


17. Cum realizezi marginile rotunde ale unui Text Box?

Selectezi Text Box-ul (Caseta text).Te pozitionezi pe Draw (Desen).Clic. Te pozitionezi pe Change Autoshape (Modificare forma automata), in dreapta Basic Shapes(Forme de baza), din nou in dreapta pe figura care are colturi rotunde.

C

Colorarea unui Text Box

 


18. Cum colorezi un Text Box?

Selectezi Text Box-ul (Caseta text). Te pozitionezi pe marginea Text Box-ului. Dublu Clic. Observi ca s-a deschis fereastra Format Text Box. Te pozitionezi pe fereastra Colors and Lines (Culori si Linii). Clic. Te pozitionezi pe casuta Color(Culoare) de la Fill. Clic. Te pozitionezi pe culoarea pe care doresti. Clic. Te pozitionezi pe casuta OK. Clic

B

Stabilirea grosimii si culorii liniei

 


19. Cum stabilesti grosimea si culoarea liniei Text Box-ului?

B

Modificarile intr-un Text Box

 
Selectectezi Text Box-ul (Caseta text). Te pozitionezi pe marginea Text Box-ului. Dublu clic. Observi ca s-a deschis fereastra Format Text Box (Formatare casuta text). Te pozitionezi pe fereastra Line(Linie). Clic. Te pozitionezi pe casuta Weight (Grosime). Clic. Te pozitionezi pe grosimea liniei pe care doresti. Clic. Te pozitionezi pe casuta Color(Culoare). Clic. Te pozitionezi pe culoarea pe care doresti. Clic. Te pozitionezi pe casuta OK. Clic.

20. Cum faci modificari intr-un Text Box

Te pozitionezi cu mouse-ul in Text Box-ul(Caseta text) respectiv/a. Clic. Observi ca ti-a aparut cursorul. Te pozitionezi cu cursorul acolo unde vrei sa faci modificari. Dupa ce ai terminat de facut modificarile dorite te pozitionezi cu mouse-ul in afara Text Box-ului. Clic.

BInserarea unui simbol

 


 
21. Cum inserezi un simbol in Text Box

Te pozitionezi cu mouse-ul in Text Box-ul(Caseta text) respectiv/a. Clic. Observi ca ti-a aparut cursorul.Te pozitionezi pe Insert(Inserare). Clic. Te pozitionezi pe Symbol(Simbol)….Clic. Observi ca a aparut fereastra Symbol. Te pozitionezi in casuta Font. Clic.Te pozitionezi pe fontul pe care doresti. Clic. Te pozitionezi pe simbolul pe care doresti. Clic. Te pozitionezi pe butonul Insert(Inserare). Clic. Te pozitionezi pe butonul Close (Inchidere). Clic.

 

B

Inserarea unei imagini

 

22. Cum inserezi o imagine intr-un Text Box

Selectectezi Text Box-ul (Caseta text). Te pozitionezi pe meniul Insert(Inserare). Clic. Te pozitionezi pe butonul Picure (Imagine). Clic. Se deschide fereastra MICROSOFT GALLERY. Te pozitionezi pe imaginea dorita. Te pozitionezi pe butonul Insert(Inserare). Clic.

B

Marirea/micsorarea imaginilor din Text Box

 


23. Cum maresti /micsorezi o imagine din Text Box

B

Alinierea textelor in interiorul unui Text Box

 
Dupa ce ai inserat imaginea, o selectezi. Te pozitionezi cu mouse-ul pe punctele care apar pe linia imaginii inserate. Cand mouse-ul s-a transformat intr-o sageata cu dublu sens. Clic, tii apasat si te deplasezi in ce directie doresti, dupa care eliberezi mouse-ul.

24. Cum aliniezi un text in Text Box

Dupa ce te-ai pozitionat acolo unde doresti sa schimbi alinierea. Te pozitionezi pe Format. Clic. Te pozitionezi pe Text Direction (Directie text). Clic. Apare fereastra Text Direction (Directie text). Alegi directia dorita. Clic. Te pozitionezi pe OK. Clic.

C

Asezarea imaginilor in pagina

 
25. Cum asezi o imagine in pagina fara sa afectezi scrisul?

Dupa crearea Text box-ului observi ca scrisul nu poate fi asezat decat deasupra si sub pagina. Te pozitionezi cu sageata mouse-ului pe imagine. Cand apare cursorul cu crucea cu sageti apesi clic pe butonul din dreapta al muse-ului fara sa-l misti. Apare o fereastra mica in care te pozitionezi pe ultima linie de jos pe care scrie Format*(Formatate caseta text). Clic pe butonul din stanga al mouse-ului. Iti apare fereastra Format*(Formatare caseta text). Te pozitionezi pe Wrapping (Aspect). Clic. Te pozitionezi pe casuta sub care scrie None. Clic. Te pozitionezi pe OK. Clic.

C

Realizarea calculelor

 


26. Cum calculezi

Dupa introducerea cifrelor te pozitionezi acolo unde vrei sa calculezi. Te pozitionezi pe Table(Tabel). Clic. Te pozitionezi pe Formula. Clic. Apare casuta Formula. Introduci formula dorita. Te pozitionezi pe OK. Clic.

Timp estimat: 20 minute.

  Test de autoevaluare nr. 5:

  1. Lanseaza in executie programul Word; (0,5 pct.)
  2. Creati un document cu denumirea STUDENT5 ; (0,5 pct.)
  3. In cadrul documentului creati urmatorul tabel: 1,5 pct.)

ANUL

CAZARI

VILA1

VILA2

VILA3

VILA4

  1. Schimba aspectul datelor din prima coloana ; (1 pct.)
  2. Adauga o linie la inceputul tabelului ; (1 pct.)
  3. Adauga o linie dubla in jurul tabelului ; (1 pct.)
  4. Orienteaza textul din prima coloana de jos in sus. (1 pct.)
  5. Copiaza tabelul intr-un nou document ; (0,5 pct.)
  6. Salveaza noul document cu denumirea STUDENT6. (0,5 pct.)

Total puncte: 7 Puncte obtinute………


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2239
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site