Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Cautarea si inlocuirea unui text

word

+ Font mai mare | - Font mai micCautarea si inlocuirea unui text

Word-ul pune la dispozitie facilitati de cautare si inlocuire a blocurilor de text. Pentru declansarea operatiunii de cautare a unui cuvant sau expresii, se va folosi comanda Find … din meniul Edit. Actionarea acestei comenzi va deschide fereastra Find and Replace, in care se va preciza cuvantul sau expresia de cautat. In cadrul acestei ferestre, utilizatorul va apasa butonul Find Next pentru gasirea urmatoarei aparitii a textului precizat sau se renunta la cautare prin apasarea butonului Cancel.
Pentru inlocuirea expresiei cautate cu o alta expresie se va apela Replace … din acelasi meniu. In plus fata de elementele prezentate mai sus, va aparea caseta de text Replace With:, unde se va preciza expresia care va inlocui prima aparitie a textului de gasit, prin apasarea butonului Replace si se va face pozitionarea automata pe urmatoarea aparitie. Prin apasarea butonului Replace All, se vor inlocui toate aparitiile gasite, cu expresia precizata.

Se pot defini cautari mai complexe prin apasarea butonului More si precizarea unor cautari si in functie de modul de capitalizare al expresiei de cautat (optiunea Match case) sau gasirea doar a cuvintelor intregi (Find whole words only).Cu ajutorul butonului Format se pot preciza elemente de formatare a textului de cautat – prin selectarea optiunilor Font…, Paragraph, Style etc., iar prin apasarea butonului Special se pot specifica pentru gasire si elemente non-printabile (sfarsit de paragraf, tabulatori, linie de intrerupere document sau sectiune etc.).

Pentru pozitionarea in cadrul documentului se foloseste comanda Go To…, care prin precizare plaseaza cursorul la o anumita pagina, sectiune, linie, nota de subsol sau pe un anumit obiect.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 661
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site