Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Inserarea obiectelor grafice in text

word+ Font mai mare | - Font mai micInserarea obiectelor grafice in text

In majoritatea cazurilor un document nu contine numai text , el este insotit de diferite elemente grafice .Toate elementele diferite de textul obisnuit le vom numi obiecte. Obiectele ce pot fi inserate intr-un text sunt: imagini, texte artistice, casete cu text , formule matematice , fisiere multimedia (muzica, animatii, filme,etc.).Cea mai simpla metoda de a insera un element grafic o reprezinta utilizarea butonului Drawing de pe bara de butoane standard.

Linii de diferite forme si marimi

 

Sageti de diferite forme si grosimi

 


Elemente grafice elementare

Pentru a selecta unul din elementele indicate in figura de mai sus, se actioneaza butonul corespunzator. Cursorul mouse-lui se transforma intr-o cruce. Pozitionam 'crucea' in locul de unde va incepe trasarea elementului grafic, apoi, cu butonul stang se 'trage' pana la pozitia finala.

Casete text (Text Box)

O caseta text permite inserarea unor texte in afara unui paragraf

Selectand printr-un clic caseta text veti vizualiza o fereastra in care puteti stabili optiuni de configurare a casetei text.

Curbe predefinite

Lista ascunsa AutoShapes contine sase liste de curbe predefinite:

  1. linii  
  2. curbe primare
  3. sageti de tip bloc
  4. organigrame
  5. stele si afise
  6. callout-uri

Asupra elementelor de grafica descrise pana acum se pot aplica:

-deformari,colorari ale liniei cu care sunt trasate

-umplerea cu o anumita culoare, cu efecte de culori, cu o textura , cu un anumit model (butonul Fill Color)

-rotiri(butonul Free Rotate)

-oglindiri(butonul Draw,optiunea Rotate or Flip)

-umbriri(butonul Shadow)sau efecte 3D(butonul 3-D)

-inserarea de texte (in cazul curbelor de tip callout) sau din meniul contextual obtinut cu butonul dreapta al mouse-ului pe curba, se alege optiunea Add Text.

-grupari de elemente

-proprietati de aranjare in raport cu textul (Wrapping) se executa buton dreapta pe elementul grafic, apoi din meniul contextual selectam optiunea Format AutoShape. In fereastra de dialog care apare se pot selecta culorile, dimensiunea, pozitia in pagina aranjarea textului in jurul curbei ca forma si distanta fata de curba cu proprietatile casetei de text care a fost eventual , inserata in curba.

-proprietati de aranjare in raport cu alte elemente grafice sau cu elemente de text cu care eventual se suprapune (optiunea Order din meniul Draw sau din meniul contextual)

-aceste elemente de grafica pot fi copiate (Copy/Paste),mutate(Cut Paste) , sterse( tasta Delete)

Inserarea unui text artistic

Se poate face prin actionarea butonului WordArt

Prin actionarea acestui buton apare fereastra WordArt Galery.Dupa alegerea modelului prin clic buton stanga pe modelul dorit si OK , in fereastra de dialog care apare se introduce textul , alegandu-se fontul , dimensiunea si stilul. Rezultatul unei astfel de actiuni poate fi un text ca in figura de mai jos.


Asupra unui astfel de text se pot executa urmatoarele operatii: modificarea textului, modificarea stilului de scriere, modificarea proprietatilor:culori, dimensiune, pozitie, aranjarea textului documentului fata de textul artistic, etc, toate aceste operatii se fac utilizand bara de butoane caracteristica WordArt.

Scrieti textul Imi place informatica ca text artistic, intr-un document. Colorati textul in rosu! Alegeti un font de tip Script(de exemplu Script,Mural Scrip,etc)

Capturi de ecrane

Un exemplu de captura de ecran este bara de butoane WortArt de mai sus.Pentru a realiza aceasta se apasa butonul Print Screen aflat pe tastatura, in acest fel se retine in clipboard imaginea aflata pe monitor.pentru a insera acesta imagine in documentul curent din meniul Edit se alege Paste. Imaginea astfel inserata poate fi modificata prin bara de butoane Image


Unul din cele mai importante butoane este butonul de trunchiere care ma lasa sa tai din imagine partile care nu doresc sa se vada.

Incercati sa obtineti imaginea care contine bara de butoane WordArt

Alte tipuri de imagini

-din colectii de imagini desenate (Insert->Picture->Clipart..)

-imagini foto(Insert->Picture->From File..)

-imagini captate direct de la un scanner conectat la calculator(Insert->Picture->From Scanner)

-diagrame rezulate prin prelucrarea unor date statistice (Insert->Picture->Chart)

Scrieti o scrisoare pe hartie format A4, cu marginile de 2 cm. Inserati din Clipart,langa semnatura un trandafir. In aceasta scrisoare inserati ca fundal un norisor.

Inserarea unei ecuatii

In acest context prin ecuatie matematica nu voi intelege numai conceptul matematic de 'ecuatie', ci orice formula, relatie matematica, expresie, etc.

Pentru a insera o ecuatie matematica, pozitionam cursorul mouse-lui in locul unde dorim sa fie inserata ecuatia. Apoi pentru a lansa editorul de ecuatii din meniul Insert se selecteaza optiunea Object iar din lista Object type se alege optiunea Microsoft Equations.In locul in care am pozitionat cursorul mouse-lui va apare un chenar in care voi introduce ecuatia.

 

Editati ecuatiile:

undePolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3841
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved