Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


NOTIUNI DE TEHNOREDACTARE

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Alte comenzi referitoare la spatiere, chenare, fundaluri, efecte speciale
Vizualizarea documentelor in Word
Template (fisiere sablon)
Lucrul cu coloane
Introducerea si editarea textului. Comenzile Format - Font
Mutarea si copierea textului
Facilitati Word in raport cu Word Perfect
Utilizarea sabloanelor
Comenzile word accesate din meniuri
EDITAREA TEXTELOR: Utilizarea aplicatiei Word


Notiuni de tehnoredactare

Prin tehnoredactare se intelege pregatirea tehnica si grafica a unui manuscris inainte de a incepe operatia de tiparire. Astfel, asupra unui manuscris sunt aplicate o serie de operatii care permit obtinerea unui document cu calitati grafice superioare, lizibilitate, aspect placut, ansamblul acestor operatii formand procesul de tehnoredactare.
Tehnoredactarea se poate face manual sau se poate face folosind ca mijloc de prelucrare calculatorul si in acest din urma caz poarta numele de tehnoredactare computerizata.

Unul dintre cele mai folosite programe de tehnoredactare, avand o mare popularitate si larga raspandire este procesorul de texte Microsoft Word.

Word lucreaza cu documente. Documentul reprezinta ansamblul de texte, imagini, grafice etc. apartinand aceleiasi lucrari, deci cu legatura logica intre ele.

Pentru obtinerea unui document de o buna calitate trebuie parcurse mai multe etape.

In primul rand trebuie sa fie definit continutul documentului. Pe baza acestuia se stabileste o schema de aranjare in pagina. Acum se stabilesc: formatul paginii, numerotarea paginilor, fonturile folosite, incadrarea imaginilor, dimensiunile fonturilor etc.

A doua etapa consta in introducerea efectiva a textului. Aceasta operatie poate fi efectuata de o alta persoana decat cea care face tehnoredactarea.

Dupa introducerea textului, urmeaza etapa propriu-zisa de tehnoredactare. In aceasta etapa, textului introdus i se aplica o serie de transformari astfel incat el sa corespunda schemei de tehnoredactare. Tot acum se introduc in text eventualele imagini grafice.

Tehnoredactarea se realizeaza pe mai multe niveluri: nivelul document, nivelul sectiune, nivelul paragraf si nivelul caracter.

Nivelul document: se stabilesc caracteristici globale (formatul paginii, margini, antete si subsoluri).Nivelul sectiune: se stabilesc caracteristici pentru o zona de document definita ca o sectiune distincta.

Nivelul paragraf: in tehnoredactare prin paragraf se intelege textul cuprins intre doua <Enter>-uri. La acest nivel se stabilesc caracteristicile paragrafului: indentari, deplasari spre interior, modul de aliniere al paragrafului.

Nivelul caracter: se lucreaza asupra caracterelor din interiorul paragrafelor pentru obtinerea unor efecte: cuvinte cheie, sublinieri, ingrosari, inclinare, introducerea unor caractere speciale (sageti, figuri, semne speciale).

Dupa terminarea tehnoredactarii urmeaza etapa de tiparire. Ea se face de obicei pe o imprimanta.

Dupa realizarea imprimarii se fac corecturile pe document, apoi in memoria calculatorului. Aceste etape (listare corectare) se pot repeta pana se obtine o forma finala a documentului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1413
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site