Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Invelitori realizate din materiale bituminoase

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Executarea lucrarilor din beton armat si beton
CIMENTURI CARPATCEMENT CU APLICABILITATE IN DOMENIUL RUTIER
INDUSTRIA MATERIALELOR DE CONSTRUCTIE
Subiecte pentru examenul de beton armat
Tipuri de subsisteme structurale
NORMATIV pentru executia tratamentelor din anrobate bituminoase cu granulozitate discontinua
Pompe de caldura
INSTALATII DE BALAST - SANTINA
ASAMBLARI PRIN BOLTURI - Calculul de rezistenta
INSTALAREA programului Robot Millennium

Invelitori realizate din materiale bituminoase

TEGOLA – Tigle bituminoase multistrat
Tiglele bituminoase multistrat Tegole Canadese se recomanda pentru orice tip de acoperis . Sindrilele bituminoase multistrat TEGOLA CANADESE, cu strat suport din fibra de sticla si protectie din granit granulat se prezinta sub forma de placi flexibile de 100 cm lungime si 34 cm latime, se fixeaza cu cuie si pastile termofuzibile.

Calitatea Tegola Canadese este rezultatul unui proces de productie exclusiv care utilizeaza materii prime naturale cu caracteristici performante, folosite in mod traditional la invelitori de acoperis.

Invelitorile Tegola canadese sunt usoare, flexibile, rezistente la orice conditii atmosferice, usor de transportat si instalat, fiind un material foarte indicat pentru reabilitari. Au termenul de garantie de 10 ani. Exista varianta Standard, Traditional, Classic, Master.

Sindrilele Master, Traditional, Mosaik si Standard au urmatorea alcatuire (incepand de jos in sus) : nisip siliconic, bitum Tia-juana oxidat, fibra de sticla impregnata de 125 g/m2, bitum Tia-juana oxidat, granule ceramice. Sindrilele Prestige Elite, Prestige Compact, Prestige Traditional au urmatoarea alcatuire : film de polietilena, bitum modificat, fibra de sticla, compound usor, fibra de sticla, bitum modificat, folie de cupru, adeziv.

Fibra de sticlà este preimpregnata si se imbraca in doua straturi de bitum. In acest fel tiglele flexibile bituminoase rezultate sunt stabile dimensional, chiar si in prezenta unor importante diferente termice si sunt impermeabile.

Suprafata exterioarà este acoperita cu granule de bazalt ceramice care protejeaza straturile de bitum de actiunea razelor ultraviolete, asigurand si aspectul estetic al acoperisului. Granulele sunt colorate printr-un proces de vitrificare la temperatura foarte inalta cu pigmenti anorganici care garanteazà o stabilitate absoluta a culorilor in timp. Un strat de nisip siliconic impiedica lipirea tegolelor in pachet si faciliteaza transportul.

Tiglele bituminoase Prestige au suprafata acoperita cu o folie de cupru de puritate 99,7 si o grosime de 70m. Cu trecerea timpuluin cuprul se patineaza cu o pelicula autoprotectoare de culoare verde. Toate modelele Tegola Canadese dispun de pastile termo-adezive care le garanteaza rezistenta la vant. Acestea sunt pozitionate astfel incat sa nu fie vizibile pe acoperisul montat.

Tegola Canadese utilizeaza in exclusivitate bitumuri naturale Tia-juana de origine venezueleana. Acestea au o rezistenta foarte buna la actiunea razelor ultraviolete si o mare stabilitate la diferentele termice zilnice.

Folosirea cuprului a fost utilizat inca din anul 2500 i.e.n cand cuprul era sinonimul bogatiei. Acesta garanta siguranta, durabilitate si rezistenta. De-a lungul timpului, cuprul a fost des utilizat ca material de invelitoare de acoperis, in virtutea incomparabilei sale frumuseti.

Tegola Prestige Elite este compusa din 8 straturi de materiale diverse, are o grosime de 5 mm. Cuprul este folosit si pentru acoperirea marginii inferioare.

Tegola Prestige Compact este acoperisul de cupru prin excelenta. Dimensiunea mare a plàcilor ( 100x29) cm este evidentiata de jonctiunile dintre placi. Efectul estetic este acela tipic al unui acoperis metalic prezent in toate edificiile istorice importante.

Tegola Prestige Traditional este compus din 5 straturi, reprezentand varianta cea mai economic avantajoasa . forma rotunjita asigura o adaptabilitate la diverse forme arhitecturale, inclusiv la cele curbe, conice si neregulate.

Tegola Master se monteaza printr-o suprapunere speciala care produce un efect vizibil de relief. Se produce in patru variante : gri-piatra, caramida veche, lemn, gri-ardezie. Tegola Master este produs cu o tehnologie exclusiva pe baza de bitum modificat.

Tegola Traditional ofera toate avantajele unei solutii inovatoare si flexibile pentru realizarea acoperisului chiar si in situatii arhitectonice complexe, este inspirat de tigla solzi, caracterizata de o forma rotunjita si o bogata gama de culori : rusu pe 2 tonuri, rosu-caramiziu, gri-ardezie, verde 2 tonuri, maro 2 tonuri, Krakow.

Tegola Mosaik este un nou produs original Tegola Canadese realizat astfel incat sa dea aspectul de mozaic acoperisului, punand in lumina formele hexagonele prin nuante speciale.

Mosaik este disponibil in cinci culori ( negru, gri degrade, verde degrade, rosu degrade, maron degrade) care pot fi combinate intre ele, oferind un joc decorativ deosebit. Mosaik este produsul unei tehnologii noi de colorare a granulelor ceramice, avand ca efect un spectaculos efect de lumini si umbre, conferind acoperisului un aspect vechi si nobil.

Placile de Mosaik sunt autoadezive pe toata suprafata solzilor, conferind materialului o perfecta impermeabilitate si o rezistenta deosebita la vanturi si ninsori puternice.

Dimensiunile unei placi Mosaik sunt : 100 x 33,6 cm, grosimea 3 mm, latimea vizibila 14,3 cm, greutatea 8,5kg/m2.

Stratul suport a invelitorii bituminoase trebuie sa fie uscat, curat si continuu. Suportul poate fi din lemn (invelitoarea se prinde cu cuie) sau sapa din beton (prinderea se face prin termosudare cu un arzator cu flacara).

Panta minima la care se pot folosi cuie pentru fixare este de 33

Ultimul rand de placi bituminoase se termina la linia coamelor, iar partea care depaseste aceasta linie se indoaie peste margini. Inchiderile la margini, pazie, cosuri de fum, se vor face cu profile prefabricate din metal sau plastic. Pentru ventilatia si protectia acoperisului se folosesc ventilatoare.

Tegola    Standard ofera caracteristici deosebite cu privire la rezistenta, un montaj rapid si usor. Se prezinta in 13 nuante : rosu 2 tonuri, verde 2 tonuri, rosu european, negru 2 tonuri, gri inchis, maro 2 tonuri, albastru, gri deschis, gri ardezie, rosu spaniol.

In tabelul 51 sunt indicate cateva date caracteristice ale produselor Tegola :

Tabelul 51

Date tehnice

Standard

Traditional

Classic

Master

Prestige Compact

Prestige Elite

Produs prin :

Oxidare/modificare

Oxidare/modificare

Modificare

ModificareOxidare

Oxidare

Dimensiuni (cm)

100 x 34

100 x 34

91,5 x 31

91,5 x 42,5

100 x 34

100 x 34

Greutate kg/m2

10,5

11

12

15

7,5

14

Sistemul de acoperis multifunctional ondulat TEGOLINE este o invelitoare de acoperis usor de manevrat, economica si de inalta calitate. TEGOLINE este confectionat dintr-o placa ondulata din fibre celulozice reciclate, impregnate in profunzime cu bitum stabilizat. Suprafata exterioara este finisata cu un strat acrilic de protectie intr-o gama bogata de culori. Placile bituminoase ondulate Tegoline sunt folosite pentru protejarea sarpantelor noi sau pentru renovarea celor vechi, dar si la protejarea peretilor unor cladiri industriale sau agro-zootehnice. Tegoline are flexibilitate sporita, fixare si manipulare usoara, gama variata de accesorii, aplicatii multiple avand o durata de viata de 10 ani. Caracteristicile dimensionale ale placii ondulate sunt : lungime 2000mm, latime totalà 1045 mm, inaltimea ondulei 34 mm, grosime 2,6 mm, pasul ondulei 95 mm, numarul de ondule 11, greutate 6,4 kg. Placile ondulate Tegoline sunt disponibile in doua culori : rosu si verde.

TOP SHINGLE

Sindrilele bituminoase Top Shingle sunt materiale hidroizolatoare rezistente, usor de instalat, adaptabile pentru orice tip de structura a acoperisului de la locuinte la constructii cu caracter social. Sindrilele sunt produse fabricate dupà normele europene. Armarea din fibra de sticla este de 100 g/m2.Isi pastreaza flexibilitatea chiar la temperaturi foarte scazute.

Dimensiunile sindrilellor bituminoase sunt : 100 x 34 cm, grosime de 3 mm, 6,9 buc/m2, greutate specifica 9kg/m2.

Se livreaza in pachete standard de 3,5 m2.

Sindrilele bituminoase se compun din cinci straturi. Armatura din fibra de sticla este preimpregnata cu bitum si constritue structura de rezistenta a sindrilelor, conferindu-i rezistenta fizica. Granulele care acopera fata expusa sunt colorate (rosu, caramiziu, maro – 2 tonuri, maro argila, gri inchis, negru, gri – ardezie, verde – degrade) fiind supus unui proces de vitrificare asigurand protectia acoperisului la radiatiile ultraviolete si pastrarea culorii.

ONDULINE

Onduline produce de mai bine de 50 de ani placi ondulate din fibre organice impregante cu bitum (sub presiune si la temperaturi ridicate) Este usor ondulat, ecologic, fara azbest, impermeabil si anticoroziv, nu rugineste, nu putrezeste, nu se sparge, elastic, usor, nu-si schimba culoarea, este rezistent la factorii atmosferici, la inghet-dezghet, la majoritatea produselor chimice, la socuri. Onduline este un material care se transporta usor, se instaleaza simplu si rapid.

Se prezinta sub forma de placi avand dimensiunile de (2x0,95)m, 10 ondule, 6,3kg, inaltimea ondulei de 35 mm, latimea ondulei de 95, grosimea 2,8mm, in patru culori : rosu, verde, maron, rosu caramiziu.

Elasticitatea placilor Onduline le permite sa se muleze dupa forma acoperisului, fiind utilizate si la acoperisuri rotunde cu raza de curbura de (5-9)m.

Placile sunt utile mai ales in locurile in care pot sa apara concentratii ridicate de acizi (depozite de ingrasaminte, magazii).

Daca inlocuirea invelitorilor vechi, deteriorate ar putea produce probleme suplimentare se practica invelirea acestora cu placile Onduline. Se pot fixa pe vechile acoperisuri de carton asfaltat, placi de azbociment sau tabla. In nici unul din cazurile prezentate nu este necesara demontarea invelitorii originale. Acoperisul dublu obtinut este mai rezistent la apa, are o izolatie termica mai buna, care se poate imbunatatii prin introducerea unui material izolator suplimentar intre cele 2 invelitori.

Placile Onduline sunt rezistente la viteze ale vantului de pana la 192 km/h, la uragane si cutremure de pamant. Pana la temperatura de +70°C, in conditii de umiditate ridicata (specifice zonelor tropicale) placile nu-si modifica caracteristicile.

BARDOLINE – placi bituminoase tip sindrila pentru acoperisuri

Placile Bardoline sunt placi bituminoase tip sindrila cu o mare flexibilitate, usoare, estetice, durabile, economice, nu necesita nici o intretinere, nu se decoloreza, se manipuleaza usor, rezistente la foc, fiind utilizate ca invelitori ale acoperisurilor si placari ale peretilor.

Placile Bardoline sunt placi bituminoase sub forma de solzi, armate cu fibra de sticla prepigmentata 125g/m2. Suprafata este finisata cu granule ceramice estetice. Sunt prevazute cu benzi autoadezive care lipesc marginile cu forma geometrica de placa de deasupra.

Este o solutie economica datorita pierderilor minime de material si a economiilor la costurile de productie.

Variind culoarea granulelor ceramice se pot obtine placi Bardoline intr-o gama variata de 10 culori si nuante : rosu inchis, rosu, verde, gri, negru, maron, verde inchis, terracotta.

Avand o flexibilitate foarte mare se recomanda pentru invelitorile acoperisurilor de orice forma (inclusiv curbate), placari de pereti pentru locuinte, garaje, portice, pavilioane, cabane, remize, constructii comerciale.

Placile Bardoline sunt realizare in 4 forme  dimensionale : rectangulara, ogivala, triunghiulara si beaver.

Sindrilele Bardoline au o garantie de 10 ani si o durata de viata de cel putin 20 de ani.

Alaturi de placile bituminoase Bardoline contine si o serie de accesorii : luminatoare, ventilatoare pentru coama, ventilatoare pentru acoperis in-line, tavi pentru streasina, elemente de etanseizare a paziei la fronton, ondutiss (un material bitumat pe ambele fete cu armatura netesuta din polipropilena, rezistent la vant, nu se rupe, nu putrezeste, se prezinta sub forma de rulou de 50m, si se aplica la acoperisuri cu panta mai mica de 18° ca strat izolant suplimentar sub invelitoare.

Cateva caracteristici tehnice ale placilor Bardoline sunt indicate in tabelul 52 :Tabelul 52

Forma placii

Lungime (mm)

Latime (mm)

Grosime (mm)

Greutate (kg/m2)

Totala

Zona de acoperire

Zona vizibila

Rectangular

Beaver

Ogival

Triunghiular

Placile Bardoline se pozeaza pe o placa din lemn fixata pe sarpanta.

La acoperisuri cu pante intre (60-90)° placile Bardoline se prind cu 10 cuie/banda, iar dupa fixare se inlatura pelicula de acoperire de pe banda adeziva.

Pentru acoperisuri cu panta de (12-60)° placile bituminoase tip Bardoline    sunt fixate utilizand 5 cuie galvanizate.

BITULINE – membrane de inalta performanta cu APP pentru protectia durabila a acoperisurilor

Membranele Bituline rezolva doua probleme care apar la acoperisurile traditionale : degradarea bitumului si deteriorarile provocate de miscarile structurii.

Membranele Bituline sudabile aditivate cu APP sunt invelitori de acoperis deosebit de rezistente si durabile, economice, usor de manevrat, pus in opera si intretinut, aplicate intr-un singur strat sau ca parte a unui multistrat, cu rezistenta sporita la efectele razelor ultraviolete si performante deosebite la factorii atmosferici.

Compozitia membranei Bituline este alcatuita din urmatoarele straturi : bitum aditivat cu APP, ranforsare cu poliester sau fibre de sticla, un nou strat de bitum aditivat cu APP si suprafata de finisare simpla cu nisip, cu talc sau mineralizata intr-o gama variata de culori estetice. La partea inferioara, ruloul Bituline este finisat cu o pelicula termofuzibila neadeziva.Gama Bituline de membrane de inalta performanta se prezinta in doua configuratii :

sistemul sudabil APP (polipropilena atactica) ;

sistemul SBS (stiren – butadien – stiren).

Membranele de finisare :

Bituline HPI 200APP – are un suport de poliester de 200g/m2, 4 mm grosime avand flexibilitate pana la –5°C.

Bituline HPI 170APP – are un suport de poliester de 170g/m2, 4 mm grosime avand flexibilitate pana la –5°C.

Bituline SBS – membrane de finisare cu aplicatie la cald, pe baza de butadien – stiren –butadien.

Bituline Bridge 300APP – membrana de tip plastomeric pe support de poliester aditivat cu APP – se aplica la poduri, tuneluri. Are grosimea de 5 mm si-si mentine flexibilitatea pana la –10°C.

Bituline Glass 150APP – este o membrana cu APP de uz general, care se aplica cu arzatorul avand un suport de fibra de sticla de 50g/m3 cu grosimea de 3mm, fiind flexibila pana la temperatura de –5°C.

Bituline Perfor 175APP – o membrana cu APP perforata cu rol de strat de difuzie avand grosimea de 1,2mm si flexibilitatea la rece pana la –5°C

Bituline este recomandata la terase, pe suprafetele ascutite sau verticale, la captusirea jgeaburilor colectoare, la hidroizolarea lucrarilor subterane. Are o garantie de 10 ani.

SINDRILA BITUMINOASA ISOLA – de forma fagurei, cu contur gri

Sindrilele bitumonoase ISOLA pot fi aplicate numai pe un suport cu suprafata continua, cu fixare prin cuie. In cazul unui suport pe scandura este necesara prevederea unui suport de placa bituminoasa. Stratul suport poate fi si din tabla. Fixarea este cu cuie.

Panta acoperisului este cuprinsa intre (15-85)°, iar in cazul acoperisurilor cu sindrila cu efect spatial minim 22°.

Sindrilele ISOLA au o greutate de 8kg/m2, fiind usor de manipulat si transportat. Ele sunt durabile, nu necesita intretinere separata.

Fata inferioara este presarata cu criblura de ardezie oferind o protectie impotriva solicitarilor exterioare, iar pe fata inferioara este o folie de masa plastica care impiedica lipirea acoperirii si a suportului. Sistemul dublu de lipire este foarte eficient. O fasie adeziva bituminoasa este sensibila la presiune, cealalta la temperatura, asigurand aplicarea rapida a sindrilelor si o etanseizare perfecta fata de apa.

In caz de incendiu sindrilele ISOLA este autostingatoare impiedicand propagarea flacarii si rezista la caldura radiata, protejand astfel intreaga structura a acoperisului.

Sindrila ISOLA este recomandata si la renovarea acoperisurilor vechi. Nu necesita indepartarea acoperisurilor vechi ci se aplica direct pe suportul vechi bituminos.

Sindrilele ISOLA sunt realizate in 6 forme si 10 culori : forma fagurei (rosu – caramiziu, rusu – rustic ; negru de antracit, verde de brad, albastru safir, contur de rosu caramiziu, contur gri ardezie) ; forma caramizii tesita (rosu rustic, negru de antracit) ; forma caramizii (rosu – caramiziu, negru de antracit, maron alpin, verde de brad) forma de coada de castor (rosu – caramiziu, negru de antracit, verde de brad, gri de ardezie), forma dubla cu efect statial (rosu rustic, negru de antracit), forma de carat (rosu – caramiziu, gri de ardezie, negru de antracit, albastru de safir).

Produsele ISOLA realizeaza protectia impotriva umiditatii : pivnitelor, peretilor si acoperisurilor.

Sindrilele din materiale hidroizolatoare – MATIZOL

3.5. Protectii, bariere si difuzoare de vapori

Tegola realizeaza urmatoarele produse  de protectie a acoperisului : Alubar, Vapobar, Difbar, Startbar, Startbar-S, Icebar, Microbar, Feltbar.

Reglarea vaporilor – folosirea materialelor de termoizolatie necesita reglarea umiditàtii din acoperis. Alubar, Vapobar si Difbar sunt produse care realizeaza un ambient placut, bine izolat si protejat. Reglarea ratei normale a umiditatii din interiorul mansardei duce la cresterea confortului fiziologic.

Sub invelitoare – linia Startbar asigura pregatirea bazei pentru montarea tilelor bituminoase. Sunt echilibrate eventualele iregularitati din structura acoperisului, protejeaza deja realizat pana la montarea sindrilelor bituminoase.

Protectia temporara a acoperisului din lemn – Microbar si Feltbar sunt protectii provizorii ideale pentru acoperisurile din lemn. Acestea asigura o protectie efectiva a structurii in faza de constructie impotriva actiuniiagentilor atmosferici.

Alubar este o bariera de vapori alcatuita dintr-o pelicula de aluminiu acoperita cu o polietilena de inalta rezistenta. Alubar este rezistent la rupere si perforare, fiind o perfecta bariera impotriva vaporilor de apa. In cazul acoperisurilor calde, Alubar, impiedica patrunderea vaporilor in materialul de termoizolatie, impiedica aparitia condensului si deteriorarea rapida a acoperisului. Se aplica la constructiile care au o concentratie mare a umiditatii interioare : piscine, cantine, restaurante. Alubar se aplica paralel cu linia jgheaburilor, suprapunerea fasiilor fiind de 10 cm. Caracteristicile produsului sunt : latime 150cm, lungime 100m, grosime 0,12 mm.

Vapobar – un eficient regulator al umiditatii exterioare. In toate spatiile interioare, in special bai si bucatarii, vaporii de apa formati tind sa iasa spre exterior, datorita diferentei de presiune interior-exterior. Structura este formata dintr-o tesatura de polipropilena peste care se aplicà un film de polipropilena. Uniformizarea presiunii se poate realiza prin deschiderea unei ferestre. Fluxul de vapori este controlat de Vapobar, care impiedica formarea condensului pe materialul de hidroizolatie si pe invelitoare. Vapobar da posibilitatea acoperisului sa respire, dar nu permite patrunderea apei. Se aplica direct pe astereala, in paralel cu streasina. Caracteristicile tehnice sunt : latime :150 cm, lungime 50m, grosime 0,8 mm

Difbar – permite acoperisului sa respire dar nu permite patrunderea apei in acesta. Difbar este o membrana formata din trei straturi termosudate dintr-un tesut special care permite invelitorii sa respire dar nu permite infiltrarea apei in acoperis ( un strat de polipropilena intre doua straturi de polipropilena TNT). Difbar garanteazà protectia acoperisului impotriva ploii pe o perioada de 3 luni, pana la montarea definitiva a acoperisului. Caracteristicile tehnice sunt : latime 150 cm, lungime 50m, grosime 0,8 mm.

Icebar – izoleaza perfect zonele cele mai critice ale acoperisului. Membrana impermeabila autoadeziva si autosigilanta se aplica pe orice suport : ciment, lemn, tabla. Este alcatuita din elastomeri particulari acoperiti cu un film din polietilena antialunecare.icebar asigura o protectie eficienta a unor parti critice ale acoperisului : cosurile de fum, ferestrele, doliile, care sunt dificil de impermeabilizat si pot reprezenta zone de infiltratii.    In zonele cu zapezi puternice, deasupra tuturor acoperisurilor neventilate, in zonele reci si a lucarnelor se formeaza bariere de gheata care produc intoarcerea apei pe acoperis si deci infiltratii repetate in acoperis. Icebar realizeaza impermeabilitatea chiar si atunci cand membrana este perforata cu cuie. Caracteristicile tehnice sunt : latime 100 cm, lungime 25 m, grosime 1,3 mm.

Start Bar – membrana de impermeabilizare si protectie a asterelei. Membrana bituminoasa cu armatura de poliester (poliester bitumat intre doua straturi de nisip) este suportul ideal pentru orice invelitoare. Toate eventualele discontinuitati si neregularitati ale asterelei sunt compensate. Se aplica in paralel cu streasina si se fixeaza cu cuie. Caracteristicile tehnice sunt : latime 100 cm, lungime 50 m, grosime 0,6 mm.

Start – Bar – S – membrana de impermeabilizare si protectie a asterelei antialunecare. Fata de membrana Start Bar prezintà o acoperire superficiala dintr-o polipropilena care confera suprafetei caracteristici de antilunecare. Caracteristicile tehnice sunt : latime 100 cm, lungime 50 m, grosime 0,65 mm.

Microbar – protectie temporara a acoperisului. Membrana de polietilena de inalta densitate (o retea de polietilena intre doua straturi de polietilena) adaptata protectiei temporare a acoperisului din lemn. Este armat cu o retea de polipropilena pentru majorarea rezistentelor mecanice.

Feltbar – produse traditionale de protectie realizate din carton bitumat, utilizat in diverse faze de executie a constructiei.

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1824
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site