Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Maria Joao - Cal Viva, Mrio Laginha

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micMaria JoaoCariera Mariei Joao a inceput in 1982 la Hot Club Jazz School din Lisabona. In urmatorii ani au si aparut primele ei doua albume Quinteto(1983) si Cem Caminos (1985), care au provocat o adevarata revelatie in jazz-ul universal, regasita in premiile acordate succesiv, cum ar fi cel de la festivalul de jazz San Sebastian din Spania.

O schimbare in cariera Mariei Joao s-a ivit in 1986, cand interpreta, ajunsa in Germania, a fost pusa in fata unor noi provocari. Cu o noua formatie, un alt cvintet, condus de Carlos Bica, Joao scoate, in acelasi an, o noua inregistrare, Conversa, si primeste invitatia pianistului japonez de free-jazz, Aki-Takase, de a canta impreuna. Proiectul a durat trei ani, in care cantareata portugheza si pianistul japonez au cutreierat cluburile, salile de concerte si festivalurile europene. Impreuna au scos doua albume: Alice 1990) si Looking for love (1997).

In Maria Joao isi ia drept partener grupul portughez Cal Viva, si odata cu acest grup pe pianistul Mrio Laginha. Rezultatul imediat a fost inregistrarea discului Sol, un fusion, un ethno-jazz de mare succes cu muzica traditionala portugheza. Se vorbeste de o complicitate muzicala intre Laginha si Joao, regasita de la inceput in Danas (1993) si pana in foarte de curand editatul cd, Tralha Mariei Joao si lui Mrio Laginha s-au alaturat nu numai nume mari din Portugalia, precum Antnio Pinho Vargas sau Carlos Bica, dar si nume mari din toata lumea, ca Gilberto Gil, Joe Zawinul, Laureen Newton, Bob Stenson, Christof Lauer, Saxofour.

Prezenta ei scenica, de multe ori tulburatoare, s-a integrat natural, dar mai ales cu succes unor show-uri si spectacole de coregrafie ca cel al companiei de dans Paulo Ribeiro, intitulat 'Ao Vivo'.

Din agenda cantaretei Maria Joao, si numai pentru lunile martie si aprilie din acest an, intelegem cat de solicitata poate fi. Spectacolul ei la Zilele orasului Brasov ar insemna sa fim in rand cu teatre si festivaluri din Lisabona, Alcobaa, Montemor-o Velho si Aveiro din Portugalia, cu Teatro do Palcio das Artes din Belo Horizonte (Brazilia), cu Studio4. Flagey din Bruxelles ( Belgia), cu Festivalul de Jazz de la Cartagina din Tunisia, cu sali de concerte si festivaluri de la Kempten, Heidelberg, Halle si Munchen din Germania, unde va canta cu Mrio Laginha, Gilberto Gil sau cu David Linx, cu Brussels Jazz Orchestra sau cu Big Band do Hot Club de Portugal

Onorariu: 12.000 EUR

Membrii formatiei, inclusiv solista: 4 persoane

Transport: cu avionul, pe data de 30 aprilie

Concert: 1 maiPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1013
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved