Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


REGINO SAINZ DE LA MAZA (1896 - 1981)

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micREGINO SAINZ DE LA MAZA (1896 - 1981)A studiat cu Daniel Fortea, un elev a lui Tarrega. Relatiile apropiate de prietenie cu de Falla, Rodrigo Lorca si Dali, il stabilesc ca o figura centrala a culturii spaniole din perioada sa. Reputatia sa de compozitor, profesor si editor, a crescut treptat dupa moartea sa.

In 6 decembrie 1935 vestea alegerii sale pentru ocuparea postului de profesor de chitara la Conservatorul din Madrid, a fost publicata in "Diario de Madrid": "Ministerul Instructiei Publice tocmai a creat un post de profesor de chitara la Conservatorul din Madrid si Regino Sainz de la Maza a fost ales sa-l ocupe. Numele si prestigiul unuia dintre cei mai eminenti chitaristi pe care-i avem, justifica alegerea ministeriala. Conservatorul dobandeste prin R.S. de la Maza nu numai un profesor de cea mai inalta valoare instrumentala, ci si un muzician a carui tinerete promite excelenta".

In 1936, Rodrigo si sotia sa Victoria Kamhi, intorcandu-se la Paris din nordul Spaniei, au innoptat in San Sebastian pentru a cina cu Regino S. De la Maza. Cu aceasta ocazie a fost ridicat subiectul unui concert pentru chitara. Fascinat de idee, desi intampinand probleme personale, compozitorul a inceput travaliul compozitional. Concertul de Aranjuez avea sa devina cea mai populara lucrare scrisa vreodata pentru chitara si orchestra, pe care o termina inainte de a se intoarce in Spania in septembrie 1939.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 676
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved