Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


AGRESIVITATEA SI SCRISUL

Psihologie psihiatrie+ Font mai mare | - Font mai micAGRESIVITATEA SI SCRISUL

Cu toate ca, de cele mai multe ori se cunoaste intr-un timp foarte scurt intr-o cumunitate, care sunt persoanele dure, violente, se pot ascunde tendinte agresive si in persoanele aparent calme si linistite, persoane care detin probleme de autoevaluare si autoapreciere, in general persoane frustrate. Este bine daca reusim sa depistam chiar la inceput aceste tendinte agresive ascunse din scris pentru a putea evita o multime de probleme si neplaceri ulterioare. Se cunoaste ca frustrarea se instaleaza in cazul in care persoana nu poate sa evadeze din situatia frustranta. Daca in aceasta postura, este impiedicata intr-un fel, sa faca ceea ce i-ar placea, ea devine nervoasa, furioasa, si din cauza sentimentului de neputinta devine violent, agresiv.Sa ne gandim putin la tinerii in situatii dezavantajoase, fara loc de munca, bani, adapost, si fara scop in viata. Frica si frustrarea naste in multi dintre ei amaraciune si incapatanare, omul frustrat ajungand sa fie suparat pe toata lumea, devenind tot mai artagos, si astfel comportamentul initial de aparare se transforma in atac.

Ca urmare a problemelor de acomodare, prin urmare a frustrarii, se poate naste comportamentul agresiv. Copiii dominati acasa vor sa domine la scoala, adultii, la locul de munca.

Cei care se manifesta violent, vor sa aiba putere asupra celorlalti si acest fenomen se manifesta in supraanaltarea barei de taiere a literei "t". Prin putere sunt capabili sa raneasca, sa loveasca, sa "intepe" alte persoane, fenomen ce se transmite prin ascutimea si intensitatea mare a barei de taiere.

Deseori se intampla, ca prin comportament indiscret, violent, persoana agresiva sa incalce intimitatea celorlalti, fenomen ce se exprima prin spatiile negative intre randuri. Cel mai bun exemplu pentru agresivitatea dura, fara scrupule este cazul in care nu numai zona inferioara devine una cu cea superioara, dar buclele ajung sa "intepe" si literele zonei mediane.

Persoanele comportandu-se ca atare isi creeaza si dreptul pentru propriul comportament, simtindu-se mai mari, mai puternici decat altii. Acest fenomen se manifesta prin marimea zonei mediane.

Daca omul este suparat pe lume, isi exprima parerea in mod violent, brutal, ori apeleaza la manifestari agresive. Semnul grafologic al vointei exagerate este cuiformitatea, ce se poate asocia cu intensitate mare.

Prin teste psihologice s-a demonstrat ca persoanele frustrate se manifesta mult mai agresiv decat cele fara frustrari, ele sunt persoanele care prin ranirea altora scapa de tensiunile acumulate, manifestarile lor fiind exprimate grafic prin semnele prezentate anterior.   

Agresivitatea, ca oricare alt fenomen psihologic are numeroase semne grafologice, insa acestea pot fi interpretate doar prin totalitatea lor, "un semn nu-i semn" fiind legea cea mai importanta a analizei grafologice, exprimata sub formaunei butade. Mai mult, nici doua semne, si nici trei nu pot fi considerate semne pentru a putea afirma ceva legat de trasaturile psihologice ale unei persoane.

Printre semnele grafologice ale agresivitatii am identificat urmatoarele:

- margine superioara mica

- margine dreapta lipsa

- neregularitate

- ilizibilitate

- grad de tensiune 4.b. sau 5.

- intensitate variabila, mare

- accentul pe miscare

- disproportionalitate, lipsa armoniei

- lipsa adresarii

- scoaterea in evidenta prin subliniere a semnaturii

- distantarea semnaturii fata de text

- proportia mare a semnaturii fata de text

- semnatura tip "signo" -(ilizibil)   

- semnatura plasata central

- spatiu negativ intre randuri

- distanta mica intre randuri

- distanta mica intre cuvinte

-greseli de litere (grafisme)

- necorectarea grafismelor gresite

- taieri, rectificari accentuate

- scriere dreapta   

- torsiune spre stanga

- filiformitate

- zona mediana accentuata

-ovale distorsionate

- accente pozitionate in avans - pierderea controlului

- scriere nelegata

- mod de legatura cuiform

- nebuclarea literelor "g" si "y"

- linia finala ascutita

- bara de taiere a literei "t" supraanaltata

- ascutimea si intensitatea mare a barei de taiere a literei "t"

Pentru a putea afirma caracterul agresiv al unui scipt este necesara identificarea a cel putin 7, de preferat cat mai multe semne grafologice din cele mentionate anterior. Cu cat mai multe semne reusim sa identificam, cu atat mai sigur putem vorbi de agresivitatea ductorului. In cazul in care gasim numarul minim de semne (7 -10) putem vorbi doar de o tendinta usoara spre agresivitate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1277
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved